Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audio Physic - kje jih je možno slišati?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2012 15:29    Naslov sporočila: Audio Physic - kje jih je možno slišati? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Mogoče kdo ve kje se da v Sloveniji slišat Audio Physic Scorpio in Focal Electra floorstanderje?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 09, 2012 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dolar, zal moj post ni ravno odgovor na tvoje vprasanje ampak ker vem da je na A.K. kar nekaj pristasev Audio Physics zvocnikov bom iskoristil in objavil par slikic narejenih prejsnjo soboto v trgovini v kateri sem ze dolgoletni gost in kupec,namrec trgovina je zopet dala v prodajo 5-6 demo modelov in sem se odpravil na demo poslusanje. Kaj je trenutno v prodaji lahko vidite tukaj
http://www.erni-hifi.ch/contents/de-ch/d35.html spodaj pa se par slikic

temen mahagonij in cesnja Tempo VI, svetel javor Yara II Superior

levo zadaj Piano Black , Virgo V

poslusal elektroniko Audiolab , CD , Pre in koncna, prisotni tudi Nu Force ki pa jih nismo poslusali,

V sosednji sobi so bili tudi Scorpio ki zanimajo Dolarja.
Prezivel prijetno popoldne. Smile
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 12, 2012 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe superca, ampak tale Erni zgleda iz Švice. V Sloveniji ni nič?
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 09:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda, da morajo pristaši AP, če jih je res precej, po robo v tujino. Me pa malce čudi tudi, da v Sloveniji nihče nima Focalov.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Škoda, da morajo pristaši AP, če jih je res precej, po robo v tujino. Me pa malce čudi tudi, da v Sloveniji nihče nima Focalov.

LP
Kupna moč Slovenskih audiofilov je premalo za "Focal", ki zahtevajo velike prodajne "številke" Laughing Wink
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda. Nič kaj dosti se ne da slišat pri nas.
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

je treba kdaj kaj tudi kupiti, pa bodo tudi trgovci več robe imeli.
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 11:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja izgleda da bos v Slo vsa manj in manj poslusal,drugace pa vzet pot pod noge in se odpravit malo po evropi ko ves kje so kake prilike ,je tudi za razmislit,samo kot primer ki sem ga podal ze zgoraj,zvocniki po ceniku 3000 eur -demo model 1500 eur, da ne govorimo se o drazjih modelih.
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
je treba kdaj kaj tudi kupiti, pa bodo tudi trgovci več robe imeli.

Če kaj kupiš potem imajo še manj robe Laughing

No preden kaj kupiš je fino poslušat, če ne se lahko hitro zgodi, da spet prodajaš in iščeš naprej.... kar je zelo zamudno in drago početje. AP mi delujejo zanimivi, ampak ne bom spet kupoval nekaj na slepo.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diy scena je v sloveniji naredila štalo.....pa se" fuul "hude robe manj proda...
malo težje je folk nategnit ....za velik keš, ko slišijo nekaj podobno kvalitetnega za dosti manj keša... Rolling Eyes
veliko slovenskih avdiofilov je inovativnih....nekaj vidijo ,slišijo,preberejo,imajo spretne roke in sami naredijo.
mi nismo butli kot večina evropejcev.... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 19:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
diy scena je v sloveniji naredila štalo.....pa se" fuul "hude robe manj proda...
malo težje je folk nategnit ....za velik keš, ko slišijo nekaj podobno kvalitetnega za dosti manj keša... Rolling Eyes
veliko slovenskih avdiofilov je inovativnih....nekaj vidijo ,slišijo,preberejo,imajo spretne roke in sami naredijo.
mi nismo butli kot večina evropejcev.... Rolling Eyes

Pozdrav
Shocked Laughing Za se zjokat od žalosti, kakšne trditve padajo na forumu, pametovanje brez meja Embarassed Crying or Very sad
Ali poznaš AP zvočnike, npr. zgoraj omenjeni Scorpio ali legendarni Avanti in jih lahko primerjaš s katerim Diy projektom ?? Embarassed Embarassed
0844Ales

