| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pugnat0r
Pridružen/-a: Pon Feb 2014 19:29 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 17, 2014 19:53 Naslov sporočila: Nakup Ojacevalca |
|
|
Zdravo!
Pred kratkim sem se odlocil za prehod na "HI-Fi" sistem, katerega sem najprej nameraval graditi okoli AV sprejemnika (konkretno denon avr-x1000 ali pa yamaha rx-v475), a sem se kasneje odlocil da mi kvaliteten stereo zvok pomeni vec kot pa veckanalnost AVR-jev skupaj z vsemi dodatnimi "bonboncki".
Moj budget je nekje do 350eur in ga sedaj zelim nameniti nakupu integriranega ojacevalca.
Soba v kateri bom ojacevalnik uporabljal je velikosti nekje do 15m^2, tako da neke moci ne potrebujem. Do nadaljnega jih bom uporabljal z B&W 602 zvocniki (kasneje pa jih bom - ce bo vse po sreci - nadomestil z DIY varianto zvocnikov predvideno na osnovi Tang Band W8-1772 fullrange driverjev).
Do sedaj sem nekako gledal (vsi novi):
Marantz PM6004 ~320eur
Rotel RA-04SE ~300eur
Yamaha A-S500 ~320eur
Denon pma720AE ~250eur
Kaksne "pametne" rabljene variante znotaj mojega budgeta se nisem zasledil, se pa priporocam za morebitne ponudbe.
Res pa je, da imam malenkosten odpor do komponent starejsih od 5let (ceprov pri kvalitetnejsi opremi najbrz tudi kasneje se ni problemov z obrabo).
Skratka prosil bi vas za kakrsnekoli predloge in usmeritve, ki bi mi pomagale pri nakupu.
Vnaprej hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Feb 18, 2014 10:04 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi preveril najprej z Rotel. _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
|
Objavljeno: Tor Feb 18, 2014 10:32 Naslov sporočila: |
|
|
Mišljeno je za Bowerse...takoj na drugo mesto bi definitivno dal Marantza. Z enim od teh dveh po mojem nimaš kaj zgrešit. Saj veš kako gre naprej, za odločitev katerega bo pa treba priklopit in poslušat...Zna biti težka odločitev, me prav zanima kakšen bo rezultat  _________________ Audiatur et altera pars!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kastelic1
Pridružen/-a: Pet Nov 2013 20:46 Prispevkov: 7 Kraj: Stična
|
Objavljeno: Tor Feb 18, 2014 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
40W(rotel,marantz) po kanalu je za Tang band driver dovolj, samo zvočniki B&W602 pa nebi ravno zadihali tako kot bi ob večji moči lahko. Med oglasi imaš enga Rotela RA1062 (rabljeno), ki bi se odlično ujel s tvojimi zvočniki.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pugnat0r
Pridružen/-a: Pon Feb 2014 19:29 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 18, 2014 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovora!
Antun Sem bral da so Bowersi in rotel dober par, ampak bi mogoce moral omenit, da jih bom imel le na posodo od kolega za nekaj mesecev (med tem casom pa sem nameraval malce bolj nastudirati DIY varianto pri kateri se mi trenutno najbolj dopadejo fullrange zvocniki). Pac sistem mislim graditi postopoma, sem pa trenutno se precej zelen na tem podrocju .
Kar se pa primerjave tice je problem, da vecinoma kupujem prek spletnih trgovin in niti ne vem kam bi lahko sel omenjena ojacevalca poslusat (nazadnje ko sem bil v BigBangu so imeli tam le se Yamahe in HK) tako da ce me lahko kam usmeris bi bil hvalezen.
kastelic1 Sem oglas ze opazil, a sem bil poleg starosti (tu sem se sedaj nekoliko omehcal) zadrzan tudi zaradi cene, ker sem na bolhi nedolgo nazaj zasledil ra-05 za 200eur, in sem bil do sedaj preprican da mi dodatna W ni toliko vredna (je tu se kaksna izrazitejsa prednost, ki sem jo spregledal?).
L.p. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
Žal ti ne nebi znal povedati . Včasih (v devedesetih) je bilo res fajn v Big Bangu, tam je bilo precej izbire hifi opreme kvalitetnih komercialnih znamk na enem mestu, pogrešam to obdobje Najmanj 5 zadnjih let je izbira skromna. _________________ Audiatur et altera pars!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|