| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Nov 05, 2012 20:46 Naslov sporočila: Problem z subwuferjem ! |
|
|
| Živjo,dobil sem novo pridobitev Heco celan xt 32 A ! Zadeva je za moj prostor precej prehuda,ker imam prostor 5x7 m In imam lcd ob krajši steni ter v vogalih fronte,stari sub je bil za foteljem,ki je bil ob dalši steni med frontom in sourandom ! Torej kam postavit sub ,da zadiha ,ker preveč odmeva ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Nov 05, 2012 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Stran od zidu in verjetno fotelja, če to ne pomaga in ga ne moreš spravit na neko normalno glasnost brez odmeva pa verjetno dampiranje sobe? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2012 01:59 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče imaš tudi fronte preveč v kotu.Poiskusi jih malo ven potegnit.Če so fronti samostoječi, potem tolikobolj.
Drugače pa kar se tiče donenja, če imaš zelo hladen prostor (malo pohištva slik,tepihov,debelih zaves) potem bo z subom problem.
A si že naredil "kalibracijo" z AV reciverjem?Morda imaš zadevo razštelano in preveč basa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2012 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
| hmm.. ja pa res kalibracije nisem še nikoli delal,ker sem zmeraj ročno naredu,tko verjetno bo to pomagal.Danes sem dobil kabel za drugi sub,ker prvega ne bom prestavljal,ta drugi je pa tist problem kot fronti ki imajo tudi zadaj basrefleks ! Fronti so Heco victa 701 wufer pa Heco celan A32 ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2012 13:23 Naslov sporočila: |
|
|
Saj verjetno ni treba drugega narediti kot pa subu odvzeti jakost, pa prehodno frekvenco postaviti čim niže!
Sam imam svojega Klipscha na manj kot polovični jakosti, prehodno frekvenco pa imam nastavljeno na 60 ali 80Hz (se ne spomnim točno) in se vse skupaj ravno prav ujame! Če bi jakost suba postavil više, začne stvar doneti, kar pa potem ne pušča dobrega umetniškega vtisa! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Tor Nov 06, 2012 13:26 Naslov sporočila: |
|
|
nastavi na čim nižjo frekvenco,kot ti je rekel krokar,če ne to ni sub ampak donenje! _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2012 11:50 Naslov sporočila: |
|
|
Evo zvočnik dal bolj na sredino nekje slab meter pred fronti ! Volumen na polovico in naredu kalibracijo,tko da je dosti bolše ! Z frekvencami in stopinjami se bom pa še mal igral ! Očitno je Heco celan 32A za polovico prehud za 30 cm2 sobo! Jah sej bo kar držalo ker prejšnji Sony je bil 200w in je bil ravno pravšni  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2012 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
Imaš pa več rezerve na razpolagi za dinamiko  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2012 13:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja rezerve je veliko,zanima me pa recimo glede na določene prostore,koliko je sploh smiselno imet watov po kanalu ob recimo bolših zvočnikih |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|