| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
snowman
Pridružen/-a: Sre Apr 2011 23:28 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 06:41 Naslov sporočila: Vgradni stropni zvočniki: Speakercraft ali Boston Acoustics |
|
|
Pravkar postavljam multi-room za celo hišo; poganjal ga bo Nuvo Grand concerto... težave pa imam pri izbiri ustreznih zvočnikov.
Trenutno se odločam med dvemi modeli Boston Acoustics in Speakercraft - BA dobim zelo zelo ugodno in ima dobre specifikacije, ampak vsaj na papirju je pa Speakercraft še bolj impresiven (in tudi še bolj minimalističen dizajn), je pa cena precej višja in ne vem če opraviči razliko?? Npr, ali se bi razlika med 40Hz in 58Hz močno poznala??
Kakšna pomoč / nasvet bi bila zelo dobrodošla.
http://www.bostonacoustics.ca/HSi-460-P347.aspx
Na kratko: 89db sensitivity, 6" woofer, 3/4" tweeter, 58-20kHz response, 100W
http://www.speakercraft.com/products/profile-speakers/profile-speakers?page=shop.product_details&flypage=flypage_sc.tpl&product_id=311&category_id=71
Na kratko: 90db sensitivity, 7" woofer, 1" tweeter, 40-20kHz response, 125W
Hvala vnaprej! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 07:57 Naslov sporočila: |
|
|
HI
Razlika se seveda bo poznala. Kar se vgradnih zvočnikov tiče imate v SLO še kar nekaj ponudbe - Kef, Monitor Audio, ArtSound, Jamo...
Tudi Nuvo ima zvočnike a so Speakercraft daleč boljši. Sam imam doma Nuvo in ArtSound a zadev še nisem zmontiral, ker je gradnja v delu. Enota je Nuvo Simplese a bi tudi meni bolj sedla še kakšna bolj inteligentna varianta kot jo imate vi.
Kje ste kupili enoto Grand Concerto in če ni skrivnost, koliko ste odšteli?
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
classicaudio
Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00 Prispevkov: 72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 08:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Dobijo se tudi Bose. Jaz imam že pripravljene za vgradnjo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bronx
Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16 Prispevkov: 39 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 09:29 Naslov sporočila: |
|
|
| kakšna je pa kej cena oz če ma kdo kakšen dober popust, jest bi tud rabu dva za ven za v napušč |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
onkyo
Pridružen/-a: Tor Mar 2012 0:51 Prispevkov: 4 Kraj: Domžale
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snowman
Pridružen/-a: Sre Apr 2011 23:28 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2012 17:14 Naslov sporočila: Re: Vgradni zvočniki! |
|
|
Hmmm... tole meni ne zgleda najbolje? ...Že po specifikacijah manj zmogljivi zvočniki (zmore le od 65Hz dalje, 87db občutljivost, woofer enako 6,5",...). Pa tudi sicer so meni osebno okrogli zvočniki za v strop bistveno bolj estetski... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|