Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pickering 625dj

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sennheiser

Pridružen/-a: Pet Okt 2013 12:51
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 04, 2013 14:26    Naslov sporočila: Pickering 625dj Odgovori s citatom

Imam glavo Pickering 625dj na thorens td115. Igla je zlomljena. Zanima me, katero naj kupim da bo pasalo na glavo. Gramofon sem dobil in sem nov v tem. Prvotni plan mi je predvsem samo igla oz glava. Potem pač stestiram če stvar deluje kot je potrebno zaenkrat na z5500, potem pa če bo ok grem v hifi stereo nabavo.

Mogoče za lažjo pomoč, če je sploh to kakorkoli povezano. Razlike med hifi stereo sistemi do cca 2000€ slišim, kar pač je nad to vsoto pa zelo zelo težko rečem, ker ni bilo neke prilike poslušat.

Ne iščem najcenejšo vrjanto, hkrati pa tudi ne neke zelo drage.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 04, 2013 14:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Samo za info - čez en teden se začne HI-FI sejem, ki je samo enkrat letno, tako da ste vabljeni, da vidite in slišite HI-FI sisteme različnih cenovnih rangov.
Have a nice Day

Matt
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 04, 2013 15:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo poglej po E bayu in drugje. Jih je kar dosti od "generikov" za 20 USD do originalov za 55 EUR. To je še najcenejša varijanta. Glej pa:
Stylus for Pickering XV-15/625DJ cartridge
sennheiser

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 04, 2013 17:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa se mi mogoče splača uzeti kako drugo glavo? Ali je omenjena zaenkrat zadovoljiva?
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 04, 2013 17:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glavica je več kot zadovoljiva za omenjeni gramofon TD 115, ker je tudi gramofon bolj osnovni model od Thorensov verjetno s "fabriško" ročico. Pa ne kupit ravno najcenejše igle.

Ali ima Z5500 phono vhod za gramofon?
sennheiser

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 05, 2013 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne ne nimajo. Bom preko zvočne, ki ima. Namen mam pa za začetek enega denona ali pioneerja nabavt. Zelo so mi všeč klipsch rb-81 II. Vsaj kar se placa tiče je to max kar lahko zaenkrat.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu