Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč-bluetooth sistem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 01, 2025 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ambasador,

...Pa 5G ima enormen potencial...
Pozabi na 5G.
V SLO še vedno najbolj deluje 3-4G.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 01, 2025 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
@ambasador,

...Pa 5G ima enormen potencial...
Pozabi na 5G.
V SLO še vedno najbolj deluje 3-4G.

https://www.metropolitan.si/novice/slovenija/telekom-slovenije-mobilno-omrezje-5g-optika-internet/

Če zgornji post namiguje na hec, nisem ujel poante Embarassed
Drugače pa ne uidemo...
-------------------------
Glede filanja baterij odložiš mobi na brezkontaktni polnilec, greš na čik, lulat in ko si nazaj je dober za naslednji dve uri Laughing
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 01, 2025 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Amby

A si prepričan, da bo dolgotrajna raba mobitela v te namene dobra. Stalno oz. večurna uporaba pomeni praznjenje baterije in nato polnjenje, za stalno priključitev na polnilec pa nisem prepričan da je OK.
Preveri.

Res je LiIon baterija, ki je stalno priključena na napajanje, na primer pri prenosnem računalniku je lahko po cca enem letu samo še za v smeti, če je prenosnik stalno priključen na napajanje iz omrežja
Zato so pri novejših napravah kot so telefoni in prenosni računalniki programsko naredili možnost nastavitve baterije. Na primer telefon Samsung S24 ima možnost nastaviti polnjene na 80%, ko doseže 80% preneha polniti, ko pa baterija pade na 79% jo ponovno polni do 80%, dokler je priključen na napajalnik.
Če je tako nastavljen, ne bi smelo biti težav z baterijo, tudi če je stalno priključen na napajalnik.
Nazaj na vrh
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2025 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj naj bi bil 5G tako revolucionarnega za streamanje glasbe doma?
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2025 11:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ambasador,

zabadava je, če je mobitel izpopolnjen, da deluje tudi na Marsu, če omrežja ni tam(gor, dol ali kje je že Mars). Trenutno pri nas še nekod pravilno ne deluje 4G, 5G je pravljica. To kar se piše po časopisju se razlikuje od prakse. Seveda, tu in tam deluje pravilno. Če ne dobiš klica takoj ko ti kličeš ali obratno, ampak po dveh dneh dobiš sporočilo, da te je nekdo klical, potem ti samo preostane da preklopiš na nižje omrežje 4G ali pa celo 3G.
Tako je pri nas in še nekaj časa bo.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 08:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:

đizus, naj ti povem še kako se odpre ta file spodaj Laughing Laughing

https://www.t-mobile.com/business/trends-insights/5g/streaming-music-supported-by-5g-technology

Ker tehnologija strimanja skokovito napreduje in pri wireless-u je dovolj zamenjati telefon in vklopiti nov app, se mi zdi ta pot finančno najbolj brezbolna in ne pušča mrtvih investicij za seboj - strimerji, kabli, swičerji, ruterji, dongli, napajalci, serverji, žice po stanovanju in kaj ti vem kakšna navlaka še pride zraven da lovi prah in svaljke...
--------------------------
Vsak G je spočetka nov. Dokler se dodobra navadim na strimanje in pogruntam kaj in kako mi paše bo že 6G pred vrati...
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
...
A ti dostopaš do interneta preko mobilnega GSM omrežja, ali preko kabla (optika, baker, koaksialc)?
Nazaj na vrh
LightBit

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 09:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
LightBit je napisal/a:

đizus, naj ti povem še kako se odpre ta file spodaj Laughing Laughing

https://www.t-mobile.com/business/trends-insights/5g/streaming-music-supported-by-5g-technology

Ker tehnologija strimanja skokovito napreduje in pri wireless-u je dovolj zamenjati telefon in vklopiti nov app, se mi zdi ta pot finančno najbolj brezbolna in ne pušča mrtvih investicij za seboj - strimerji, kabli, swičerji, ruterji, dongli, napajalci, serverji, žice po stanovanju in kaj ti vem kakšna navlaka še pride zraven da lovi prah in svaljke...
--------------------------
Vsak G je spočetka nov. Dokler se dodobra navadim na strimanje in pogruntam kaj in kako mi paše bo že 6G pred vrati...

Ali v Izoli nimate optike ali drugega hitrega internetnega priklučka po kablu?
Ali to rabiš za med tekom po Izoli?
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

twom je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
...
A ti dostopaš do interneta preko mobilnega GSM omrežja, ali preko kabla (optika, baker, koaksialc)?

