Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri rabljen cd predvajalnik do 350 EUR
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dani8

Pridružen/-a: Pet Avg 2010 16:33
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2012 20:05    Naslov sporočila: Kateri rabljen cd predvajalnik do 350 EUR Odgovori s citatom

kopujem rabljen cdp do 350 eur.zanima me kaj predlagate dragi forumaši ,vem sam da to ni neki hi-end in nikakor ne pričakujem pa vendar iz lastnih iskušenj kaj predlagate.v zrelejših letih sem "prešaltal" iz raznih . av sistemov na lampaša(5881), ki mi prijetno zaigra audiophilske izdelke ,vendar trenutno iz HTPC.nekako ne vem zakaj , vendar nisem najbolj zainteresiran za marantza,ki se jih prodaja kar veliko po oglasih.vem da je subjektiven odgovor kaj je najboljše za ta denar težak pa vendar nekakšna smernica pa bo, da se bom lažje orentiral po predlogih za nakup.

lp dani
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2012 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, kaj pa preostanek sistema? Zvočniki, kabli, ... Wink
QwertyVZ

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35
Kraj: Varaždin

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2012 21:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ako imaš HTPC možda je bolje da uzmeš neki USB DAC? Kolega je nedavno uzeo HRT Streamer II+ za otprilike taj iznos.
Mislim da neću pogriješiti ako kažem da svira vrlo blizu rangu prerađenog DAC Magica.
A od koleginog Naim CDpa (cca 1200EUR) svima nama koji smo slušali oba uređaja se čini bolji u kombinaciji sa njegovim lampašem (Cayin). Ukratko rečeno, vrlo je zadovoljan investicijom.
Nazaj na vrh
dani8

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2012 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvočniki so monitor audio bx 2 ,delajo odlično na lampašu, ter zvočniški kabli jatzen, ki mi jih je sestavil soforumaš in zvenijo vrhunsko.vglavnem z obstoječim setupom sem več kot zadovoljen, poslušam pa vglavnem audiophilske posnetke soul, r&b,jazz soul...
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 02:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

So aktualne tudi rabljene zadeve?
Odkar so aktualni HTPC-ji, glasbeni strežniki ter USB zadeve imajo rabljeni CD predvajalniki relativno nizke cene, sploh tisti nižjih razredov.
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 06:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
So aktualne tudi rabljene zadeve?
Odkar so aktualni HTPC-ji, glasbeni strežniki ter USB zadeve imajo rabljeni CD predvajalniki relativno nizke cene, sploh tisti nižjih razredov.

Tema je:

kateri rabljen cd predvajalnik do 350 EUR

Wink
Franci

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 07:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da bi v tvojem primeru bil Harman Kardon HD 990 odlična rešitev. Ima vgrajen odličen DAC, ki dovoljuje da na nanj obesiš tudi zunanje naprave kot je HTPC, Squeezbox...

Je vrhunski cd predvajalnik, ki igra enako dobro vse tipe muzike.

Poglej na bolhi. Pred par dnevi sta bila vsaj dva rabljena.

Sicer pa kak Naim. Recimo 5i bi morda še glih prišel v poštev.
Nazaj na vrh
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Franci je napisal/a:
Mislim, da bi v tvojem primeru bil Harman Kardon HD 990 odlična rešitev. Ima vgrajen odličen DAC, ki dovoljuje da na nanj obesiš tudi zunanje naprave kot je HTPC, Squeezbox...

Je vrhunski cd predvajalnik, ki igra enako dobro vse tipe muzike.

Poglej na bolhi. Pred par dnevi sta bila vsaj dva rabljena.

Sicer pa kak Naim. Recimo 5i bi morda še glih prišel v poštev.

Ja, najde se marsikaj ! Cool
V ponudbi je tudi Denon 1500AE, ki ni slab predvajalnik ... ! Wink Vsekakor pa , če je le možno, se skušaj pred nakupom dogovoriti za poslušanje predvajalnika v tvojem sistemu ! Exclamation
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 09:52    Naslov sporočila: CD predvajalnik Odgovori s citatom

Jaz bi dal v ožji izbor Denon DCD 1500AE
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolikor vem, srednje klase (po zvoku) pri CD playerjih skoraj ni. Ali strgaš po dnu ali si pod plafonom.

Zatorej bi rekel tako: morda ni slaba ideja kupiti nekoliko starejši player, ampak iz nekoč visoke klase. Trajnost mu je zagotovljena ravno z višino klase. Tam pa je izbira kar velika.

Nekaj sem se navadil v hifi-ju: je bolj važno da je iz višje klase, kot da je najboljše v svoji klasi. Nekoč so res obstajali časi 'giant killerjev' se pravi časi aparatur nižje klase, ki so posekali konkurenco še nekaj klas navzgor.
Tega danes ni več. Če jim uspe nekaj dobrega, hitro dodajo 'šminko' in naparfumirajo ceno.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ha, na temo giant killerjev:

Rogers prodaja LS3/5a za 2800€. Kar je morda tudi upravičeno glede na zvok konkurence. Sigurno ni upravičeno s stroški izdelave.

KEF je ponudil na trgu model LS50 za manj kot tisoč eurov. Pravkar je tudi izšel test v Audioreview, kjer so ugotovili, da je zvočno identičen legendarnemu BBC monitorju LS3/5a! To je bil tudi njihov namen ob 50 jubileju KEF-a! Nekaj razlik je: novinec zmore 10dB višjo glasnost. Nekaj na račun boljšega izkoristka, nekaj na račun večje moči. Je pa bas refleks.

Po oceni revije je ta nakup eden najboljših biznisov v hifi-ju ta hip!
dani8

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

daj mi par 'giant killerjev
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dani8 jaz bi ti predlagal sony es serijo ....sedaj pa kolikor se lahko" potegneš".za ta denar vsekakor dobiš kakega sonya es 337 esd ali 338 esd le redki so pri nas.za malce več vstopiš že v bolj resni high end prostor z modelom sony es 557 esd (okoli 500 eur ali malce manj).jaz imam model sony es 228 esd .glede na ceno ,ki sem jo plačal zanj sem z zvokom zadovoljen.
Nazaj na vrh
Jan.

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 13:37

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa Sistem Fidelity? Splaca se vsaj pogledat...
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 19:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aja še tole...ker berem ,da imaš lampaša 5881 ...moj se z sonyem 228 esd zvokovno lepo ujame.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu