Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JBL 44xx control monitor
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
alfa

Pridružen/-a: Sob Jun 2008 14:49
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 17:51    Naslov sporočila: JBL 44xx control monitor Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Ali si morda kdo lasti omenjene zvočnike in bi bil voljan pristati na en kratek test. Lahko so modeli 4401, 4408, 4410. Sam sem včasih imel model 4401 in mi je bil zvok zelo všeč, sploh srednjetonsko področje. Se mi še kar kolca po njih in bi se rad prepričal. Če bi mi bili všeč bi šel v nakup.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 064 119 703
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kupi stare l15, v bistvu home verzija, dobi se jih za tak mali denar da ni kaj razmišljat e so ti več
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alfa

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
kupi stare l15, v bistvu home verzija, dobi se jih za tak mali denar da ni kaj razmišljat e so ti več

A si mogoče že kdaj primerjal oba modela? Sem primerjal service manuale od obeh, enote so enake, l15 nima potenciometra in razlika je se mi zdi samo v vrednosti enega kondenzatorja na kretnici. Če ne bi dobil 4401, koliko je smiselno dati za lepo ohranjene l15?
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mislim da je razlika samo v potenciometru, cena je pa tako, svoje sem prodal kot nove za mislimda 200 eur, z malo sreče jih dobiš za ta denar, z zanič obrobami še za veliko manj, pač potrebno iskat in čakat, drugače so mi bistveno bolj všeč malo večji 16 ali 19 oz 4311 ali katere so že studijske verzije, bistveno boljši zvok, manj nervozni- ti kovinski vt znajo iti na jetra...pa ne govorim to zato ker ene tudi prodajam ampak definitivno eden najboljših manjših JBL proizvodov vseh časov
Nazaj na vrh
alfa

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 05, 2013 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
mislim da je razlika samo v potenciometru, cena je pa tako, svoje sem prodal kot nove za mislimda 200 eur, z malo sreče jih dobiš za ta denar, z zanič obrobami še za veliko manj, pač potrebno iskat in čakat, drugače so mi bistveno bolj všeč malo večji 16 ali 19 oz 4311 ali katere so že studijske verzije, bistveno boljši zvok, manj nervozni- ti kovinski vt znajo iti na jetra...pa ne govorim to zato ker ene tudi prodajam ampak definitivno eden najboljših manjših JBL proizvodov vseh časov

Audiofrik najlepša hvala za koristne informacije. Bom počakal, če bo slučajno kdo prodajal ali pa če je kdo od lastnikov zvočnikov pripravljen, da mi odstopi malo časa za test, da se lažje odločim Very Happy
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta bo že malo težja, jih ni ravno veliko pri nas-vsaj tako mislim, še manj je verjetno takih da bi ti jih posojali da se lažje odločiš- saj ne gre za zvočnike 100.000 eur da bi moral nakup petkrat premisliti in sestaviti konzorcij bank za investiranje !!!!!

idealnih ni, če ne boš takoj pri prodajalcu slišal a je to približno to je tako brezveze, enako si ne delaj utvar da po dnevu ali dveh tudi v tvojem sistemu veš a je to ravno to kar bo pri tebi ostalo zelo dolgo
Nazaj na vrh
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

K meni lahko prideš poslušat L19. Suhadole!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
alfa

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
Ta bo že malo težja, jih ni ravno veliko pri nas-vsaj tako mislim, še manj je verjetno takih da bi ti jih posojali da se lažje odločiš- saj ne gre za zvočnike 100.000 eur da bi moral nakup petkrat premisliti in sestaviti konzorcij bank za investiranje !!!!!

idealnih ni, če ne boš takoj pri prodajalcu slišal a je to približno to je tako brezveze, enako si ne delaj utvar da po dnevu ali dveh tudi v tvojem sistemu veš a je to ravno to kar bo pri tebi ostalo zelo dolgo

Se strinjam. Ljudje smo zares čudni, neka stvar nas obnori, želimo to dobiti in " imeti za večno ". Ko pa to dobimo se pa kmalu naveličamo in kmalu zamenjamo za nekaj drugega in tako naprej, skratka začaran krog.
Bom šel najprej poslušat, pa bom videl ali je to res to, kar pričakujem.
Zasledil sem še, da jbl že kar nekaj časa prizvaja monitorje control 1 in 5. Zanima me ali so toliko dobri, da so se obdržali toliko v proizvodnji in ali je zvok iz control 5 kaj primerljiv z 4401?
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Posoditi na test ni smiselno, ker ne boš hotel vrniti, imam jih za teste nevtralnosti, kljub temu da so samo 15W. Lahko pa jih slišiš v LJ. Imam 4301B Broadcast Monitor, pa je linearen za znort.
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V kolikor bi se odločil za najbolje prodajan zvočnik vseh časov bi ti vsekakor predlagal skupaj z nihovim subom. Je pa to toliko muzike za malo denarja, da na slepem poslušanju nikoli ne ugotoviš kaj igra.

JBL Control 1 & JBL Subcontrol 1

alfa

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 20:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tom33 je napisal/a:
K meni lahko prideš poslušat L19. Suhadole!

Najlepša hvala, bom ob priliki kontaktiral na zs, da se uskladiva Very Happy
Nazaj na vrh
alfa

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Posoditi na test ni smiselno, ker ne boš hotel vrniti, imam jih za teste nevtralnosti, kljub temu da so samo 15W. Lahko pa jih slišiš v LJ. Imam 4301B Broadcast Monitor, pa je linearen za znort.

Saj nisem nikjer izrazil želje, da bi si sposodil, ker vem, da se takšne stvari ne posojajo. Sem samo hotel slišati zvočnike, če bi kdo imel čas in bil pri volji za par komadov poslušat.
Za vljudno povabilo se toplo priporočam in hkrati zahvaljujem. Bom ob priliki kontaktiral na zs, da se uskladiva Very Happy
Nazaj na vrh
alfa

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
V kolikor bi se odločil za najbolje prodajan zvočnik vseh časov bi ti vsekakor predlagal skupaj z nihovim subom. Je pa to toliko muzike za malo denarja, da na slepem poslušanju nikoli ne ugotoviš kaj igra.

JBL Control 1 & JBL Subcontrol 1

A je velika razlika med control 1 & sub1 ter control 5 & sub 5. Se katera od teh dveh kombinacij lahko kaj primerja v zvoku s serijo 43xx, 44xx, l16, l19?
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za moja ušesa niti pod razno,control1 je zame sramota za JBL je pa najbrž res uspešen prodajno, saj ni skrivnost, visokotonec niti euro, bas malo manj,plastik ohišje.. seštej in kakorkoli obračaš si pod 10 eur pa računaj,

kadarkoli nin kjerkoli sem ga slišal nisem mogel verjeti da je to zvok ki se lahko komu zdi dober
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 06, 2013 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No Audiofrik tule se pa popolnoma strinjam s teboj.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu