| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
B-king
Pridružen/-a: Ned Dec 2012 19:50 Prispevkov: 6 Kraj: Nekje med Triglavom in morjem
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 20:02 Naslov sporočila: Hišni kino in doma sestavljen HTPC |
|
|
Pozdravljeni!
Naprošam vas za pomoč in nasvet.
Doma bom izdelal HTPC računalnik z ločeno "svojo" zvočno kartico. Zanima me, če obstaja kje kak vodič na internetu oziroma navodila, kako naj na HTPC vežem ojačevalce za hišni kino, oziroma kak ojačevalec je potrebno kupit.
Prosim za nasvet kje in kake ojačevalce (ojačevalec) moram kupit da bo stvar delovala dobro oziroma odlično, tako kot kupljeni hišni kino.
Hišnega kina me mislim kupovati, ker bo sam HTPC vseboval CD/DVD/BlueRay player, 500GB disk, kvalitetno zvočno kartico, in svoj operacijski sistem. Nesmiselno se mi zdi, da bi se mi nekatere komponente podvajale.
V mislih imam postaviti hišni kino 5.1 oziroma 7.1.
Hvala!
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
500Gb disk bo danes hitro premajhen.
Drugače pa zvočno z optičnim izhodom kupi, pa je. Vprašanje pa koliko boš pridobil na kvaliteti v primerjavi z vgrajeno zvočno na plati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
B-king
Pridružen/-a: Ned Dec 2012 19:50 Prispevkov: 6 Kraj: Nekje med Triglavom in morjem
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 20:37 Naslov sporočila: |
|
|
dr.sah....
Hvala za tvoj odgovor in nasvet. Mogoče veš, kaj in kako bi uredil težavo z ojačevalci za hišni kino 5.1 oziroma 7.1? A je mogoče kje kupiti kje 7 kanalni ojačevalec z namenom za hišni kino?
hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
B-king,
ojacevalec zelis za poslusanje glasbe ali za filme, da bos imel Dolby Digital in dts zvok? Ali oboje?
Ce vecinoma za filme kupis A/V receiver poljubne znamke. Zvocno kartico povezes preko digitalnega izhoda (opticni, SPDIF) na A/V receiver in imas digitalni prenos zvoka.
Ce pa si bolj zahteven poslusalec pa je to odvisno od tvojih zvocnikov in globine denarnice. Tu pa lahko gres pa celo v kombinacije z boljsim ojacevalcem ipd. Nekaj koristnih napotkov dobis pa tukaj kako in kaj.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
| B-king je napisal/a: | dr.sah....
Hvala za tvoj odgovor in nasvet. Mogoče veš, kaj in kako bi uredil težavo z ojačevalci za hišni kino 5.1 oziroma 7.1? A je mogoče kje kupiti kje 7 kanalni ojačevalec z namenom za hišni kino?
hvala |
Kaksno tezavo? Evo jih AV receiverje, tu jih imas 5 strani. Vsi so vecinoma 7.1 ali vec... klik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
B-king
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 20:56 Naslov sporočila: |
|
|
delfinus...
Hvala za pomoč.
Po tvojem mnenju, a je sploh potrebno kupit ločeno zvočno kartico, ali je dobra tista na matični.
V mislih imam poslušanje CD, starih vanilk in gledanje filmov. Zdraven tudi mp3... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
Moj nasvet,
zacni s tisto na plati. Tudi te imajo digitalni izhod in jih lahko prikljucis na A/V receiver tako, da ni problema. Ce pa ne bos srecen pa lahko kasneje dokupis boljso kartico.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
B-king
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
Na kaj pa je potrebno biti pozoren pri zvočnih karticah.
V čem so glavne razlike med njimi, seveda razen v ceni. Dejstvo je, da se sam ne spoznam kaj dosti na zvočne kartice zato prosim za nasvet v zvezi s tem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
Boljso zvocno kartico se ti splaca kupiti v primeru, da imas tudi ostalo opremo zelo kvalitetno. To pomeni dober stereo ojacevalec, dobri zvocniki in tudi solidno kablovje, ki vse to povezuje. Komercialne in vseeno zelo dobre zvocne so Asus Xonar Essence One ali pa interna Asus Xonar Essence STX. Slednjo posedujem in sem z njo zelo zadovoljen kar mi nudi. So pa se tudi druge alternative, da zvocno nadgradis z zunanjim DACom in to peljes nato na boljsi ojacevalec. Moznosti je mnogo, je samo vprasanje financ in osebnih preferenc kaj si zelis.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 07:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Če boš nabavil AVR, potem lahko uporabljaš HDMI za prenos zvoka; če bi rad streamal HD zvok je to tako edina možnost. Optika mislim da 7.1 ne podpira. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 09:11 Naslov sporočila: |
|
|
| točno tako, to sem pozabil omenit. HDMI bi povsem zadostoval. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 09:46 Naslov sporočila: |
|
|
Jep, HDMI je tudi varianta in uporabno sploh pri filmih, seveda pa tudi pri glasbi, ce ima clovek zgolj A/V receiver. Navaden Dolby Digital in dts 7.1 gre preko optike ali preko SPDIF RCA brez problema. Edino kar gre zgolj samo preko HDMI je Dolby TrueHD in DTS-HD. Za prenos zvoka preko HDMI je dovolj ze graficna kartica s HDMI izhodom. Vse novejse ATI in NVIDIA kartice to imajo. Pa tudi s tistimi na maticni naj ne bi bilo problema, ce le imajo HDMI izhod in podpirajo audio bitstreaming.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|