Wireless, na mini napajalcu za telefon je kratka žička in na njej visi v velikosti kreditne kartice mala napravica z dvema lučkama in tipko za vklop/izklop vmes. Zadeva je bele barve in ima menda eno sim kartico notri. To uporabljam odkar sem na audiokontaktu. pred tem sem pa imel stacionarni telefon in žično povezavo za internet, sem vse odpisal, ne me iskati na koncu žice
Laughing
Optičnega kabla v centru Izole ni in še en lep čas ne bo. Kolega oddaljen 50m prenavlja hišo in že nekaj let tarna kako je dal vlogo za optiko.. pravijo da 'tek što nije', ma to govorijo že ves čas.
Tečem ne več, se pa rekreiram s kolesom in ne maram slušalk v naravi.
LightBit

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 11:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi bakreni kabel je bolj zanesjiv kot mobilni internet. Ja 5G bi pomagal, ampak še vedno to lahko zelo niha v odzivnosti. Me res ne bi presenečalo če imaš probleme z streamanjem preko mobilnega interneta.
Nazaj na vrh
twom

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Wireless, na mini napajalcu za telefon je kratka žička in na njej visi v velikosti kreditne kartice mala napravica z dvema lučkama in tipko za vklop/izklop vmes. Zadeva je bele barve in ima menda eno sim kartico notri.
Se pravi za dostop do interneta imaš mobilni modem. Glede na opis domnevam, da se telefon preko WiFija povezuje na ta modem in preko bluetootha na predvajalnik.

3G, 4G, 5G, žl'G, ne igra vloge, preko omrežja se prenašajo paketi podatkov, ne biti. Če bo povezava padala bo zaradi zasedenosti bazne postaje z drugimi uporabniki, in zaradi vremena, odbojev, sončnega sevanja, kar bo vplivalo na premalo paketov (preveč uporabnikov) ali okvarjene pakete (vreme in ostalo), ki jih bo telefon zavrgel (ne bo jih poslal naprej na predvajalnik).

Bluetooth nebi smel delat težav. Bo deloval kot je zasnovan, pač odvisno kater največji skupni protokol napravi podpirata.
Nazaj na vrh
twom

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem za dostop uporabljal kar mobilni telefon (tethering), ki sem ga preko USB povezal na poceni mini router (osnovni GL-iNet), ki je potem ta internet delil v domače omrežje. S tem so se tudi naprave v domačem omrežju videle med seboj. Predvajal sem pa potem preko tablice.

Če imaš vse naprave povezane na mobilni modem, ima vsaka naprava dostop do interneta, ne vidijo se pa med seboj.

Mi je pa povezava delovala izredno zanesljivo. Med korono sem bil preko VPN povezan v službeno omrežje cel dan brez prekinitev. Tudi dol vlek podatkov (torenti in podobno) je fural s preko 10 mbps.
Nazaj na vrh
LightBit

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A1, Telekom, in Telemah imajo očitno nekaj pokrito z 5G v Izoli. Ne vem kaj imaš ampak lahko da je že 5G, če imaš dovolj nov ruter.

Jaz sem imel brezžični internet iz bljižnega hriba na anteno na strehi pa je bil ping res obupen (včasih 100 - 300 ms). Hitrost ni bila slaba. Ampak ko sem se povezal v službo je bilo kot bi se na Mars povezal. Samo jaz sem imel Wi-Fi, ne mobilni internet. Z mobilnim internetom nimam dovolj izkušenj, ampak naj bi bilo zelo odvisno od lokacije in obremenitve. Tudi od vremena kot je twom napisal. Lahko ti stremanje začne prekinjat ko poleti na plaži turisti vsi streamajo kako tekmo. Gamerji zagotovo niso zadovoljni z brezžičnimi.
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz že nekaj let uporabljam LG V40 za "HIFI". Njegov 3.5mm izhod za slušalke, preko usb-ja pa na zunanji DAC. Jaz opažam precejšnjo razliko med cd, hd ripi, ki jih imam na micro sd kartici v telefonu in recimo TIDAL flac-i. Glede TIDAL-a se strinjam z @DAVOR kar je prej napisal v sosednji temi.
Prekinjanja pa ni nobenega in uporabljam mobilne podatke, ker jih pač imam neomejeno na telemach paketu.
Seveda za kakšen bolj "resen" sistem ne bi uporabljal telefona, kot streamer.

lp
Simon
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2025 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stabilna internetna povezava je osnova za resno internetno streamanje.

V sosednji temi sem napisal, da nisem zaznal vpliva lokalne mrežne infrastrukture na kakovost predvajanega zvoka posnetkov, ki jih hranim lokalno.

Občasno pa se mi dogaja, da 24/192k posnetki s Tidala malo štekajo. Nisem še uspel ugotoviti vzroka, saj so hitrosti v mojem omrežju tudi v trenutkih teh težav povsem normalne.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 3 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu