| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
entrenous
Pridružen/-a: Ned Sep 2008 13:09 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2008 23:09 Naslov sporočila: amp ali receiver |
|
|
rad bi, da mi stereo zvočnika dasta zvok iz:
- cedeja (brezkompromisni zvok)
- tv
- dvd/bd
naj jim vmes dam ojačevalec ali av receiver? (nimam namena postavljati hišnega kina s 5+ zvočniki, toda tv + bd bi naj igrala na zvočnike, av tunerja ne rabim). bolj se nagibam k ojačevalcu, toda ali s tem zgubim možnost hdmi povezavo? (ali jo sploh rabim za dober zvok iz dvd??)
če mi kdo razsvetli noč... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2008 23:37 Naslov sporočila: |
|
|
Če ti je prva prioriteta brezkompromisna kvaliteta zvoka CD playerja in če boš itak ostale izvore zvoka predvajal v stereo režimu, potem je odgovor na dlani: stereo ojačevalnik. Zakaj bi kupoval nekaj česar sploh ne potrebuješ !?
V primeru nakupa stereo ojačevalnika profitiraš ali:
1. večjo kvaliteto pri enaki ceni napram multichannel-receiverju ali pa
2. enako kvaliteto za precej precej manj denarja
Če pa vsaj malo razmišljaš o surround zvoku v bodočnosti, potem pa ni za izključiti tudi druge možnosti, a to te bo precej več stalo (v finančnem smislu seveda), če boš želel odličen zvok iz CD playerja.
Takšno je moje mnenje . _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Moj odgovor je enak, sam sem tudi pristaš stereo sistema. Če boš poleg dobrega ojačevalca postavil tudi dobre zvočnike (s tem ne mislim, da mora biti sistem zelo drag), boš, ob svojih navedenih željah, povsem izgubil željo po večkanalnem sistemu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
No, mislim, da z onim "brezkompromisni zvok" verjetno misliš "nekompresionirani zvok", torej ne npr. mp3?
Sicer nisi edini, ki postavlja vprašanje okoli tega ali stereo ojačevalec ali pa AV receiver.Je pa to podobno vprašanju "ali dvosedežni ali štirisedežni avto".Vse je odvisno od potreb in preferenc!
Če govorimo prvenstveno o poslušanju glasbe, potem je seveda stereo v čim višji kvaliteti prava stvar.
Kdor pa reče, da ob dobrem stereu sistemu tudi pri gledanju TV-ja oz. filmov z DVD-ja ne bo pogrešal večkanalnega zvoka, še gotovo ni imel priložnosti poslušati dolby digitala na kvalitetnem sistemu!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|