| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 01:06 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima kateri kabel uporabiti za diy ,za gramofon ,do gramofonskega predojačevalnika? _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
U bistvu lahko uporabiš katerikoli dober interkonekcijski kabel,dobijo pa se tudi namenski phono kabli,npr. Oyaide PA-2075
ga mam še ene par metrov po ceni 35 euro za meter |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
giroskop
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48 Prispevkov: 163 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Čet Jan 09, 2014 13:29 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav !
Praktično zastonj narediš dober povezovalni kabel. Vzameš monitorski VGA kabel, olupiš izolacijo, slečeš oklop, folijo in neizolirano žico. Pri tem paziš, da tega ne poškoduješ, (potrebuješ za izelavo povezovalnega kabla). Od treh RGB žic uporabiš dve (imajo 60pF kapacitivnosti na m dolžine kar imajo redki kabli), položiš VZPOREDNO v termo skrčljivo cevko in na vse to navlečeš oklop. Če si spreten še preden navlečeš oklop, to oviješ še s folijo in neizolirano žico. Še enkrat izoliraj in konektiraj. Tako dobiš desni in levi kanal z ločenima masama in oklop za povezavo z ohišjem predojačevalca ter gramofona.
Če obstaja opcija na gramofonu, lahko potegneš še posebej žico za ozemljitev ročke.
Zaželjene so povratne informacije.
Lp Franci |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 16:02 Naslov sporočila: |
|
|
A ni to recept za pretiravanja z oklopi in izolacijo, posledično ubit in zamazan sound?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Nepravilna obravnava oklopov in izdelava brez izkušenj prinaša brum itd. Eni sistemi prenesejo različno signalno maso od napajanja, drugi pač ne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
giroskop
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48 Prispevkov: 163 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav !
Ja,ja tisto grozdje je kislo je dejala lisica. V pol ure sestaviš kabl in ga po mili volji testiraš. Z oklopm, brez oklopa in ugotovil boš brum, zapacanost, ostrino, toplino in kaj vem še kaj, kar se pri kablu za 2500 evrov sploh ne najde. Največja traparija je govorit na pamet nekomu, ki je nekaj naredil objavil je neznan ostalim in se redko oglaša. Tak ne ve in ne zna nič, zato ga treba v kali zatreti, da si lahko petelin na svojem gnoju.
Lp Franci |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
Gospodje, pa dajte no mal pogledat v kateri temi modrujete o svojih izdelkih !!!
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 10, 2014 23:28 Naslov sporočila: |
|
|
Bom poizkusil drug teden proti koncu tedna ker se ta vikend ukvarjam z restavriranjem pred-potopnega CD predvajalnika ,najdel sem tudi precej dolg VGA kabel ki mi ga je nagrizel polh tako da bo dober za poizkuse.Se javim ko bo narejen. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Jan 11, 2014 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: | A ni to recept za pretiravanja z oklopi in izolacijo, posledično ubit in zamazan sound?
lp | Definitivno.
http://www.positive-feedback.com/Issue63/tempo.htm
V svojih datasheetih TE jasno povedo zakaj še do danes niso "našli" primernega shielda za povezovalne kable, ki ne bi imel stranskih filtrirnih učinkov kot jih opisuješ.
Če nekdo slišno ne zazna na svojem sistemu prefiltriranih "dobrot" shieldinga na povezovalnih kablih, potem se mora vprašat, zakaj jih ne sliši?
Vzroka sta samo dva, zato naj si vsak sam odgovori, katera dva.
Pri napajalnih kablih se je zaradi drugačne zasnove napajalcev od povezovalnih, mogoče špilčkat z shieldingi, če je zasnova metalurško in konstrukcijsko zasnovana tako, da ga ne prefiltriraš.
Pri povezovalnih žal takega konstrukcijskega manevrskega prostora ni niti za las. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Jan 11, 2014 09:43 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Nepravilna obravnava oklopov in izdelava brez izkušenj prinaša brum itd. Eni sistemi prenesejo različno signalno maso od napajanja, drugi pač ne. | Superca. Par mesecev se že hebem v glavo s točno tem "zakaj", ti pa kot vedno pihneš najbolj logičen odgovor, najlepša hvala.
Namreč. V mojem sistemu komponente prenesejo različno signalno maso in mi ni bilo jasno zakaj in kako to "rešit". _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JureP
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 12:19 Prispevkov: 21 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Sob Jan 11, 2014 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bom tudi poskusil tale kabel naredit. Doma se mi valja en star monitor, samo konektorje moram kupit.
Enkrat sem že sestavil skupaj nek DIY povezovalni kabel. Takrat so mi svetovali, da je telefonski kabel super stvar za to. Tega kabla potem sploh nisem uporabljal, ker ni bil za nikamor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|