Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vgradni stropni zvočniki: Speakercraft ali Boston Acoustics

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
snowman

Pridružen/-a: Sre Apr 2011 23:28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 03, 2012 06:41    Naslov sporočila: Vgradni stropni zvočniki: Speakercraft ali Boston Acoustics Odgovori s citatom

Pravkar postavljam multi-room za celo hišo; poganjal ga bo Nuvo Grand concerto... težave pa imam pri izbiri ustreznih zvočnikov.
Trenutno se odločam med dvemi modeli Boston Acoustics in Speakercraft - BA dobim zelo zelo ugodno in ima dobre specifikacije, ampak vsaj na papirju je pa Speakercraft še bolj impresiven (in tudi še bolj minimalističen dizajn), je pa cena precej višja in ne vem če opraviči razliko?? Npr, ali se bi razlika med 40Hz in 58Hz močno poznala??

Kakšna pomoč / nasvet bi bila zelo dobrodošla.

http://www.bostonacoustics.ca/HSi-460-P347.aspx
Na kratko: 89db sensitivity, 6" woofer, 3/4" tweeter, 58-20kHz response, 100W

http://www.speakercraft.com/products/profile-speakers/profile-speakers?page=shop.product_details&flypage=flypage_sc.tpl&product_id=311&category_id=71
Na kratko: 90db sensitivity, 7" woofer, 1" tweeter, 40-20kHz response, 125W

Hvala vnaprej!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 03, 2012 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Razlika se seveda bo poznala. Kar se vgradnih zvočnikov tiče imate v SLO še kar nekaj ponudbe - Kef, Monitor Audio, ArtSound, Jamo...
Tudi Nuvo ima zvočnike a so Speakercraft daleč boljši. Sam imam doma Nuvo in ArtSound a zadev še nisem zmontiral, ker je gradnja v delu. Enota je Nuvo Simplese a bi tudi meni bolj sedla še kakšna bolj inteligentna varianta kot jo imate vi.
Kje ste kupili enoto Grand Concerto in če ni skrivnost, koliko ste odšteli?

Have a nice Day

Matt
classicaudio

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 03, 2012 08:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobijo se tudi Bose. Jaz imam že pripravljene za vgradnjo.
Nazaj na vrh
bronx

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 03, 2012 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kakšna je pa kej cena oz če ma kdo kakšen dober popust, jest bi tud rabu dva za ven za v napušč
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
onkyo

Pridružen/-a: Tor Mar 2012 0:51
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 00:15    Naslov sporočila: Vgradni zvočniki! Odgovori s citatom

Kaj pa tale zadeva:

http://shop.emotiva.com/collections/ultra-series/products/uaw62

Me zanima komentar...

LP!
Nazaj na vrh
snowman

Pridružen/-a: Sre Apr 2011 23:28

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 17:14    Naslov sporočila: Re: Vgradni zvočniki! Odgovori s citatom

onkyo je napisal/a:
Kaj pa tale zadeva:

http://shop.emotiva.com/collections/ultra-series/products/uaw62

Me zanima komentar...

LP!

Hmmm... tole meni ne zgleda najbolje? ...Že po specifikacijah manj zmogljivi zvočniki (zmore le od 65Hz dalje, 87db občutljivost, woofer enako 6,5",...). Pa tudi sicer so meni osebno okrogli zvočniki za v strop bistveno bolj estetski...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu