Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kuhanje kablov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2008 19:55    Naslov sporočila: Kuhanje kablov Odgovori s citatom

Živijo,

ker imam "poštimane" vse glavne komponente v sistemu, sem se lotil razmišljanj o novih kablih (IC, zvočniških in morda napajalnih). Začel sem tako, kot ponavadi...preberem čim več, da dobim vsaj osnovni nabor informacij, preden grem v sposojanje in poslušanje...

Pri tem "informiranju" sem naletel na napravo, ki se ji reče "cable cooker". Torej naprava, na katero priklapljaš vse vrste kablov, da ji "uigra" ali "burn-in_a" ali kakorkoli že rečemu temu. Skratka, da pohitri proces, ki bi ga sicer naredil naš sistem...nekaj info na spodnjem naslovu:

http://www.audioexcellenceaz.com/audiodharmacablecooker.htm

Zanima me, ali je to kdo od članov že probal? ali kdo to ima? ali ima to kdo od naših trgovcev za obdelavo svojih kablov pred prodajo ali posojanjem? Glede na princip delovanja, se mi ne zdi ravno čista megla...nekaj bi lahko bilo na tem.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 01, 2008 13:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že slišal, sprobal pa ne. Namesto tega obstajajo burn-in CDji. En tak zanimiv plošček imam doma. Uporaba zelo preprosta Very Happy, pred vsakim "posnetkom" je celo kratka obrazložitev. So pa na njem tudi posnetki, pri katerih moraš obvezno zmanjšati glasnost na 0 Confused , ker bi lahko poškodovali zvočnike oz. ojačevalnik.
Vili
Nazaj na vrh
ak

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 01, 2008 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A imaš prav "burn-in" CD? Jaz imam DE-MAG CD (pravzaprav je to eden od komadov na Corradovem CD-ju). Sicer ne vem, če je efekt isti, ampak jaz ga zavrtim vsake toliko časa (na dva-tri mesece). Moram reči, da efekt ni huronski, je bolj suptilne narave. Morda naredi tudi kaj v smislu "ulavfavanja" in ne samo demagnetizacije...

Zvok, ki ga med demagom proizvajajo zvočniki je pa zoprn za crk'n. Če bi živel v bloku in imel zoprnega soseda, bi Very Happy Twisted Evil Very Happy Twisted Evil ...ne, ne, saj se samo šalim...recimo.

V glavnem, tisti koharček za kable naj bi z nekim signalom kable obremenil do optimalne točke in na ta način dosegel hitrejši in boljši efekt, kot pa jih lahko dosežeš s signalom iz ojačevalca.

Čeljust sem moral pobrati s tal, ko sem nekje prebral, da je s tem koharjem obvezno treba obdelat Nordost Odina, sicer da ne pokaže vsega... Shocked Shocked A kable za 15+k€ moram še doma kuhat? A ne bi to že proizvajalec lepo prosim naredil preden mi ga pošlje?
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 01, 2008 14:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam imam en CD Cabase Burn-in CD namenjenega za uigravanje kablov. Ker je CD freeware ga lahko spremenim v FLAC format in naložim na server, če bi obstajala želja.
Nazaj na vrh
ak

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 01, 2008 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Želja ne samo da bi obstajala, ampak kar obstaja Very Happy

Prosim lepo...
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 01, 2008 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem ravnal po vseh predpisih in "ogreval" kable s pomočjo burn-in CD-ja, pa moram reči, da moja ušesa niso slišala nikakršne razlike. Še psihoakustika ni delovala Very Happy . Tako je CD hitro romal med staro šaro.

Osebno sem mnenja, da mora dobiti kabel, pa naj gre za napajalni, zv. ali interkonekt, svojo PRAVO kilometrino. Če govorimo o hi-end sistemih, bo pravi prodajalec audio robe vsako komponento dobro pripravil, predno jo bo postavil v sistem ali pa posojal domov na test.

Spomnim se nekega članka, ki ga je napisal bivši prodajalec audio robe v USA, šlo pa je za Acoustat elektrostate. Možakar je trdil, da se membrana šele po enem letu delovanja pravilno omehča, zato je v kabinetu svoje prodajalne vsak parček ustrezno "ogreval" tudi po leto dni, preden ga je postavil v prodajalno.

V.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu