| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
anzec
Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10 Prispevkov: 251 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2014 19:33 Naslov sporočila: Rabljen integriran ojačevalec |
|
|
Pozdravljeni,
v bližnji prihodnosti nameravam kupiti stereo ojačevalec in zvočnike. V prvi fazi bi probal kupiti nek rabljen ojačevalec in nato probal dobiti primerne zvočnike. Za komplet bi dal recimo max 1500€. Zvočniki morajo biti kompaktni in ne samostoječi. Zvrst glasbe je dokaj širok od starega dobrega rocka, mirnih komadov, do godal. Raje imam, da sistem zaokroži malo bolj mehko, basi se morajo dobro slišati (morda bo celo potreben woofer, samo raje ne). Soba je velika 20m2, ki je z 2,5*2,5 odprtino povezana s kuhinjo (15m2). Skupaj torej slabih 35m2.
Se pa na zadeve premalo spoznam, tako da me zanimajo konkretni predlogi rabljenih ojačevalcev, ki se trenutno prodajajo. Seveda bi sistem moral delovati še nadalnjih 15 let brez servisov in podobnega. Pač nekaj s čimer bi lahko začel. Me ne moti, tudi če je stvar zelo stara, samo me skrbi vzdrževanje. Seveda pa tudi s kakšnimi ugodnimi in dobrimi kompleti oz. samo zvočniki na dan.
Hvala in lep pozdrav, Anze |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Ned Jul 06, 2014 22:27 Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil napisat, obvezno poslušanje, če se le da v prostoru kjer bodo igrali. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
anzec
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, po nekaj prejetih ponudbah sem se odločil prvo kupiti zvočnike. Nekaj sem jih slišal.
Za prve sem si kupil Audio Note AN-K, starejši model. Za enkrat jih imam priklopljene na star kenwoodov stolp, sedaj pa sem v fazi iskanja ojačevalca in izvora (morda dac iz računalnika, morda kakšen streamer)
Zna se zgoditi, da zvočniki ne bodo šlo dovolj nizko, kar me ne moti, ampak tisti bas nad 50hz, bi pa rad da je dober. V glavnem, predlogi in ponudbe dobrodošle.
Sicer pa se zahvaljujem vse, ki ste mi dali predloge. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
Če lahko živiš s kaloto, potem bo to to.
Še vedno si vabljen, da slišiš ojačevalec.
lp
Robi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva odločitev, kajti AN dela zvočnike, ki so oblikovno nekoliko odmaknjeni od večine zvočnikov prisotnih na trgu. So široki in manj globoki, da ne uporabim izraz, da so "nemoderni", ali celo grdi.
Morda bi bilo najbolje, da poiščeš kaj iz njihove široke palete ojačevalcev, lahko pa se lotiš izdelave kakšnega njihovega "kita". AN izdeluje kompletno elektroniko, ki se najbolj ujema z izdelki znotraj hiše, tako so tudi njihovi zvočniki prilagojeni njihovim ojačevalnikom, kar ne pomeni, da se nebi ujeli s kakšnim drugim "lampašem".
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
anzec
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 22:35 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, bomo videli.
Ko sem jih prinesel domov, sem ga imel priklopljenega na star kenwoodov glasbeni stolp, danes na Goldenote DSA150 (ja vem, overkill).
Moram reči, da je bil zvok iz stolpa bolši, tako da očitno bo potrebno najti res kakšnega lampaša za probat, tako da če ima kdo kaj in bi rad slišal še zvočnike, se z veseljem oglasim (LJ).
Oblikovno so mi taki zvočniki všeč, čeprav to pri meni ne igra vloge. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|