Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

XTZ zvočniki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 22:34    Naslov sporočila: XTZ zvočniki Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

mi lahko kdo kaj več pove o XTZ zvočnikih..

Zanima me XTZ 99.26 Piano ali pa mogoče kateri izmed samostoječih..

Ima kdo kaj od tega doma,je sploh možno predhodnje poslušanje razen seveda tako kot oni ponujajo,da pač vrneš če ti ni všeč?

HVALA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2011 23:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od poletja matram samostoječe XTZ 99.36 Mk II Piano v povezavi s XTZ A100-D3. Kupil v Vrhovcih pri Nel Audio, kjer lahko seveda tudi poslušaš, so uradni zastopnik za Slovenijo.

O samih zvočnikih pa težko kaj uporabnega, moje avdiofilske izkušnje so žal omejene. Pred tem sem 15 let gonil eno in isto, zvočnike Focal JM-Lab Opal 9Ti z integrircem Rotelom RA-930 MkII. Žal nisem delal podrobnejših primerjav zvočnikov, primerjal sem le oba sistema, in XTZ je seveda pometel z Rotel / JM-Lab kombinacijo v čisto vseh področjih. Pomirjujoče, glede na vložen denar. Smile Seveda je šlo kasneje samo navzgor, ko se je sistem uigral (kar je trajalo precej dlje kot sem pričakoval) in sem dosegel "optimalnejšo" postavitev in kombinacijo prilagoditev zvočnika (na tem v bistvu še delam).
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 00:00    Naslov sporočila: Re: XTZ zvočniki Odgovori s citatom

aleksander je napisal/a:
Pozdravljeni,

mi lahko kdo kaj več pove o XTZ zvočnikih..

Zanima me XTZ 99.26 Piano ali pa mogoče kateri izmed samostoječih..

Ima kdo kaj od tega doma,je sploh možno predhodnje poslušanje razen seveda tako kot oni ponujajo,da pač vrneš če ti ni všeč?

HVALA

Če se prav spomnim, so bili tudi ti XTZ-ji rastavljeni na sejmu. Ko sem bil jaz so bili priklopljeni samostoječizvočniki. Zastopa jih Nel Audio iz vrhovcev Ljubljana, najbolje, da prodajalca kontaktiraš po telefonu.
lp Jože
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2011 07:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem imel doma na pokušini 99.36 in moram reči, da če mi ne bi za oko (in uho) prirasli že drugi (žal tudi dražji) zvočniki bi jim dal še eno šanso ! Predvsem, ker za to ceno težko najdeš boljše in ker imajo tudi mnogo možnosti za prilagoditev v prostoru (kot enem od audio komponent) ! Vsekakor pokliči Borisa in se dogovori za pokušino ! Very Happy
Alen Tokmadzic
Gost

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 21, 2012 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bwaze je napisal/a:
Od poletja matram samostoječe XTZ 99.36 Mk II Piano v povezavi s XTZ A100-D3. Kupil v Vrhovcih pri Nel Audio, kjer lahko seveda tudi poslušaš, so uradni zastopnik za Slovenijo.

O samih zvočnikih pa težko kaj uporabnega, moje avdiofilske izkušnje so žal omejene. Pred tem sem 15 let gonil eno in isto, zvočnike Focal JM-Lab Opal 9Ti z integrircem Rotelom RA-930 MkII. Žal nisem delal podrobnejših primerjav zvočnikov, primerjal sem le oba sistema, in XTZ je seveda pometel z Rotel / JM-Lab kombinacijo v čisto vseh področjih. Pomirjujoče, glede na vložen denar. Smile Seveda je šlo kasneje samo navzgor, ko se je sistem uigral (kar je trajalo precej dlje kot sem pričakoval) in sem dosegel "optimalnejšo" postavitev in kombinacijo prilagoditev zvočnika (na tem v bistvu še delam).

Zvočniki so lepi. Men so k'r "kul".
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu