Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Marantz 3250B

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ury

Pridružen/-a: Pon Nov 2012 17:46
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 08:25    Naslov sporočila: Marantz 3250B Odgovori s citatom

Lep pozdrav

Kupil sem omenjeni predojačevalec in me zanima, katero končno stopnjo priporočate zanj?
Uradno je najbolj kompatibilen z Marantz 170DC ali 300DC, vendar se ti ojačevalci bolj malo prodajajo Smile

Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo jih http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=+Marantz+170DC&_sacat=0&_from=R40
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

http://www.ebay.de/itm/Marantz-170DC-Amplifier-Very-clean-in-BOX-and-papers-ONE-OWNER-/321205612106?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item4ac958ae4a

Shocked Wink
ury

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To spremljam ja, ampak bo cena pomoje kar okoli 500€. Zato me zanima, če obstaja kakšna cenejša alternativa za ta predojačevalec.
Tudi sam sem tega zbidal na ebay-u Smile

Na forumih sem videl, da imajo vsi kombinacijo s to končno stopnjo(verjetno tudi zato, ker so pristaši Marantz-a) Smile

LP Uroš
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če si ljubitelj Marantza in starin, O.K., drugače pa si oglej kaj bolj inteligentnega, hitrejšega, vsaj HighEnd karakteristik in ne bolanih cen. Glede na omejeno frekvenčno karakteristiko, je to zadušen, mrtev zvok, ki pa je lahko zelo močan in v lepi škatli, glasne so frekvence, nikakor pa ne koherenten zvok z jasno zvočno sliko, kar je pomembno za ljubitelje glasbe. Če pa si samo estet, potem le nabavi Marantz končno stopnjo. Jaz imam en tak podoben vintage kos le zato doma, da mi VU-meter miga za publiko (400+400W), mi na misel ne pride, da bi ta mrtvoud poslušal, pa kotira znatno višje od Marantza. Od kitajcev kakšen diy Quad 405 je dosti bolj pametna varianta in še 10x ceneje, pa v normalni glasnosti skoraj vse v A klasi, če že želiš kaj starega, žlahtnega v konceptu.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 17, 2013 16:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

največ glede končne boš povedal sam z razlogom zakaj si tak in konec koncev tudi ne zastonj pre kupil- če zaradi izgleda ipd je vse o.k ampak potem tudi končne druge kot Marantz ne moreš tlačiti zraven.

Seveda načeloma vsaka končna zraven igra ampak pričakovati da boš dal dosti manj kot za pred je napak, sam bi prištel še stroške obnove, ker po tolikih letih tudi najbolj ohranjen Marantz potrebuje temeljito prenovo, tudi pre in tu je cena prenove hitro enaka nabavni ceni... tu pa si za tvojo kombinacijo hitro bliže 1500 eur kot kaj manj...

Pričakuješ recept na forumu kjer recimo peščica soforumašev ve zakaj sploh gre še manj ga je imelo v rokah in priložnost to kombinacijo ali pač z kako podobno končno- in ti resno misliš da boš dobil recept ki bo tudi pil vodo- kupi za toliko in toliko to in to in boš zadovoljen-po moje pričakuješ preveč, tako kot pravi joztom lahko tudi kaki diy quad ali Naim ali dobri stari Hafler ipd ampak estetsko nič niti približno ni to kot Marantz pred...
Nazaj na vrh
ury

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 18, 2013 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super, hvala za pameten nasvet. Seveda imam tudi ta predojačevalec namen obnovit, počasi seveda, kolikor bodo finance podpirale.

Sem pa našel nekaj Quad-ov, večina u Angliji:

Kaj takega recimo:

http://www.ebay.co.uk/itm/QUAD-405-Current-Dumping-Amplifier-with-Manual-/121172931022?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item1c367831ce

http://www.ebay.co.uk/itm/QUAD-405-CURRENT-DUMPING-AMPLIFIER-/350877329765?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item51b1eb2965

Do kakšne cene je pa še to sprejemljivo, da vem okvirno ?

Hvala in lp
Nazaj na vrh
joztom

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 18, 2013 12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gornji ne pošilja, vse zastonj, zatežen tip. Spodnji je dokaj razumna cena, če gledaš kitajca, ki ti da dve ploščici za 45€, nato pa še napajalnik in škatla, tako da je spodnji vreden tega denarja. Po moje. Je pa to tudi starinska zadeva, ima pa vsaj en ponos in dokaj zanimiv zvok, katerega te ne more biti sram. Ponavadi so mu spredaj dajali Meridian predojačevalec, redkeje njihovega Quad 33. Current dumping pomeni, da ko igra potihem, ali recimo v preklopu sinusa v A-klasi, nato odpre jakostne tranzistorje, meni se zdi 2N3771 ali podobne, to je že dolgo let, kar sem ga poslušal in odpiral. Je pa to dokaj majhna zadeva s pametnim sprednjim hladilnikom, nekateri ga niso ugašali, ker je res hard duty. Z boljšim pogonskim čipom in še kakšnim posegom, se kar daleč pride. Saj njihove elektrostate ESL ali kako že je ponavadi poganjala tak končna stopnja, sloves pa poznaš. Tem je rada pena razpadla, no vsaka stvar ima svoje hibe.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 18, 2013 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaka cena je sprejemljiva je seveda na tebi, ampak računaj tisti plavi elkoti so še originalni in nujno potrebujejo zamenjavo z novimi, prevoz iz UK za stvari nad 10 kg ni poceni, plavi elko niso edina stvar nujno potrebna zamenjave po 30 ali prej 40 leti
..jaz bi definitivno iskal Marantza če ne drugo se lahko nadejaš da ga kdaj v kompletu še prodaš dokaj ugodno, najslabše je sedaj nekaj poceni nabavit samo da bo, pa potem menjavat, da si šel v dokaj dragi komplet vprašljivega rezultata bi moral prej misliti in namesto pred kupiti kak integrirc se da kaj najti ne pa da sedaj jamraš da nimaš denarja za naprej...
računaj tudi da med Marantzom in katerimkoli ojačevalcem rabiš še kak interkonekt ki tudi stane 100+ eur drugače je brez smisla...
Nazaj na vrh
joztom

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 18, 2013 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za opisani Quad je poštnina 25€. Kondenzatorji so 10000mfd/100V po 6-10€ (Just), nižja voltaža pa še dosti cenejše. Interkonekt vzameš en dober ali ga pa sam narediš, nikoli pa ne daš zanj tretjino cene ojačevalca.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 18, 2013 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom

to je seveda tvoja pravica da v ojačevalec najcenejši kondenzator jar jih najdeš, tak ojačevalec zasluži kaj boljšega, da o kablih ne govorimo
Nazaj na vrh
joztom

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 18, 2013 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To so na razprodaji firme Jamicon in nimam pripomb. Imam tudi dosti močnejše Sprague, bi pa verjel, da so original kar dobro dimenzionirani in še živi. Drugače je posebnost Quada, da so skoraj vsi upori in kondenzatorji Iskra, kar je ponosno navedeno v manualu za popravila, zanimivo a ne? Šele, ko si z opremo zares dalj časa zadovljen, jo primerjaš s prijatelji in demonstracijami, je priložnost za vgradnjo ezoterike in razne fine predelave. Za interkonekte pa vedno najprej izposoja in šele po utrjeni oceni, kakšen znatnejši strošek.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 18, 2013 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom

Iskrini upori so bili vedno zelo kvalitetni Quad je bil samo eden ki jih je uporabljal, tudi propadli ameriški Muse jih je uporabljal in še marsikdo.

Jamicone ti kar veselo in nekritično uporabljaj samo ne bodi tako prepričan da se glavni napajalni kondenzatorji zvočno ne slišijo ali da vsak kos žice ki ga uporabiš kot interkonekt ni slišen v vsaj koliko toliko solidnem sistemu,
SEVEDA POD POGOJEM DA NISI GLUH
Nazaj na vrh
joztom

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 18, 2013 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej je potrebno zadevo kupiti, jo upasati v prostor in začeti raziskovati sebe in konkurenco. Za ElnaCerafine, BlackGate in razne čarobne kabeljne bo še dosti časa.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu