| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
m3000
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 14:04 Prispevkov: 4 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Jul 03, 2013 10:39 Naslov sporočila: Ko priklopim računalnik na stolp začne brneti |
|
|
Zdravo,
imam težavo, da takrat ko priklopim kabel iz računalnika v hi-fi stolp mi le ta začne brneti.
Torej iz računalnika gre 3,5 jack v hi-fi stolp pa se priklopi 2x RCA.
Takšen kabel imam: http://www.kc-kwan.com/online/pics/o_pc_audio_rca_cable_01.jpg
Ko kabel priklopim pride na stolpu do motenj in začne brneti, nekaj malega zvoka se tudi sliši.
Zamenjal sem kabel in je bilo enako.
Zamenjal sem tudi računalnik in je bilo enako. Na dveh različnih računalnikih ista težava
Ko pa na takšen kabel priklopim mp3 player ali pa telefon pa teh motenj ni.
Ne razumem kaj se je spremenilo, saj te težave prej ni bilo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Sre Jul 03, 2013 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
Verjeten krivec - ozemljitev računalnika.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Jul 03, 2013 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj.
S tole temo si bos lahko pomagal. Klik. Imas problem z brumom.
Vzrokov je lahko vec. Najpogostejsi, na katerega sem jaz naletel je, da moti CATV. Imas morda CATV in kabel speljan na ta tvoj stolp za poslusanje CA radia? Ali pa TV tuner in je kabel speljan na PC? Ce da, odklopi antenski kabel in poslusaj, ce je brum se prisoten. Pride lahko tudi v primeru, da imas napravi na razlicnih vticnicah. Poskusi obe napravi prikljuciti na isto vticnico s pomocjo razdelilca. So pa lahko tudi se naketeri drugi manj pojavni dogodki, ki povzrocajo brum.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
m3000
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 14:04 Prispevkov: 4 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Jul 03, 2013 12:17 Naslov sporočila: |
|
|
oooo super!
Odklopil sem radijsko anteno in bruma ni več
Imamo kabelsko televizijo in radio. Kabel za radio sem priklopil direktno v hifi stolp. Sedaj ko je ta kabel izklopljen bruma ni več.
predvidevam da rabim : Ground loop isolator / Ground Breaker / Hum Filter za anteno ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Jul 03, 2013 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj, tako je rabis tisti filter.
Kje se ga dobi pa je napisano v tisti temi (link v prejsjem postu).
lp, D. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|