Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniški kabli ali predelava kretnice

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 18:46    Naslov sporočila: Zvočniški kabli ali predelava kretnice Odgovori s citatom

V zadnjih par tednih sem dobil na testiranje kvaliteten zvočniški kabel (by Audioex) in ojačevalec Rotel RA-1062 + CD player Naim CD 5i (by Tromba), zvočnike pa sem uporabil kar svoje Avaclone.

Pri vsem tem delu, ki je s testiranjem nastal sem se vprašal, koliko časa je resnično potrebno, da najdeš idealno kombinacijo in ali resnično ne obstaja lažja rešitev???

Razmišljal sem, da bi namesto prilagajanje sistema zvočnikom raje prilagodili zvočnike sistemu in sicer tako, da se v osnovi dobijo neki kvalitetni kabli in interkonekti ter se nato testira sistem. Če je sistem preagresiven se pač doda ali poveča dušenje srednje-visokotonskega območja, kadar pa je preskop z detajli se pač na kretnici zamenjajo upori in se odpira srednje-visokotonsko območje.
Sicer mislim, da bi omenjeno dušenje-odpiranje prišlo v upoštev le pri dobro zasnovanih kretnicah in predvsem na DIY izdelkih.

Kakšno je mnenje strokovnjakov, kateri se bolj resno (amatersko ali profesionalno) ukvarjajo z audiofilijo???

Nazadnje urejal/a Senca Čet Nov 13, 2008 15:42; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2008 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Popolnoma zgrešeno razmišljanje!

Kaj pa ko boš nekoč zamenjal en člen verige, boš spet predeloval zvočnike? Če tako razmišljaš, potem raje vkomponiraj v sistem equalizer. Ampak to je oddaljevanje od slušnega ideala.

Moj komentar Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
JEREMIJA

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 01:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
ali resnično ne obstaja lažja rešitev???

Ne,žal...

before je napisal/a:
Popolnoma zgrešeno razmišljanje!

Se popolnoma strinjam...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu