Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

pomoč pri marantz sp-50

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dnje

Pridružen/-a: Tor Avg 2013 15:49
Kraj: za 9mi gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 13, 2013 21:12    Naslov sporočila: pomoč pri marantz sp-50 Odgovori s citatom

Ker sem bolj nov v tem, ter elektrotehniki imam dosti vprašanj.
Torej, dobil sem čisto nov zgoraj omenjeni Marantz sp-50, letnik 1993. Imam še pioneer-jeve zvočnike ( od hišnega kina), 5 zvočnikov ter woofer. Na njih piše hcs 2000p. Marntz ima 4 vtikače, sepravi za 2 zvočnika hi-fi. Ker bi rad vse porabil me zanima če se da nalotat na druge činče? ker pač, kolikor vem ima potem prostora še za 4 zvočnike (sej je to;output za zvočnike kajne?).
Potem je tukaj še druga stvar, rad bi predvajal glasbo iz telefona/računalnika. Priklopil bi na line input (saj je pravo? ) in namreč tole:
http://www.ideo.si/a/ADAPTER_2CINC_3_5_STEREO_HAMA ter na tole še to ( ker rabim daljše) http://www.ideo.si/a/KABEL_POVEZOV_3_5MMSTEREO1_5M_HAMA .

Kaj menite? pa sem sploh vredu napisal in razumete kaj hoče povedat?

lp. in hvala vsem ki mi boste pomagali.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 13, 2013 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marantz sp 50 je procesor kar pomeni, da moraš od nekje pripeljati signal, ki ti ga on obdela in da na 2 izhodih za zvočnike odelan zvok (predvidevam da za efekte). Lotanje činčev pozabi, pravtako priklop 5 zvočnikov.

Na Marantza priklopi samo 2 zvočnika, signal pa iz telefona pošlji po kabllu ki si ga predlagal na vhod (line input). Prvo to probaj in boš videl kakšen bo zvok, od tu gremo pa potem dalje...

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dnje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 13, 2013 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj mi potem kaže in mislim da piše v navodilih da lahko tudi tam priključiš 5zvočnikov..?

pa hvala za odgovor!

lp.
Nazaj na vrh
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 13, 2013 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko jih priključiš 5 samo rabiš še 5 končnih stopenj, saj ti procesor sam obdela zvok in naprej pošilja na končne stopnje (ki jih pa ti nimaš).

lp,matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dnje

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 13, 2013 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aha, hvala za razjasnitev.

lp.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu