Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prosim pomoč povezava dig out dig in?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bestsoundever

Pridružen/-a: Ned Jan 2013 3:19
Kraj: murska sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 17:23    Naslov sporočila: Prosim pomoč povezava dig out dig in? Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Sem nov v akustiki, v avtoakustičnih vodah pa preko 10 let.

Kupil sem novo TV Panasonic VIERA TX-L50E6B ter odlično ohranjen praktično nov/brez praske Marantz sr5200 receiver.

Težava je nastala pri povezavi, televizija ima samo hdmi arc ter audio dig out (optiko).
Receiver ne podpira hdmi torej sem kupil nov vivanco optični kabel.
Priklopil na TV na AUDIO DIGITAL OUT (na drugi strani kabla sveti rdeča lučka) ter na MARANTZA DIG IN 1 (poizkusil tudi na dig in 2).

Marantza sem preko SVIDEO RCA povezal na AV RCA (rumen) na tv tako da vidim nastavitve...

Na te nastavitve se spoznam bol bogo vendar sem nastavil na CD dig in 1 CDR dig in 2 itd itd..

sedaj pa ni zvoka ne na dig1 in dig2(ko sem prestavljal kabel)....

TV kolikor sem gledal nastavitve nima neke moznosti vklopa tega izhoda ali pac?

Resitelju se vnaprej zahvaljujem !

LP Jernej Š.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 17:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce si v nastavitvah Marantza za CD input izbral opticni Dig-1 IN. In ce imas povezan TV z A/V receiverjem na opticni Dig-1 IN, potem moras na Marantzu zgolj samo se preklopiti na CD input (na daljincu pritisni CD) in zvok bi moral priti do A/V receiverja, ko gledas TV.

Poglej pa se malo audio nastavitve v TVju, ce je opticni SPDIF aktiviran oz. postavljen na Auto.

p.s. Ce ne gre pa prilimaj sliko tiste Marantz tabele, kjer dodeljujes vhode posameznim izbirnim inputom (CD, CD-R, VCR, itd...)

lp, d.
Nazaj na vrh
bestsoundever

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ni to neki rocket science nastavt na cd / dig1 alivna dvd dig2 in obratno in se na ostale presete zdej mam dig1 na CD priklopleno dig out na tv dig1in na marantzu. menije marantza jutri poslikam tv pa nima al pa ima kak skriti MENI za te izhode nenajdem pa da se je*es v glavnem meniju in v glasbenem ni kaj od nastavidev hdmi optical karkol niti spdif ni..
Nazaj na vrh
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si se poigral z nastavitvami na televizorju? Moj Panasonic TX-P42-ST50 ima tole pod Sound / SPDIF Selection: Auto, PCM.

Auto zna poslati naprej Dolby 5.1 ali kaj podobnega, kar morda reciever ne prebavlja - nastavi na PCM. Včasih nastavitev nepravilno kaže PCM - potreben je preklop na Auto in potem še enkrat na PCM.
bestsoundever

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 23:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

TV ima macin zvoka( dinamicno govor itd) nizki visoki toni ravnovesje prostorski zvok slusalke samodejna glasnost nastavitev glasnosti oddaljenost zvocnika od zida izbira spdif / samodejno ali pcm sem dal na pcm in isto na dig 1in / dig 2 in :/ obupan...
Nazaj na vrh
bestsoundever

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 00:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo zdj dam na cd/dig1 pa jezen vrtim gumb za glasnost od 75 do 0 pa do +15 ter nazaj in pri -50 se zadere poptv za dve sekundi in dokler sem prisel do -55 je blo ze vse tiho :O
Nazaj na vrh
bestsoundever

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 00:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Situacija je taka da zdj sem tk dalec da ko dam na cdDig1 igra nekij sec pol pa vrze ven pa ko vrze ven na receiverju k pise stereo rdece pa se nekaj ugasne :/ ko ga ugasnem prizgem nazaj ne dela potem pa potegnem kabel ven nazaj not dela spet vrze ven pustim tako par minut spet se na receiverju pokaze stereo rdeca lucka in spet vrze ven je mozna napaka v opticnem kablu star je 1 dan? je kanel spredaj ko sveti lucka zelo obcutljiv? ce bi slucajno bil prah v rezi v marantzu? nevem vec kupim drug kabel?
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mozno je, da je kabel fuc ali kaksna smet v rezi za opticni, tako v TV kot tudi v A/V receiverju. Spihaj zadevo, nato pa ce ne pomaga pa si sposodi drug opticni kabel. Za vsak prime rpa prilimaj se tisto tabelo, da vidmo kako mas tam nastavljeno inpute.

lp, d.
Nazaj na vrh
bestsoundever

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 20, 2014 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sedaj igra na scart vmesniko audio out na cinch input cdanalog. ampak izllopi po 5min igranja ne pregreva se.. jutri poslikam menije
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu