| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kaljetko
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14 Prispevkov: 106 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Jun 04, 2013 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj optike pa nimaš? _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Tor Jun 04, 2013 13:56 Naslov sporočila: |
|
|
A ima player izhod za slušalke?? _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 04, 2013 14:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne vem kaj bi rad vprašal? RCA je popolnoma zadovoljiv izhod iz playerja in ga pelji v ojačevalec brez stroškov. Balančne povezave (XLR) so pomembne za multikanalno povezavo in studijske namene, HDMI pa za centralno krmiljenje glasnosti itd. Med njimi ni kakšnih pomembnih razlik za predvajanje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 04, 2013 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
kraljetko @ HDMI je neke vrste digitalni scart kabel. Razlika je, da je scart bil povezava za analogne signale, hdmi pa za digitalne.
Če bi ti rad poslušal sacd posnetek s ploščka, imaš možnost pustiti, da ti zapis konvertira iz digitalnega v analognega on board dac v plejerju in signal pelješ v receiver (ali kateri koli ojačevalec) po analognih interkonektih.
Če pa želiš ven peljati originalen sacd digitalni signal, mora temu najprej biti prilagojen plejer (poglej podatke). Nato lahko uporabiš hdmi, če ima receiver hdmi vhod, predvsem pa seveda sacd dekoder. Običajno na displeju izpiše sacd.
Tretja možnost pa je poseben digitalni link (firewire, pioneer i, denon itd) v prav tako temu prilagojen receiver, ali pa zunanji dac, ki bere sacd. Takih je sedaj vse več.
Bodi pozoren na to, da ti ne bo plejer avtomatično bral tisto plast na ploščku, ki je cd zapis. Večinoma so ploščki hibridni. Če dela to, potem lahko tak digitalni signal po spdif ali optiki pelješ na vsak dac ali receiver, ki ima spdif vhod.
Tisti pretvornik, na tvoji sliki za te namene ni primeren.
Če sem kaj falil, naj me prosim kdo popravi.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Jun 04, 2013 17:57 Naslov sporočila: Re: SACD to analog RCA |
|
|
| kaljetko je napisal/a: | Hi,
pri poslušanju SACD ploščkov na mojem playeru imam izhod za HADMI kabel - Ker pa ojačevalec nima HDMI vhod ampak samo RCA priklope -audio -
me zanima ali z nakupom adapterja /spodnji link/ pridobim zvok kot mora biti pri SACD predvajanju - ima kdo kakšne izkušnje?
... |
Ne zakompliciraj si zadeve po nepotrebnem! Če imaš RCA analogni izhod je to najenostavnejša in najkvalitetnejša povezava - v tvojem primeru. HDMI je namenjen prenosu digitalnega signala v AV receiver ali AV ojačevalnik. Ta povezava ti pride prav le v primeru, da imaš v ojačevalniku kvalitetnejši DAC in analogno izhodno stopnjo, od tistega v predvajalniku. Pa še to: prvinski DSD signal teče iz predvajalnika v ojačevalnik le v primeru, da imaš obe napravi istega proizvajalca in da ima ta licenco (dovoljenje Sony-a) za prenos takšnega signala med napravami. Praviloma se signal, preden zapusti predvajalnik, pretvori iz DSD (to je pravi SACD format) v PCM format, kar pa ima za posledico določeno stopnjo degradacije zvoka.
Torej, v tvojem primeru velja, da preprosto uporabi RCA izhod, HDMI pa pozabi. Prav nič ne zamujaš! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Jun 04, 2013 20:34 Naslov sporočila: |
|
|
Zdej pa ne vem ali znam jaz edini brat. Kaljetko je napisal, da na playerju nima RCA izhoda, ima samo HDMI, na ojačevalcu pa ima RCA vhod. Zato je dal link od adapterja iz HDMI na RCA. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kaljetko
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14 Prispevkov: 106 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 04, 2013 20:43 Naslov sporočila: Re: SACD to analog RCA |
|
|
hvala vsem za izčrpne razlage ..!
lp. Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|