| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
sinis
Pridružen/-a: Pet Feb 2014 18:44 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 19:33 Naslov sporočila: Priklop radiostolpa Philips MZ-7 na računalnik |
|
|
Živjo!
Imam star hifi stolp Philips MZ-7 ki mi je služil vso mladost, zdaj pa se je pokvaril CD player in ob poslušanju CD vsaketoliko "preskoči" oziroma se mu nekaj zatakne. Imam tudi računalnik z integrirano SoundMAX Digital HD Audio zvočno kartico.
Vhodi/Izhodi na stolpu
Vhodi/Izhodi na računalniku
Zanima me najlažji način za priklop stolpa na računalnik in katere kable in/ali novo zvočno kartico rabim zato. Na voljo nimam skoraj nobenih financ, zato mi je važno da to dosežem čim ceneje.
Hvala za pomoč  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 19:48 Naslov sporočila: |
|
|
Na računalniku imaš izhod za slušalke. Tam gre minijack, na drugi strani kabla pa cinch. Najbolj preprosto je dobiti adapter (BigBang - Vivanco) iz minijacka na cinch. Tam normalno priklopiš kable kot bi šlo za drugi CD player. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NCC2000
Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28 Prispevkov: 591 Kraj: Slovenia
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej obrišeš prah.
Potem kupiš tole: http://www.mimovrste.com/artikel/1720043320/audio-kabel-35-mm-jack-2xm-chinch-5-m
Lahko tudi krajšega, odvisno od razdalje, ali pa tak kabel narediš sam..
Činč konektorja kabla vtakneš v AUX vhod stolpa, bananco pa v zeleno luknjo na računalniku.
Če boš na stolpu vključil AUX vhod, na računalniku pa pognal kj muske, bi se to moralo slišati na stolpu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sinis
Pridružen/-a: Pet Feb 2014 18:44 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za pomoč. Me veseli, da je rešitev tako preprosta in poceni.
Bo, če bom uporabljal CD player računalnika, zaradi zvočne kartice kvaliteta zvoka nižja kot je bila na stolpu? Bi imelo smisel da kartico kmalu zamenjam ali to ne vpliva pretirano?
Haha, zgleda je res čas da poprimem za krpo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Feb 21, 2014 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
v sistemu tovrstnega razreda in ob rabi tega stolpa je nesmeselna vecja investicija. Kupis mini jack to stereo chinch kabel ustrezne dolzine in je to to.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|