Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Sistem...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Barracuda

Pridružen/-a: Pon Maj 2012 22:22
Kraj: V dnevni sobi :)

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 28, 2012 23:02    Naslov sporočila: Sistem... Odgovori s citatom

Pozdravljeni....po najmanj desetletju Smile

Leta nazaj (10-15) ko so bili v ospredju še kasetarji in mi je bilo edino pomembno da je glasba v sobi naglas sem se bavil s to luknjo brez konca Smile ,sicer čist začetniško s Technicsi in podobnimi komercialnimi komponentami,imel mini disk,snemalnik cd-jev,neke Jamote,to se je tedaj nekako vse prodajalo v najbliznjih trgovinah...sčasoma sem začel gledati tudi na kvaliteto,posebej snemanja,ker smo takrat še viseli on radijskih oddajah in snemali pesmi na kasete....to so bili časi Smile ....najvišje kaj sem prilezel je bil potem kasetar Akai GX75,pa 5ES tuner od Sonyja,vse to je poganjala ena Yamaha ki je imela moč 120-150W po stereo kanalu,tako sem na to takrat gledal Smile ....Jamotov nekaj menjal,predvsem gledano po moči,na drugo tak nisem gledal,hvala Bogu da sem srečal srečal Altec Lansing,jih naročil čist na pamet ker so mi bili vizualno všeč in ugotovil da obstajajo tudi boljši zvočniki od Jamotov Smile ...potem je nekako to vse postalo preveliko breme,tako finančno tisti čas kot časovno,prenehal s tem snemanjem in spremljanjem glasbe v nulo,tako sem tudi izgubil z vsem tem sčasoma,še zadnji hip pred opuščanjem tega hobija vseeno kupil ene zame konkretnejše zvočnike - Infinity Alpha 40 ki so mi edini vsa ta leta ostali v nekem kotu sobe,seveda nepriklopljeni...sedaj je prišla zaradi družine potreba po večjem stanovanju in takoj ko sem videl kakšna velika soba me čaka da se vselim dokončno te dni,mi že dva-tri tedne ne da mira da spet ne zajadram nazaj,vendar sedaj v kvalitetnejše vode hi-fija,ter z drugo zvrstjo glasbe...disco-techno ritmi so zame RIP Smile

Torej...sistem moram sestaviti....zvočnike imam Smile omenjene Infinity Alpha 40,prostor je velik 5x6 metrov,podstrešna mansarda,kar nekaj lesa za boljše vpijanje zvoka Smile....ker sem res čist aut,rabim kakšen dober predlog kaj dobro igra skupaj po vaših izkušnjah,kupoval bom pa rabljene zadeve,všeč mi je stara šola (zame) hi-fija,tam od leta 1980-85 dalje,ne prestare zadeve ravno...zanimajo me nekako ES zadeve od Sonyja,ker to še nekako najbolj poznam od tega,CD in tuner,vseeno hvala za predloge tudi okoli tega,karkoli....ojačevalci so mi tabu totalno,tu bi rabil največ pomoči....kako me mikajo kasetarji pa boljše da sem tiho,ker ne vem kaj naj z njimi delam Smile.....še večji tabu kot ojačevalci pa so mi povezovalni kabli komponent in povezovalni za zvočnike,tega nikdar nisem imel,niti spremljal,najbolši so bili povez. za komponente za nekih 20e,pozlačeni kao....

Cenovno rabljeno dam za:
-ojačevalec max. 400-500e
-CD playerji max 300-400e
-Tuner max 250e
-povezovalni kabli komponent....pojma nimam max. ???
-povezovalni zvočniški dolžine tam 2x4 metre max. 150e....nimam pojma...???

Ajde majstri,predlog kakšen? Kaj dobim za ta denar rabljenega,malo boljšega srednje višjega razreda?

Hvala Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, jaz mislim da boš po dobljenih informacijah iz foruma glede nakupa še bolj zmeden kot si sedaj Twisted Evil Jaz bi rekel da s tem denarjem lahko računaš že na zelo dober zvok saj kot pišeš nisi neki zagrizeni audiofil tako da se ne ubadaj preveč s kabli ali kakšnimi drugimi hi fi dodatki ampak probaj najprej porihtati osnovne zadeve. Torej prvič: akustična ureditev prostora - vzami 150 eurov od tjunera - drugič: postavitev zvočnikov nato pa pridejo na vrsto aparature o katerih pa ti bodo verjetno kaj več kot jaz znali povedati ostali soforumaši. LP
Nazaj na vrh
Barracuda

Pridružen/-a: Pon Maj 2012 22:22
Kraj: V dnevni sobi :)

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 00:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja za neko konkretno audiofilstvo nimam niti znanja niti predpogojev,tako da vse kaj zdaj na novo spet želim je,da si nabavim nekaj boljših komponent,potem pa bom videl kako mi bo zvok in ostalo všeč...zanima me v bistvu samo kak predlog s čim takim ste zadovoljni,ali ste bili zadovoljni...vem da vam je težko o tem sedaj pametovati ker je to vse povezano okrog zvoka....vendar kot pravim,v prvi fazi želim kupiti komponente za katere mi lahko nekdo pove,to se pa izplača,to sem imel,to je dobra zadeva za povprečneža,ki mu je važen samo kvaliteten zvok brez kompliciranja in nians v nulo...vidite približno kakšne kvalitete zvočnike imam (Infinity Alpha 40),zdaj pa k temu rabim primeren CD,ojačevalec in ostalo omenjeno...v tem cenovnem rangu,rabljene komponente srednje-višjega razreda,da se poklapa s temi koliko-toliko zvočniki. Vem da so za večino vas ti Infinityji nižja roba,zame so več kot zadovoljivi,bil sem celo navdušen nad njimi koliko sem jih takrat poslušal,pa jih nisem poganjal s temi predvidenimi kvalitetnejšimi komponentami,tudi nisem imel nobenih povezovalnih in zvočniških kablov praktično,tako da verjamem da me lahko še bolj navdušijo...za začetek-nov start v hi-fi bo več kot dovolj pomoje...
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 29, 2012 08:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, ja. Teško nalogo si si nakopal in teško je tudi kar tako svetovati.

Zvočniki so kot kaže precej lahki za poganjanje tako, da ojačevalec ne bi smel biti problem.
Morda bi poskušal za Alfe najti kak (starejši) Harman Kardon ali pa Yamaho ?!

Vprašaj tudi strica Googla kaj pravi o teh zvočnikih in možnih kombinacijah ter kaj pravijo drugi na forumih s čim so jim zvočniki najbolje (za njih, seveda) igrali !?

Na tem forumu (mali oglasi) pa imaš tudi kar nekaj ponudbe:

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=search_ad&search=1&cat=1&type=0&q=&price_min=&price_max=500

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=search_ad&search=1&cat=8&type=0&q=&price_min=&price_max=400

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=search_ad&search=1&cat=25&type=0&q=&price_min=&price_max=200

Preglej, pokontaktiraj prodajalce, sposodi si kakšno kiombinacijo za pokušino in morda boš našel zvok, ki ti bo (vsaj za začetek) ustrezal !

Vsekakor bi bilo najbolje, da poslušaš zadevce, če je le mogoče, v svoji sobi !

Veliko uspeha ! Wink
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poglej za System fidelity. Pa ne samo zato ker eno škatlo prodajam. Po mojem okusu v tem cenovnem razredu največ muzike za vložen evro.
Nazaj na vrh
cane90

Pridružen/-a: Sre Okt 2011 12:12
Kraj: Mirna Peč

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem zadovoljni uporabnik system fidelity.
Res je da sem totalni amater in moj študentski proračun ni nevem kaj...
Trenutno imajo še akcije zaradi slitve trgovine oz. skladišča
http://www.corrado.si/?cat=18

Lp Matic
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj SF se še sploh prodaja v slo?

ker vem da so na mimovrste imeli veliko ponudbo (tudi 5.1 komplete) sedaj pa se jih nikjer več ne dobi, oz ali se motim?

LP
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 11:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolikor jaz vem je za njih slo trg nezanimiv in so aktivni predvsem v nemčiji. jaz pa sem svoje nabavil pri njih v kranju. so imeli, ne vem če še imajo prav lušno sobo za poslušanje.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakorkoli ze, cene gor, cene dol, poreklo gor ali dol. Corrado s System Fidelity je eden od sistemcicev, ki je na Hi-Fi sejmu v Ljubljani vedno dobro zvocno predstavil svoje produkte. Ali je to bil njihov vstopni ali top model. Glasbo se je dalo vedno poslusat. Sicer pa je nekaj podobnih mnenj tako ze na forumu.

lp, d.
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zato pa je žalostno da jih na mv in druge spletne trgovine ne ponujajo več,
pa tudi corrado vprašanje kakšne zaloge še ima, če bo sploh še prodajal SF v SLO?

morda lahko trancedeejay kaj več pove na to temo...?
če se prav spomnim ima veze z njimi, celo test enih zvočnikov je naredil...se ne spomnim modela

lp
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:
kaj SF se še sploh prodaja v slo?

ker vem da so na mimovrste imeli veliko ponudbo (tudi 5.1 komplete) sedaj pa se jih nikjer več ne dobi, oz ali se motim?

LP

haaloo ? Shocked

A nič ne gledate naslovne strani itd na forumu !!?? Wink

http://www.audio-kontakt.com/index.php?news=119

menda pucajo, ker bodo novi modeli !? Cool
gash

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kumer je napisal/a:
zato pa je žalostno da jih na mv in druge spletne trgovine ne ponujajo več,
pa tudi corrado vprašanje kakšne zaloge še ima, če bo sploh še prodajal SF v SLO?

morda lahko trancedeejay kaj več pove na to temo...?
če se prav spomnim ima veze z njimi, celo test enih zvočnikov je naredil...se ne spomnim modela

lp

SF bo zagotovo še naprej. kolikor vem imajo v Nemčiji dober posel. Pri nas pa eni kar nasedajo na drage znamke in dosti lučk na mašinah in mislijo da je to potem dober zvok. SF so zastavljeni minimalistično, zato tudi za enak zvok skoraj pol nižja cena. To pa kot kaže v SLO ni dobro za prodajo razen za izbrance. Ti pa itak gredo v sobo zadevo poslušat in dobijo tam zadeve po isti ceni kot na MV.
Pa saj je prav tako. Tisti ki imajo naj kar zapravljajo Smile
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še trije posti in tema bo izpolnila normo za romanje v temo:

a) mimo vrste

b) komponente in število lučk

c) ponudba hi-fi v sloveniji in tujini

d) omenjanje pregrešno dragih komponent

Surprised
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 31, 2012 07:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se vidi, da se pogovori o variantah nakupa najkonkretneje opravijo pri prodajalcih, ki tudi lahko takoj prikažejo kupcu o čem govorijo.
Še vedno ko sem govoril s prodajalci so bili zelo življenski in konkretni.

To naše modrovanje je bolj tako, bogve kako to interpretirajo in kaj si predstavljajo (tisti ki sprašujejo) za našimi besedami.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu