Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Grundig Audiorama 8000
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mostec

Pridružen/-a: Sre Sep 2014 17:55
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 15:13    Naslov sporočila: Grundig Audiorama 8000 Odgovori s citatom

Pozdravljeni, danes sem kupil zvočnike Grundig Audiorama 8000 iz leta cca 1974 v odličnem stanju. Priznam, da me je pritegnila oblika. Zvočniki so 70W in delujejo na 4 ohm. Kater ojačevalec - receiver mi priporočate? Je lahko ojačevalec na 8 ohm? Kot na primer recevier Braun Regie 520? Bi lahko dodal tudi subwoofer?
Radi bi izbral receiver - ojačevalec, ki bo po dizanju brezčasen (Braun-ovi so mi top) in ki bo tudi lepo poganjal novo pridobitev, ki bo postavljena v retro sobici.
Hvala, za kakršnokoli pomoč v zvezi z izbiro ojačevalca - receiverja.

Srečno 2015

p.s. vem da je zadeva zeloooo daleč od audiofilskih, veselje pa ni nič manjše
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že enkrat nekaj pisal o teh Grundigovih Audioramah in Audioprismah. Kot si že sam ugotovil so zvokovno bolj bogi zvočniki z resnično bogimi basi. En sub bi tako prišel res zelo prav. So pa zadnje čase v modi zaradi simpatičnega retro dizajna. Pri meni (Audioprisme) so se najbolje obnesli receiverji ali integrirci z res veliko Watti. Se pravi kakšen zelo močan Sansui, Marantz.......S klasičnimi "švoh" Nemškimi receiverji je bilo vse še bolj bogo. Komot pa lahko izbereš receiver z 8 ohm izhodi.
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 19:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!
Čestitam za nakup. Tudi sam si audiorame že nakaj časa ogledoval, a so se mi vedno zdele predrage.
Osebno bi najprej poizkusil z receiverjem Grundig RTV 900, 901 (dobre osebne izkušnje) ali 1040 (za primerjavo dizajna so vsi na ebeyu). Vsi imajo izhode za več parov 4 ohmskih zvočnikov, tako da se lahko po potrebi priklopi še basovski zvočnik.
Mislim, da je bil eden 901 svoje čase na bolhi za nevelike denarje, pa nisem jaz prodajalec - svojega namreč ne dam.
Grundig je takrat vgrajeval drugačne tranzistorje od drugih, ki so s poudarjenimi basi poskušali nadomeščati pomanjklivosti tudi audioram.
Dobi se pa tudi poseben bas zvočnik, na katerega se direktno priklopijo audiorame.
Sansui in Marantzi so verjetno boljša izbira, cenovno so pa neprimerno dražji in potrebna je prilagoditev konektorjev.

Srečno, zdravo in veselo vsem!
marantz

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do

Mi prosim pošlješ link do zapisov tvojih izkušenj z audioramam ali vsaj naslov teme.
Mostec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ marantz in nek_do, hvala za nasvet.

@nek_do, tudi jaz bi zelo rad prebral tvoje zapise o Audiorama zvočnikih, prosim prilepi link.

@marantz, kakšen je to poseben zvočnik - bas, ki se priklopi direktno na Audioramo?

Hvala
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa sem le našel. Žal pa je @piaggioitaly vse svoje poste izbrisal.

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=67870

Audioram pa nisem imel. Jih je pa imel prijateljev fotr. Kolikor pa se spomnim je pa približno isto Rama ali Prisma s to razliko, da si Rame pritisnil kamorkoli v sobo in so špilali.

Se pa vidi, da se retro spet vrača tudi pri belih ženskih dokolenkah. Kot da bi Paris gledala stare Grundigove kataloge. Pa še podobni sta si dečvi.

Nazadnje urejal/a nek_do Pon Dec 29, 2014 21:04; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Mostec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

^
hvala, z veseljem dam za pijačo Very Happy
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A si pa siguren, da so 8000, ker so 7000 in 8000 imele premer kugle 32cm. Ali so črne, bele ali srebrne. 8000 so 80/50 W in ne 70 W.
Mostec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sigurno so 8000, so bele barve in imajo dva visokotonca in dva basovca.
Po pomoti sem zapisal 70W.

Če ima kdo vintage receiver naprodaj naj mi pošlje ZS.

Kaj mislite, kako bi igrali z Grundig Studio 2040 Quadro?
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gledam po starih katalogih in res so bili 8000 tudi beli.

Letnik 1974 - Audiorama 7000 beli ali črni

Letnik 1976 - Audiorama 8000 beli ali črni

Letnik 1977 - Audiorama 8000 met.srebrni ali črni

Mostec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

^

najdeš pa čisto vse, čestitam.
Shocked
Nazaj na vrh
marantz

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2014 19:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo

nek-do hvala

"bas zvočniki":
http://www.radiomuseum.org/r/grundig_hifi_duo_bassbox_402a.html
Mogoče obstajajo tudi višji modeli. Ti mislim, da so bili predvideni za serijo 700.

So pa audiorame ponovno zaživele (kot nogavice):
http://www.grundig.de/index.php?id=1090&L=1
a žal tudi zamrle.
Žal jih nisem imel priložnosti poslušati, je pa bila priporočena MPC okog 1k€!!!???

Ne razumem pa, zakaj vztrajajo pri 4 ohmskih zadevah.
Mostec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2014 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem videl nove 9000, meni so stare 8000-ke veliko bolj všeč.

Nazadnje urejal/a Mostec Tor Dec 30, 2014 21:04; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
simonceli

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 8:36
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2014 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj je pa narobe s tem, da vztrajajo pri 4 ohmih ??
Nazaj na vrh
marantz

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 30, 2014 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simonceli
Zelo rizično je priklopit 2 para 4 ohmski zvočnikov na "navadne" - ne nemške rojačevalce - receiverje - naj me kdo popravi, če razmišljam narobe.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu