Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

iz stereo na mono

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 09:26    Naslov sporočila: iz stereo na mono Odgovori s citatom

Zanima me če ima kdo kašno idejo kako stereo signal pretvoriti v mono?

Ozvočiti moram namreč eno trgovino in sem za ta namen nabavil en star radio stolp, ki ima aux vhod. Tako bom signal pripeljal iz računalnika in priklopil na radio stolp. Iz radio stolpa pa potem na zvočnike.

Iščem po nastavitvah raznoraznih predvajalnikov in tudi med nastavitvami zvočne kartice pa nikjer ne najdem, da bi lahko preklopil na mono.

Ima mogoče kdo še kakšno idejo?

Hvala.

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 09:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zalotaj mostiček med 'plusi' levega in desnega kanala AUX vhoda v stolp. Če se bojiš, da zvočna kartica ne bi prenesla stika med kanali, pa zalotaj upor vmes.

Nazadnje urejal/a ambasador Pet Apr 05, 2013 09:58; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poveži levi in desni kanal preko uporov 10kOhm in ne delaj kratkega stika!!
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala za nasvet Wink

A je en upor dovolj?

Jernej
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz sem to vedno naredil brez uporov pa ni bilo nikoli nobenega problema, res pa da upor ne more škodit za vsak slučaj
Nazaj na vrh
joztom

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 14:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iz vsakega kanala gre en upor 10K na sredino, ki je mono. To je pravilo za izdelavo mono signala.
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako to misliš na sredino?

Jaz sem malo bolj laik na tem področju pa bi rabil malo bolj podrobna navodila Smile

Hvala

Jernej
Nazaj na vrh
joztom

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 15:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iz levega kanala žica, iz desnega kanala žica, na koncu obeh žic nalotana upora 10K, ki sta povezana z drugo stranjo v skupno točko, ki je potem mono signal. Masa pa je iz kateregakoli kanala. Če si kje blizu Lj ti naredim kabel.
Nazaj na vrh
jernejx

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 05, 2013 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O super, dej me prosim pokliči na 041-228-229 ali pa mi pošlji svoj št. na zs pa se dogovoriva, sem pa iz Domžal. Hvala Wink

Jernej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu