Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

B&WCM8/

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kaljetko

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 15:26    Naslov sporočila: B&WCM8/ Odgovori s citatom

Hi,
išče se dobra -kombinacija- za - B&WCM8 ..Kateri /močan/ integrirec bi jih poganjal..?
je to Rotel, Marantz... morda ima kdo izkušnje - predlog ?

Lp Matjaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je že po podatkih švoh za basove, ali kvalitetni sub ali pa kakšna druga rešitev.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 17:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
To je že po podatkih švoh za basove, ali kvalitetni sub ali pa kakšna druga rešitev.

Ne klobasovaj...
Če bi se ti dalo, in bi šel pogledat B&W katalog, bi pri CM seriji našel poleg citiranega CM8 tudi CM9, ki je večji in ima večje wooferje. To je zato, ker je osmica narejena za manjše prostore, devetka pa za večje, veššš..

Čeprav se tu pa tam kdo pojavi z opazko da ni tako preprosto, trdim da je preprosto. Samo zbuditi se je treba.

Na CM8 ne gre brezvezen ojačevalec, ker ima veliko resolucijo. Če boste šparali vam bo vse zbruhal v faco. Integrirc Classe, magari iz druge roke, je moj predlog. Bowers in Classe delata z roko v roki. Zato jih tudi po studijih kombinirajo skupaj.
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 17:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trije posti, pa je že tukaj prepir.

Sam pogosto česa ne napišem, ker predvidevam, da se bo takoj našel kdo, ki po uporabil metodo "udri po materialu" in me sesul.

Kaj res ne zmoremo napisati: ti misliš tako, jaz pa mislim drugače in to utemeljiti Crying or Very sad ?
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2013 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Ta zvočnik lahko izpolni z zvokom kar večino povprečnih prostorov.
Basa je toliko kot ga mora bit,i samo tako kot pravi @ambasador, ga je treba zbuditi.
Poleg moči, potrebuje ta zvočnik še iskriv in resolutiven ojačevalec in temu primerne kable, le tako bo lahko igral tišje ali pa se ne bo pačil ob igranju naglas. Ojačevalci, ki delajo zaprt, suh in naprej potisnjen zvok niso za ta zvočnik. Šibka točka cenejših B&W so tudi "bi-wire" mostički. Z ustreznim kabelskim mostičkom ponavadi isti kabel kot za "glavni" vod ali z bi-wire kompletom odpre in prečisti visoke . Cenovno-kvalitetni rang ojačevalca naj bo ustrezno zvočniku, raje več, vsekakor pa ne manj Wink .
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2013 02:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:

Poslušaj in videl boš je moto.
Uspeh je zagotovljen.
Suba pri njih niti sanjati.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2013 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Trije posti, pa je že tukaj prepir.

Sam pogosto česa ne napišem, ker predvidevam, da se bo takoj našel kdo, ki po uporabil metodo "udri po materialu" in me sesul.

Kaj res ne zmoremo napisati: ti misliš tako, jaz pa mislim drugače in to utemeljiti Crying or Very sad ?

Sem dosegel namen? Ta je bil, da bralci zdrznejo in rečejo - kaj je zdaj to? Izbira zvočnika glede na prostor je tako pomembna, da ne bo nikoli dovolj poudarjena. V prvi vrsti zaradi basov.
Manjša je soba - več je basov. Večja je soba - manj je basov - močnejši in glasnejši wooferji morajo biti.
Bowers ima zelo diferencirano in kompletno ponudbo od cenejših do dražjih serij - za male do velike prostore. Redki proizvajalci to zmorejo enako uspešno za vse modele.

Poleg tega se mi je ponudila besedna igra, kateri se nisem mogel upreti: ker uporablja besedo basove namesto base, na drugi strani imamo klobasanje, pa je nastalo klobasovanje. Ma temu se zgleda smejem samo jaz, hahaha.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu