| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 17:51 Naslov sporočila: Zvočniki za rock. |
|
|
Sem QUAD-ovec že celo življenje in bom tudi ostal. Glasbo poslušam na originalnih ESL 57 (sem prvi lastnik), ki sem jih letos tudi obnovil. Zaželel pa sem si da bi včasih nažagal tudi kakšen dober rock. Če imate idejo kateri zvočniki (ali kar firma) bi to bili, bi bil zelo vesel. Okvirna cena za nove naj bila do 1500 EUR.
LP Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 21:07 Naslov sporočila: |
|
|
Klipsch RF-83, kaj pa drugega!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Al pa 82-tke - par za 598€... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen B&W bi tudi lahko pasal !?  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
B&W, JBL? Kakšni starejši zajetnejši JBLi bi bili ql. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
| No, jaz bi 100% letel v kak Mediamarket po RF-82, dokler jih še imajo... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
Za AR 9 in podobne predloge bi tudi jaz dal roko v ogenj, Klipsch pa bi se najbrž prekrižal ko bi videl kakšno s****e prodajajo pod njegovom imenom, enako velja za Lansinga od Jbl...
Sam imam kar nekaj starejših predvsem alnico JBL, zvočniki narejeni za r&r , tudi stari original Klipschi, Heresy, belle Klipsch ali LA Scala so več kot odlični, novi pa so za moj okus eni najbolj zgrešenih stvari kar jih je- tudi novejši JBL so blizu za ta naziv, ampak bolj v meglo kot so udarili z Klipsch novo serijo ne slišiš kar tako, obupno napihnjen nerealni bas, nedefinirani mid, visoki tanki in nedefinirani, poslušal za vsak slučaj par krat, ker nisem verjel da lahko tako zgrešijo...
Za malo več denarja bi bili tudi kaki večji Pro Ac solidni, će ne za drobiž Davis kar lepo delajo....pa da ne pozabim zvočnikov, na katere je bilo največ tega narejeno-Tannoy, seveda bolj so stari in dobri, dražji so, in to več ni drobiž, ko govorimo o kakih red ali silver, že LRM ipd so vedno dražji |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
Se popolnoma strinjam. Stari,tudi najboljše od novega je le bled približek.
Klipsch, Jbl novi so pa ena najbolj žalostnih zgodv v audiu. Res žalostno.
Od novejših pa edino ATC, ampak dragi.
Nazadnje urejal/a vojko Čet Nov 25, 2010 22:03; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
Včasih smo tudi za kakšne Cerwin Vega zvočnike rekli, da dobro rock-ajo !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za veliko predlogov. Najraje bi jih kupil v Sloveniji, da bi poizkusil kako se ujemajo z mojo elektzroniko. Trenutno imam na razplago
2 x QUAD 306 ki ga lahko uporabim kot biamling imam pa še QUAD 303 (kupil bom še enega), ki jih bom lahko uporabil kot monobloke ali biamling. Vse tudi obnavljam. Najraje bi imel zvočnike, ki so jih imeli v studiu Pnik Flojdi poslušali pa so jih na 303. Za zvočnike ne vem kateri so bili.
LP Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Nov 25, 2010 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
Žal sem eden od tistih, ki sem že davno nehal brati razne teste, sploh pa v takih revijah, ki pač v vsaki izdaji ocenijo vsaj dvajset parov in jih rangirajo ipd.
Hotel sem samo povedati, da predvsem verjamem svojim ušesom in svojim občutkom, in ti zvočniki so pač zame eni od največjih katastrof, definitivno imajo zelo malo z realnim zvokom kot ga jaz pojmujem, ja sem preletel koliko sploh obvladam nemščino dva testa, recimo, da se celo delno strinjam, to je zame zvočnik, ki nadomesti večinoma home theatre sistema, bas da sub ni potreben, vokal če se sliši in razume ok, drugače tudi vseeno, recimo super za domači zvok Koloseja... samo to zame nima zveze z kvalitetno audio reprodukcijo...
Velikokrat sem poslušal, tudi na dokaj cenene sisteme stare verzije Hereseya, za marsikaj ,skoraj večina glasbe razen mogoče klasike zvočnik ki igra, ne brez napak, ampak z karakterjem.
Za ATC se popolnoma strinjam, žal je to že dokaj velik cenovni zalogaj, sploh aktivni ki so zame optimum, se pa strinjam, da zagotovo sploh višji modeli nekaj kar je največ za denar, predvsem pa eden redkih zvočnikov, ki dajo kaj od sebe v decibelih, pa se zvočno ne razsujejo, poslušanje na 90 ali 110 db je pač velika razlika |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 09:06 Naslov sporočila: |
|
|
Za rock bi mogoče lahko poskusil s tole Void kombinacijo. V postavitvi kot je na sliki lahko dobiš preko 160 dB/1 m preko celega frekvenčnega razpona, power response pa je zagotovljen tudi za najproblematičnejše sobe.
Več tukaj.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|