Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Wharfedale Diamond 121 vs Diamond 10.1

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 30, 2013 01:46    Naslov sporočila: Wharfedale Diamond 121 vs Diamond 10.1 Odgovori s citatom

Živjo,

za začetek nekaj slikic... verjetno so prvi v Sloveniji...

Za enkrat lahko samo vizuelno glede zvoka pa, ko bo nekoliko več časa za primerjavo.

Oblikovno so zvočnike dodelali. Še vedno imajo "Dia" izgled vendar modernejšega čistejšega izgleda. V primerjavi s predhodnikom so izgubili oglati stranici in zadnji bass reflex. Dober centimeter po višini dodaja spodnja plošča, ki je preko štirih "stebričkov" pritrjena na ohišje zvočnika.

Zvočnik ima po novem odprtino za bass-reflex spodaj, tako da "diha" skozi odprtino med ploščo in zvočnikom.

Membrana zvočnika je dobila nove polepšave, guma na robu driverja pa malenkost na robustnem izgledu.

V globino so novi zvočniki izgubili nekaj centimetrov medtem, ko so zadnji terminali popolnoma enaki in tudi tokrat podpirajo bi-wiring možnost priklopa.

Zvokovno pa enkrat v naslednjih dneh ko bo čas za to...

Če bi koga zanimala primerjava v živo pa se lahko dogovorimo tudi za srečanje.

Lep pozdrav,
Aleš

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 11:06
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen-i,

@Surfer sorry, ker si sposojam tvojo temo.

Rabil bi malo pomoči. Ker se model diamond 10.1 prodaja že po smešno nizki ceni, tuhtam če bi nabavil. Edina težava je da nevem, če bo moj ojačevalec sposoben poganjati te zvočnike, kot sem bral nastane težava pri bolj švohotnih zadevah. Gre pa za vintage buget ojačevalec Miida a1200.

podatki so enaki, kot jih ima Sae two C3A:

A bi ta kombinacija bila smiselna?

Aja še to, sem čisti začetnik kar se mid-fija tiče. Moj glasbeni okus pa je zelo širok. Nekako iščem čimbolj versatilni sistem, ker se včasi zgodi da še v istem dnevu razgraja gor kakšen podtalen techno, ki se kasneje umakne vrišču freejazz trobente in konec dneva rezultira v kakšni bolj nežni pop rock skladbi. Vem da so za ta denar to le pobožne želje, a ni bog da nebo bolje od računalniškega 2.1 sistema:) hvala

Nazadnje urejal/a bojzl Pon Feb 18, 2013 19:24; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj kratek komentar, za podtalni tekkno bo potreben nadtalni sub, in to aktiven Wink.
Nazaj na vrh
bojzl

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

heh. ma nism tolk zahtevn kar se tiče bassa. Ni pa izključena varianta da dodam še aktiven sub naknadno.

Uglavnem glavno kar me trenutno zanima, če ima smisel nabavit diamonde 10.1, ker so novi poceni, da je že kar kriminal? Večinoma sem bral da rabijo dober močan ojačevalec, da spustijo 'dušo'.

Ne smem pa pretiravati z glasnostjo, ker živim v bloku. Tudi soba je majhna.

Nisem se pa omejil samo na Warfedale. Gledal sem izključno na ceno.
Lahko tudi kateri drugi bukšelfi v tem cenovnem razredu. ideje?
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 15:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Diamond Wharfedale so odlični zvočniki že od nekdaj, recimo za otroško sobo 2x4m s posteljo in računalniško mizico in jih spoštujem. Za audiofilsko uživanje je nekje pogoj ene 10" bas ali vsaj 11cm middle sateliti z dodanim subwooferjem, ki ni nasilen. Zato za namen kombinacije je vedno bolje vzeti JBL Control 1 s kakšnim aktivnim Yamaha wooferjem, ki paše zraven, bo zadovoljstva v vseh primerih velikokrat več, celo za skromni PA je dovolj vsebine. Za ambicioznejše postavitve se je potrebno prej dobro posvetovati in premisliti denarni vložek.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Diamond serija je odličen izdelek. Dizajnerki kos. Lepo izdelan, dodelan. Prav presenetljivo za ta denar. V tem cenovnem razredu, dobiš navadno papirnat izdelek s plastično folijo, ali pa kos plasitike in temu primeren tudi zvok, ne pa solidne mdf plošče in lep furnir ter glos barvo in kvalitetne priklope.
Je pa dejstvo, da so vsi iz diamond serije zasnove drajverjev z nizko občutljivostjo (kar je razvidno že iz specifikaciji) in boš moral zagotovo dati precej denarja za spodoben ojačevalec, da bodo ti presegli plastično konkurenco. potencial pa imajo.
Pa tu ne mislim le na deklarirane w ampak na zalogo dejanske moči, česar v tehničnih podatkih praviloma ni. Moja izkušnja s temi budget zvočniki je prav zato precej slaba in bolj primerna za kak hišni kino (v komb. z sw), kot pa resen stereo. Dokler tudi realtivno močne ojačevalce (npr. NAD, 2X 90 nad moči) ne zaženeš je zvočnik zaprt. Nekateri hišni kino ojačevalci z rms 140 w pa ga sploh ne zbudijo. Z kakšnimi ultra končnimi ga nisem paril, bi pa bil napredek verjetno še boljši (tudi pri tišjem poslušanju).
V praksi to pomeni, da pri tihem poslušanju prej razočara kot kaj drugega (enako tudi večji brat 10.2). Šele ko ga poženeš na glas se odpre. kar je v bloku problem, ker se ne spodbi sosedo nadlegovat z glasnostjo. Je pa ob ustrezni glasnosti basa več kot dovolj za poslušanje v bloku in zvočnik solidno opravi nalogo. Seveda pa je vse odvisno od glasbe, ki jo boš poslušal.
Nazaj na vrh
bojzl

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 15, 2013 17:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za mnenja. Zaenkrat bom še raje počakal z nakupom.
Sploh pa mi tile 10.1 niti ne grejo na polico oz. so enostavno pregloboki.
Bo potrebno poiskati kaj manjšega.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu