| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 21:45 Naslov sporočila: Trd ali mehak bas ? |
|
|
| Pozdravljeni doma imam kombinacijo sterea Heco celan 901 in končno Sony ta-n80es. Zdej me pa zanima,kako ta kombinacija sploh paše skupaj ali kako ugotovit,če sploh pašeta skupaj. Predstavljam si ,da kombinacija lahko paše po trdoti basa ? Ker v kolikor imata različno trd bas,potem ne gre skupaj ? Ali kako ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
A igra in si zadovoljen?
andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 22:53 Naslov sporočila: |
|
|
Ja itak,da igra sem zadovoljen,vendar zanima me kakšna je lahko razlika med slabo in dobro kombinacijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 23:29 Naslov sporočila: |
|
|
Isto kot z bejbami?!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 08:21 Naslov sporočila: |
|
|
To pa ne bo držalo.
Pri bejbah velja:"Kdor hitro da, dvakrat da" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
CRV, zanimivo vprašanje.
Pri nakupu opreme do 4000€ berem tvoje nasvete, na tej strani pa vprašanje o "trdoti basa". Kaj je prav in kaj narobe ali kakšna so pravila, zelo enostaven nasvet. Pojdi v kakšno trgovino kjer prodajajo glasbene inštrumente in prosi prodajalca naj udari par krat po bas bobnu, bas kitari ali kontrabasu in boš videl kakšen je bas. Potem pa pojdi še nekam v cerkev poslušat orgle. Tudi tam je bas. Kateri je pravi?
lp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
| GoldProf je napisal/a: | CRV, zanimivo vprašanje.
Pri nakupu opreme do 4000€ berem tvoje nasvete, na tej strani pa vprašanje o "trdoti basa". Kaj je prav in kaj narobe ali kakšna so pravila, zelo enostaven nasvet. Pojdi v kakšno trgovino kjer prodajajo glasbene inštrumente in prosi prodajalca naj udari par krat po bas bobnu, bas kitari ali kontrabasu in boš videl kakšen je bas. Potem pa pojdi še nekam v cerkev poslušat orgle. Tudi tam je bas. Kateri je pravi?
lp. |
Mislim,da si me napačno razumel. Vem kaj je dober bas in kako se sliši,vendar kako naj vem,da imam sistem da je pač maximalno skladen z karateristikam komponent.Vemo pa tudi,da lahko imamo vse dobro,vendar pa prostor ni primeren. Moje vprašanje se je nanašalo na naslov kako lahko vplivajo komponente na različno trdoto ! Napačno izbiro si vseeno predstavljam,da tudi ne mora biti tako slabo,ali pač ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 09:05 Naslov sporočila: |
|
|
Po navadi ni problem, če imaš trdega, bolj neugodno je, če je mehak... _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 09:18 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | | Po navadi ni problem, če imaš trdega, bolj neugodno je, če je mehak... |
Recimo,če si na plaži je zelo neugodno,da imaš trdega ane? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 09:43 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | | GoldProf je napisal/a: | CRV, zanimivo vprašanje.
lp. |
Mislim,da si me napačno razumel. Vem kaj je dober bas in kako se sliši,vendar kako naj vem,da imam sistem da je pač maximalno skladen z karateristikam komponent.Vemo pa tudi,da lahko imamo vse dobro,vendar pa prostor ni primeren. Moje vprašanje se je nanašalo na naslov kako lahko vplivajo komponente na različno trdoto ! Napačno izbiro si vseeno predstavljam,da tudi ne mora biti tako slabo,ali pač ? |
Sem te popolnoma dobro razumel. Samo sem ti hotel povedati primer kako primerjati bas ki ga slišiš doma in "živi" bas. In če je pri tebi slišno drugač, ti da misliti, da nekaj ne štima, kar ne pomeni tudi narobe. Imaš še ostale dejavnike: CDP, gramofon, ojačevalnik, zvočnik, kabli od električnih do povezovalnih, cd plošček, vinil, prostor, tvoja ušesa itd.,
Trd ali mehak, pomembno je da se tebi dopade (izključujem lepši spol).
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 10:14 Naslov sporočila: |
|
|
Eden pokazatelj je iznihavanje bas membrane. Če zelo niha na basih na skoraj vseh posnetkih (izjema so posnetki z zelo nizkimi frekvencami), pomeni da ojačevalec ne kontrolira. Pri res dobri kontroli se čudiš kako malo niha.
Po zvoku se vse sliši, a brez preskusov ne veš kaj vse bi lahko bilo in kaj je bolj ustrezno.
Iz mojih izkušenj lahko povem da zvočnik dobesedno oživi ko ga poganja ta pravi: zvok se odpre, reprodukcija 'zadiha', vse je lahkotno predvajano in veliko. Nepravo ojačanje pa daje vtis zadržanosti, vse leze skupaj, je dokaj nerazločno pa bas spominja na gel za lase ali gumo; velikost scene je med zvočniki, ne gre izven.
Efektov je veliko in ni nujno da so vsi simptomi hkrati, ker potem je že tragedija.
Težava pri preskušanju je, da v isti kategoriji (sploh nižjih), so si ojačevalci podobni, ker so podobno tudi narejeni. Gaincard npr je drugače narejen. Pa klasa D, pa ojačevalec z MosFet-i.
Dober indikator je tudi izvedeti katere ojačevalce uporablja proizvajalec zvočnikov - Opera/Unison, Bowers/Classe, Focal/Naim..
In obratno: na katerih zvočnikih testirajo proizvajalci ojačevalcev.
Še vedno lahko najdeš boljšo kombinacijo, a pri teh si siguren da dobiš ven tisto kar je bilo mišljeno v fazi načrtovanja. Vsaj probaš za videt kaj pride ven, potem je lažje naprej. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador,mislim da si mi dal dober odgovor in mislim,da je prav to moj problem,ker bi membrane nabija kot da se jim je zmešalo.Namreč zvočniki so mrcine.... Specifikacija: • Načelo 3 način, stoječa, bas reflex • Svetilke 2 x 200 mm nizkotonec, 1 x 170 mm srednjetonec in 1 x 25 mm visokotonski zvočnik • ravnanje moč (RMS / maks.): 280 / 450 W • impedanca: 4-8 Ohm • Frekvenčni razpon: 20-52000 Hz • Crossover frekvenca 250 / 3,400 Hz • Priporočena ojačevalec moč: 30-450 W • Občutljivost: 92 dB • Ohišje: oreh, češnja, srebrna visokega sijaja, visok sijaj črna • Mere (Š x V x D): 288 x 1205 x 418 mm • Teža 41 kg •
Ojačevalec Model: TA-N80ES
Leto izgradnje: 1989 - 1994
Tip: (ojačevalnik)
Daljinski upravljalnik: Daljinski vklop / izklop
Poraba energije: 510 W (v skladu s standardom?)
Mere: 470 x 185 x 440 mm ³ (Š x V x D)
Teža: 25 kg
Barva: črna, šampanjec
Cena okoli 1134 evrov
Povezave
Število Vhodi: 3 x stereo
2 XLR vhodi
2 fiksni RCA (preko releja)
2. spremenljivi RCA (preko releja)
Število izhodov: 2
2 para zvočnikov na sprednji dial (preko releja)
Tehnični podatki
RMS Neprekinjeno napajanje (20Hz - 20kHz)
8 Ohm (RMS) 2 x 200 W (0,004%)
4 Ohm (RMS) 2 x 270 W (0,006%)
8 Ohm: 1 x 610 W Mono (0,004%)
Dinamične zmogljivosti
8 Ohm: 2 x 300 W
4 Ohm: 2 x 520 W
2 Ohm: 2 x 800 W
Mislim,da bi morali zvočniki zdržati brez problema,samo v praksi pa kaže da bi jim lahko membrane strgal čist komot. Ali potem ni dobra kombinacija? Na testih zvočnikov so uporabljali končno Rotel RB-1090  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 11:18 Naslov sporočila: |
|
|
Dva wooferja z 20cm se skoraj ne smeta premikat! Menjaj ojačevalec.
Heco je podoben štos kot Canton. Na zadnjem sejmu smo probali ProJet-ov ojačevalec. Enkratna stvar - sicer Cantonov nismo potem poslušali, ker je zaštekala notranja elektronika na wooferju (je pol aktivni sistem) - je pa zato na Eminentih v nedeljo igralo kot jih še nismo slišali. Pa smo imeli na razpolago tudi svoj ojačevalec ki ni glih zadnji v vrsti ne po moči ne po kontroli...
Dogovori se za test s ProJetom. Probajte ta večji model. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Sre Okt 23, 2013 12:26 Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj trga, da je vec distorzije kot zvoka.
Poslusaj bolj potiho pa je.
LP, A. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|