Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2584 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 00:09 Naslov sporočila: Stojala - Z čim jih napolniti? |
|
|
Lep pozdrav!
Veliko stojal ima možnost poljnjena zaradi zmanjšanja vibracij in podobno. Nekateri uporabljajo pesek, nekateri šibre.. nekateri nič.
Sam si lastim Atacama stojala, ki pa se ne odprejo zgoraj, pač pa spodaj. Zdaj pa me zanima.. ker peska ne morem uporabit, ker bi skozi male luknjice začel počasi svinjat po sobi, kaj naredit? Šibre so opcija.. kolikšna bi bila cena? Je kdo dal pesek prej v vrečko? Tako pomoje ne naredim veliko. Še kakšna ideja?
Kolikšna je cena šiber na kilogram ali samo prostorninsko enoto?
lp, matej |
|
Nazaj na vrh |
|
|
JEREMIJA
Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37 Prispevkov: 97 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 01:17 Naslov sporočila: Re: Stojala - Z čim jih napolniti? |
|
|
Pestilence. je napisal/a: | Lep pozdrav!
Veliko stojal ima možnost poljnjena zaradi zmanjšanja vibracij in podobno. Nekateri uporabljajo pesek, nekateri šibre.. nekateri nič.
Sam si lastim Atacama stojala, ki pa se ne odprejo zgoraj, pač pa spodaj. Zdaj pa me zanima.. ker peska ne morem uporabit, ker bi skozi male luknjice začel počasi svinjat po sobi, kaj naredit? Šibre so opcija.. kolikšna bi bila cena? Je kdo dal pesek prej v vrečko? Tako pomoje ne naredim veliko. Še kakšna ideja?
Kolikšna je cena šiber na kilogram ali samo prostorninsko enoto?
lp, matej |
Jaz sem imel kremenčev pesek za peskanje in je bilo dušenje perfektno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
trancedeejay Site Admin
Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1374 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Svinčen pesek za peskanje dobiš v Exotermu. Lahko tut izbiraš velikost. Ko sem jaz dobil zadevo je bilo 25kg cca 5 jurjev. Lahko ti povem, da se 25kg zelo hitro nabere, ne mores verjet, kako majhna vrečka je težka 25kg.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pestilence.
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 12:56 Naslov sporočila: Re: Stojala - Z čim jih napolniti? |
|
|
JEREMIJA je napisal/a: |
Jaz sem imel kremenčev pesek za peskanje in je bilo dušenje perfektno... |
Mogoče veš koliko te je stalo?
Ker jaz bi tega rabil, tam na oko kakih 20 litrov. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 13:41 Naslov sporočila: |
|
|
Kremenčkov pesek je zelo poceni. Mi smo ga dali med tlakovce. Za 25 kg vrečo smo dali 5 eurov. Je pa bil od Oblaka kupljen v Merkurju. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pestilence.
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
Kako drobna stvar pa je to? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 14:48 Naslov sporočila: |
|
|
Če mene vprašaš je trik v teži. Težji kot je pesek bolj stabilno bo stojalo za zvočnike.
http://www.oblak.si/datoteke/katalog_2008.pdf
Na 49 strani kataloga imaš izdelek fuga-t v 25 kg vreči.
Če moja teorija drži potem bi mogel svinčeni pesek biti še boljši, ker je verjetno težji. Če bo pa slišna razlika v zvoku med uporabo obeh peskov, pa ti res nebi znal odgovoriti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pestilence.
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam problem v tem, da se stojala zaprejo spodaj, kar pusti kakšno drobno odprtino, in mivka se bo stresla.. Bi potreboval nekaj manj drobnega. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pestilence.
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi dal kak debelejši pesek, bi se slišalo da vibrira? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gorazd
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 317 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 16:06 Naslov sporočila: |
|
|
Pestilence. je napisal/a: | Jaz imam problem v tem, da se stojala zaprejo spodaj, kar pusti kakšno drobno odprtino, in mivka se bo stresla.. Bi potreboval nekaj manj drobnega. |
Kaj pa če napolniš z mivko, luknjico, ki te pa jezi, pa enostavno zapereš z silikonskim kitom?
Mivka ima granulacijo od 0-0,063mm
pesek: 0-4mm
prodnati agregat 4-8mm (velikosti pšenice)
To bi ti recimo prišlo edino prav za uporabo.
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pestilence.
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Bom poskusil jutri kako se na površino stojal prime silikonski kit, pa če dobro drži, grem na to verzijo. Hvala za idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gorazd
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 317 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2009 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
Če boš dobro očistil površino z alkoholom (da ne bo mastna), pol mislim da ni problem, da silikon ne bi primil. Bi pa ti svetoval, da vzameš bolj kvaliteten silikonski kit (recimo kaj iz programa Sika), pa transparentnega ali pa v barvi stojal - predvidevam, da imaš črna..
Poročaj kako se bo izšlo
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Numb
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2009 09:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pestilence. je napisal/a: | Jaz imam problem v tem, da se stojala zaprejo spodaj, kar pusti kakšno drobno odprtino, in mivka se bo stresla.. Bi potreboval nekaj manj drobnega. |
Mivko se da v vrečo
Sicer sem jo dobil zraven, ampak so jse žal strgale tako da sem jih vrgel stran. In ko obrneš stojala se mivka usede na spodnji del in teža pritisne na spodnji del stojal, tako da je mivka se mi zdi najboljša rešitev.
Kupi kake velike vreče za smeti in malo improviziraj. Naj bo pa bolj tanek polivinil da se potem res mivka čimbolj prilagodi stojalom.
Original so bile zraven čisto tanke.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Pestilence.
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
Pa se ti ne zdi da bi vreča malo pokvarila rezultat, ker se ne usede tako lepo? Zveni slabše, za blindtest pa ne bi dal roke v ogenj |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Numb
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:37 Naslov sporočila: |
|
|
Z mivko se usede v nulo, sigurno bolje kot kaj debelejšega brez vreče, imam doma še ena stojala, ampak tista vreča je bila res tanka, zato se je tudi strgala ker sem se 2x selil.
Pa ne verjamem da bi katera ušesa slišala razliko če bi bila vreča notri ali ne...če sploh je razlika.
To je bila recimo taka vreča kot so komponente zavite nove, veliko veliko tanjša kot tiste za zmrzovanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|