Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri nakupu (aktivni zvočniki + TV)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hardg01

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 9:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 09:54    Naslov sporočila: Pomoč pri nakupu (aktivni zvočniki + TV) Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

dobil bom aktivne zvočnike B&O Beolab 6002, ki bi jih rad povezal s televizijo (Samsung, ima Digital Out za zvok) in AppleTV (prav tako Digital Out za zvok + HDMI izhod). In sicer na način, da lahko glasbo streamam preko AppleTV tudi, ko televizija ni prižgana (AppleTV lahko usmerjam preko računalnika/telefona).

Ker sem začetnik, se mi niti sanja ne, kako lahko Beolab 6002 aktivne zvočnike priklopim direktno na AppleTV. Kakšna ideja in pomoč? Vem, da imajo Beolab 6002 ob uporabi Powerlink adapterja klasičen 3,5 mm line-in. Zato sem razmišljal, da bi (če se pogovarjamo samo o priklopu AppleTV na zvočnike) imel kakšen konverter Digital Out (toslink) --> 3,5 mm. Ali kaj takšnega obstaja in kako vpliva na kvaliteto? Ali je bolje, da kupim kakšen ojačevalec in ga dam med zvočnike in AppleTV? Ali bi bilo to OK, ker so zvočniki že aktivni (imajo vgrajen ojačevalec)?

Hvala za pomoč!

B.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če sem prav pogledal, Apple TV nima oziroma ima analogni izhod odvisno od generacije apple TV-ja.
http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_TV
V primeru, da ima apple TV analogni izhod ga povežeš z zvočniki s pomočjo adapterja, ki je verjetno priložen zvočnikom.
Če apple TV analognega izhoda nima zvočnikov ne moreš povezat direktno, ampak rabiš DAC med apple TV-jem in zvočniki in to tak DAC, ki ima regulacijo izhodnega signala za glasnost, najbolje z daljincem!?
Za povezavo na Samsung TV jih lahko priključiš preko adapterja na izhod na Samsungu kjer so slušalke in imaš tako regulacijo glasnosti preko TV daljinca. To je lahko začasna rešitev, le da je potem stalno TV vključen tudi takrat ko poslušaš samo glasbo.
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 12:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rabiš DAC in predojačevalec (kontrola glasnosti!) ali predojačevalec z vgrajenim DAC-em. Skratka, rabiš varijabilen analogni izhod.
hardg01

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jože, Alen, hvala obema za odgovor.

Kaj bi mi predlagala za predojačevalnik z DAC (katera firma, kateri proizvod)? Ali mi v ta namen lahko služi kakšen AV receiver (videl sem, da imajo digitalne toslink vhode nekateri)?

Moj AppleTV ima digitalni (toslink) izhod, je zadnje generacije.

Hvala obema še enkrat
Nazaj na vrh
hardg01

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 15:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja še tole, ali enačba ojačevalec = predojačevalec velja? Ali gre pri predojačevalcih za kake specifične produkte. Saj vem, da je najbrž to zelo osnovno vprašanje, ampak meni niso znane niti osnove.
Nazaj na vrh
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pomagam ti lahko z B&O znanjem, nasveti in kabli.
Lahko me pokličeš na telefon in ti vse razložim.

051 611 508
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alen, pa si najdu enega novega navdušenca. Sam ne mu preveč svojih igračk kazat, da ga mrzlica en popade.

Very Happy
Nazaj na vrh
alenvprekršku

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
alen, pa si najdu enega novega navdušenca. Sam ne mu preveč svojih igračk kazat, da ga mrzlica en popade.

Very Happy

Cool
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 14, 2012 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AV reciverji imajo digitalen vhod (imajo notranji DAC).To je verjetno najenostavnejša rešitev.Pa v prihodnosti si lahko narediš še hišni kino, oz surr. sistem.
Sploh glede na tvoja izvora(Apple TV,TV).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu