Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

receiver + subwoofer

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stiper7

Pridružen/-a: Tor Feb 2012 1:04
Kraj: Cerkvenjak

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 01:06    Naslov sporočila: receiver + subwoofer Odgovori s citatom

Doma imam receiver Marantz SR3001, ki ga imam povezanega na računalnik preko digitalnega kabla. Na sprejemnik imam priklopljena 2 trosistemska zvočnika.

Imam pa še en Geniusov 5.1 sistem in bi rad subwoofer od tega 5.1 sistema priklopil na sprejemnik da bi deloval, ampak mi ga ne uspe. Enkrat dolgo nazaj je bil priklopljen, ampak nimam pojma več kako. Samo takrat sem imel receiver povezan z računalnikom preko činč kabla.

Prosim za pomoč.

Nazadnje urejal/a stiper7 Ned Feb 26, 2012 16:30; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 09:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj te zgolj korigiram:pravilno se piše subwoofer!
Po mojih lastnih izkušnjah pa je Geniusov woofer tako slab, da bi nič ne pridobil, temveč bi zvočno sliko kvečjemu pokvaril!
Če pa to že hočeš(ti ne morem ubranit), pa imaš 2 možnosti:
-da woofer priključiš na analogni izhod na PC-ju(v tem primeru njegovo glasnost uravnavaš direktno na subu)
-ali pa woofer priključiš na izhodu za woofer na sprejemniku(ga ima?mislim, da ja)
A še enkrat ponavljam, da ti stvar odsvetujem!Če so tvoji zvočniki tako zanič, da rabijo podporo suba, ki niti med računalniškimi ni bog ve kaj, potem raje potrpi in prišparaj za nove!
Ali pa prodaj receiver in Geniuse in si kupi poštene računalniške(kak Logitech višje klase).
Nazaj na vrh
stiper7

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za popravek in pomoč. Glede zvočnikov... imam te:

http://www.mimovrste.com/artikel/1210015313/par-zvocnikov-pioneer-cs-7070

Pa imam nekakšen občutek kot da mi dajejo premalo bassa. Ali pa je mogoče problem v kakšnih nastavitvah?

Ker če poslušam glasbo prek 5.1 Genius sistema je bass dosti močnejši kot pa na teh trosistemskih zvočnikih...
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem svoje čase imel te Geniuse in razen, da človeka impresionira kako Kitajcem za ta denar uspe takšno stvar izdelat in pripeljat v Evropo, name niso naredili vtisa(vključno z wooferjem) ter sem jih hitro prodal.
Sedaj mi na PC-ju igrajo že precej časa Logitechovi Z-680(sem pa center in surround zvočnike pospravil v omaro) in verjemi mi, da igrajo bistveno bolje od katerekoli kombinacije poceni receiverja in ravno takih zvočnikov.Mislim, da dobiš že zelo dober nov Logitechov set 2.1 za cca 130€.Verjemi, da igra za 2 razreda bolje od tvojih Geniusov!
Problem s tvojimi Pioneer zvočniki je, da imajo slavno ime, a v tem razredu Pioneer prodaja le cenena kitajska j***a, ki jih zaradi imena preplačaš!Sorry!
To je moj iskren nasvet, morda pa bo kdo drug imel drugačnega!
Nazaj na vrh
stiper7

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 17:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za pomoč. Vsak predlog mi prav pride. Wink
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 22, 2012 17:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Subwoofer Out na receiverju povezu preko činč kabla na rdeč konektor SUB na subwooferju.

lp, d.
Nazaj na vrh
stiper7

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2012 16:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem. Kakšne kable (debelina, znamka itd.) pa naj uporabim za povezavo zvočnikov z reciverjem. Uporabljam namreč še tiste priložene.
In pa kak se ti obnesejo:
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu