| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pomuckl
Pridružen/-a: Sre Jan 2014 16:04 Prispevkov: 2 Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno: Čet Jan 30, 2014 12:44 Naslov sporočila: kateri sistem |
|
|
Pozdravljeni,
Najprej lep pozdrav vsem forumašem od novopridruženega člana.
Pravzaprav sem eden izmed mnogih z povsem začetniškim vprašanjem, pa v kolikor se še niste naveličali novincev in njihovih (vedno enakih ) vprašanj, bi prosil za kakšen nasvet.
Ker nisem želel teme nekomu zasmetiti, sem napravil novo, pa v kolikor ni ok prosim administratorje za premik. (brisati pa prosim ne... )
Želim si postaviti en sistem, ki pa bi se v začetku omejil le na stereo zvočnike, kasneje verjetno tudi na surround.
Torej, iščem en av reciver preko katerega bi poslušal glasbo iz mp3, dvd in cd, gledali filme, otroci igrali xbox, žena pa poslušala (internetni) radio.
Namen imam gor priključiti TV in zvočnike.
Gledal (reciver) sem nekaj v smislu
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/VSX-923-K/page.html
za zvočnike pa ne vem kakšni bi bili primerni. Sem pa videl da imajo v BB neko "akcijo" DALI zensor 7 v kompletu cca 800-900 eur.
Glede na to da sem nameraval počasi kupovati prvo sprednje zvočnike kasneje pa verjetno še ostale me zanima ali bi bila ta kombinacija ok ali naj vseeno začnem gledati (in seveda katere) samo stereo zvočnike.
Kar se tiče cenovnega ranga za av reciver tam nekje 500 eur in za zvočnike tudi kaj takega za par . Ok saj mogoče se še da kaj stisniti kje samo preveč pa tudi ne... (razen mogoče za prej omenjeni komplet Dali zensor ali kakšne klipsch ali kaj podobnega best buy v okviru te cene)
Po prebranih temah sem videl, da vam je za dobro svetovanje zelo dobrodošla tudi velikost prostora, kjer bo sistem stal, zato pišem tudi to.
Torej, dnevna soba je 5,25 m x 3,50 nato pa se kar nadaljuje jedilnica in sicer naslednje 3,60 m. Torej če neko navidezno črto potegnem za dnevno sobo bi znašalo 18,37 m2 skupaj z jedilnico pa še enkrat toliko torej cca 38 m2. Zraven je tudi kuhinja cca 10m2. V glavnem takšen odprt sistem prostorov, kot je sedaj po novejših hišah.
Skoraj sigurno sem pomešal kakšne pojme in ideje, saj nisem ravno doma v tej tehniki, pa vas prosim za razumevanje.
Upam, da se nisem preveč razpisal in že vnaprej hvala za svetovanje in nadalnje sodelovanje.
Hvala in lep zasneženi dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blazheny
Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50 Prispevkov: 212 Kraj: Bled
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pomuckl
Pridružen/-a: Sre Jan 2014 16:04 Prispevkov: 2 Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno: Pet Jan 31, 2014 16:20 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pripeti link... bom še 1x vse prebral...
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 02:13 Naslov sporočila: |
|
|
Eden najboljših sistemov nasploh kar jih je na aktivnem ali rabljenem trgu v vseh pogledih v doglednem značaju je McIntosh Mc275 ali Leben CS 600+Wadia 302 ,3 k.euro druga roka,Spendor,Stirling broadcast,DeVore ,Kudos +- 3keuro u resnici najbolj organsko ,kabli niso uplivali kaj dosti,dasiravno smo ožičili za vsaki slučaj szi Oyaide,pa szi Acoustic Revive je delalo še malo boljše,je pa stvar strogo za ljubitelje .To so mojstri ki delajo že 50 let opremom za hi fi in je sigurna zadeva, pa sploh ni nemogoča cena,vzemimo da smo ljubitelji nekega hobija.Accuphase ki sem ga omenil pred kratkim pa zahteva malo večje odtegljaje,a vseeno ni nemogoče.
Subjektivno mnenje .
TD 125 gramofon+ TP16+Goldring 1022 + Leben Rs Eq 30 pa je unčinkovita zadeva,pogon je fantazija za enkrat še vedno in še dolgo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|