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 15:09
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 20:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo Drago in prav imaš. "Diy scene" se določeni ljudje izogibajo kot hudič križa. Že sami vejo zakaj. Pa brez zamere tako samograditeljem (tudi sam sem med njimi) kot tistim drugim.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no da objasnim svoje stališče...čeprav nisem mislil ravno firme audio physic
ampak vseeno.....model tempo 3 stane 3300 eur in vsebuje vifin visokotonec (stane okoli 50 -60 eur),ki sem ga imel tudi sam in sprobal v več variantah.vendar meni osebno ni nikjer igral bolje kot kak (cenovno enak)sb acustic ali seas, celo dosti slabše.zato sem se jih hitro znebil.drugo firme ,ki masovno proizvajajo zvočnike si cenovno ne morejo privoščit materiala za kretnico-kondiji ,špule(v tem cenovnem rangu),ki si ga lahko povprečen član diy scene.ker bi bankrotirale.pri notranjem ožičenju je enako.ja še zmeraj trdim,da se da za ta denar...3300 v diy izvedbi naredit bolje zveneče zvočnike.
a kakšne audio physic primerjamo z velikimi open bafli k1?
(igrali so pred leti na hi-fi showu v ljubljani)
najbrž ti bo marsikdo drug ,ki jih je slišal znal bolj lepo povedat v kakšnem cenovnem rangu igrajo... Rolling Eyes
potem pa naredimo računico koliko kateri stanejo in mislim,da bo vse jasno.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 13, 2012 23:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
.ja še zmeraj trdim,da se da za ta denar...3300 v diy izvedbi naredit bolje zveneče zvočnike.

Vsekakor.
V ceno DIY zvočnikov pa seveda niso vštete ure in ure lastnega dela, dajatve, marže trgovcem ...
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 07:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko je beseda že ravno nanesla na diy, moj pogled na diy vs. Audio Physic.

Praktični primer kolega, ki se je lotil samogradnje zvočnikov. Resen projekt, taboljše enote, hud material za kretnico. Človek že dve leti pili svoje zvočnike. Hodi od enega do drugega audiofila pa probava na različnih sistemih, pa grunta in grunta kako naprej, zmetal za material že dva jurja in pol, pa še zmeraj ni zadovoljen in kot izgleda še lep čas ne bo. Pa tole ga še moti, pa tistole bi še bilo treba poštimat, pa cel živčen in napet ko ne špila kot si je zamislil in še ni konec,... v glavnem igre brez meja. Dva jurčka in pol ki jih je zmetal notri in dve leti vloženih ur, pa še ni konec seveda, hmmmm, za moje pojme totalna bedarija.

Na kakšni dobri razprodaji bi upiknil vrhunske Audio Physice za kaj jaz vem kakih 5 jurjev, ki so drugače bili dosti več (ja dva jurčka in pol več kot je dosedaj že zmetal v svoj "never ending diy", ampak dve leti matrarije pa valjda odtehta to razliko, če že ne več, toliko pa človek že mora cenit samega sebe). No za teh 5 jurčkov pa že dobi zvočno performanso, kateri se s svojim diyem ne bo približal ni do kolena, pa če dela stojo na trepalnicah ali pa salte. Namesto dveh let živciranja bi lahko užival v glasbi, prišparal bi si živce, pa še ko mu enkrat s kilometrino apetiti narastejo in zvočnike preraste, bo za njih dobil neprimerno več od svojega diya s katerim se bo oženil. To ne moreš kar tako prodat. Če pa rata, pa pogosto ne dobiš niti za material.

Kaj želim povedat... dober diy sploh ni poceni. Daleč od tega. Če vzamem v obzir vse zgoraj opisano, vprašanje če ni konkretno dražje od Audio Physic, ali pa zvočnikov kakšnega drugega proizvajalca, saj ko človek kupuje nove zvočnike, se valjda zdila za neko pametno ceno, kdo še pa danes kupuje po rednih cenah. In skontirana cena vs diy, zame osebno ni variante da se grem zajebavat.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu