Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ONKYO TX-NR509 + Monitor Audio Bronze BX2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Smonito

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 16:35
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 17:24    Naslov sporočila: ONKYO TX-NR509 + Monitor Audio Bronze BX2 Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

kupujem svoj prvi HI-FI komplet in me zanima vaše mnenje. Za receiver sem se odločil za Onkyo TX-NR509 vem, da bi mogoče zvočniki bolje igrali
na kakšnem stereo ojačevalcu ampak všeč mi je pri tem receiverju, da ima USB izhod (flac, mp3 predvaja), internetni radio in mogoče v prihodnosti kupim tudi zadnji par zvočnikov za kino. Ampak trenutno se bo uporabljal večinoma za poslušanje glasbe pop/rock mogoče tudi ogled kakšnega filma.

Pri zvočnikih sem videl, da podpirajo bi-wired ker sem totalni laik me zanima ali se da te zvočnike normalno priklopiti torej +/- napetost zvočniki v +/- receiver oz. ali se bi wired priklop res toliko pozna pri kvaliteti poslušanja glasbe.

Glede receiverja sem že odločen za ta model kolebam malo pri zvočnikih tukaj sem odprt tudi za vaše predloge ampak po testih so ti zvočniki best buy med 300 in 400€.

Ali ima kdo mogoče podoben sistem doma ali vsaj zvočnike, da mi pove če je zadovoljen z njimi predvsem me zanima, če je dovolj basa pri nizki glasnosti živim v bloku in zvočnike ne bom gnal v neke ekstreme.

Lp, Gregor
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 18:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam sem zacel z receiverjem in tako poslusal glasbo nekaj let. Potem pa sem korak po korak zacel izboljsevati. Kriv je pa deloma tudi ta forum in obiski sejmov, poslusanje pri kolegih ipd. Tako, da uproaben nasvet je nabavis to in slisis cim manj drugih sistemov in imas mir. Tako nekako clovek zivi v prepricanju, da slisi prav in je bolj ali manj zadovoljen. Seveda dokler se ne navelica. Nasprotno pa postajajo apetiti s casom pac vecji in zelje vecje in se gre po lestvici navzgor.

Sam sem slisal samo vecje brate teh, na Cambridge Audio sistemu. Kar se tice bi-wire sistema. Zvocnike lahko prikljucis tudi normalno saj imajo zvocniki zadaj briko. Ce pa imas zvocniske kable, ki ima 4 prikljucke na amp strani in 4 na zvocniski pa je samo boljse. Slabse ne bo. Razlike na tem sistemu ne bo velike bo pa rahlo zaznavna, ne bo pa revolucije. Sam sem sem imel nekoc z biwire zvocniskim kablom povezan Marantzov receiver SR5500 in pa Canton Vento 807DC zvocnike.

Na zacetku sem imel na zvocnikih neke no name drot brike, nato sem od Cantona dobil original Canton brike in razlika na bolje je bila slisna ze tukaj. Potem pa sem po vsej sreci dobil se Nordost Superflatline Gold MKII biwire razlicico zvocniskega kabla in je bla razlika spet na boljse. Razlike so bile, ampak majhne. Te default kovinske brike vedno malce zapacajo zvok in se jih ze z navade vedno resim cimprej.

Ni pa tako kljucnega pomena pri entry level sistemih in se da s tem lepo ziveti. Tako, da ni nekega posebnega razloga za kaj se bos odlocil.

Ce bi gledal v rangu 300 - 400 bi se sam odlocil za kaj rabljenega, ker za ta denar dobis nerepdstavljivo boljse kot pa novo za to ceno.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smonito

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 16:35
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za hitri odgovor, kupil bi kable QED Silver Anniversary-XT a je pomembno, če so na koncu banane (kaj boljši zvok) ali je v redu brez
banan (samo "žice").

Gor sem še dal sliko, ker vidim, da se spoznate kako bi potem povezal te zvočnike, single wired ali je vseeno ali zbereš +/- HF ali +/- LF, upam, da ni preveč neumno vprašanje.

Zvočnike bi imel na razdalji 3m in so mi svetovali, da če bi uprabil bi-wired razlika ne bi bila velika.

http://shrani.si/f/1F/Sh/1lUeiJ8R/1.jpg
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 18:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prijatelj ima Onkyo AV receiver 605 in 8o5. Oba sta za svoj denar res dobra. Večjega ima konfigururanega v meniju tako, da izhod za zadnje centre dobi isti signal kot za spredaj L+R in ima vezano kot biamping. To je prineslo precej večji korak naprej, kot pa le biwiring v običajni konfiguraciji. Preveri v podatkih, če je to pri 509 možno. Sicer pa bi bilo za razmisliti, če ne bi rajši štartal na 609, ki je po ocenah v več revijah absolutni bestbuy v tem cenovnem rangu.
LpM
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2012 19:38    Naslov sporočila: Re: ONKYO TX-NR509 + Monitor Audio Bronze BX2 Odgovori s citatom

Smonito je napisal/a:
vem, da bi mogoče zvočniki bolje igrali
na kakšnem stereo ojačevalcu ampak všeč mi je pri tem receiverju, da ima USB izhod (flac, mp3 predvaja), internetni radio

Lp, Gregor

1. sigurno bi igrali bolje
2. kolikor vem, obstajajo tudi stereo reciverji (vsaj včasih so)
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
dani8

Pridružen/-a: Pet Avg 2010 16:33
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 02:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz imam te zvočnike in sem jih imel do zdaj priklopljene na receiver harman kardon.in zveneli so ob podpori suba zadovoljivo, vendar šele sedaj ,ko jih imam priklopljene na novega lampaša in slišim kakšen bas igrajo ,sem prodal tako vufer kot harmana. vglavnem razlika je tao očitna ,da sem opustil večkanalni zvok in se prepustil klasičnemu analognemu stereu.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 19, 2012 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dani8 je napisal/a:
jaz imam te zvočnike in sem jih imel do zdaj priklopljene na receiver harman kardon.in zveneli so ob podpori suba zadovoljivo, vendar šele sedaj ,ko jih imam priklopljene na novega lampaša in slišim kakšen bas igrajo ,sem prodal tako vufer kot harmana. vglavnem razlika je tao očitna ,da sem opustil večkanalni zvok in se prepustil klasičnemu analognemu stereu.

welcome to the club...... Laughing
Nazaj na vrh
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 20, 2012 13:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni BX2 igrajo trenutno na Rotelu iz leta 1997, zelo okej.

Testiral sem tudi na Yamaha stereo receiverju in Yamaha stereo ojačevalcu, oboje novejšega letnika, pa je bilo bistveno slabše (tum tum bas brez definicije, agresivni visoki, slaba separacija).

Biwiring na BX2 je čista izguba časa, sem sprobal (kabel Audioquest Type 2), zvočna slika se izgubi in muzika nima več nobene udarnosti, čeprav prostor malo bolj zadiha. Terminacije kablov z bananami in čeveljčki nisem sprobaval, se mi nekako ne da. Pomojem kakšnega hudega smisla v tem cenovnem rangu zvočnikov/kablov niti ni. Treba je biti samo malo natančen pri abizoliranju in vseskup trdno privijačit.

Ta teden pride NuForce Dia 2x 18W, bomo videli kako bo s tem. Nadejam se dobrih rezultatov Smile

Edit:
Če s "testi" misliš Whathifi ti predlagam, da jih ne jemlješ preveč resno. So le sponzorirana firma, dosti je diskrepance med njihovimi ocenami in tistim, kar folk piše po forumih Smile Meni so sicer BX2 všeč, ampak pomojem moraš v okolici tega cenovnega razreda slišat vsaj še Bowerse, Tannoye, morda Dynaudio. Sploh mališani Dynaudio na (starejšem) Marantzu so me pri kolegu čisto sezuli. Škatlica za dva kartona mleka, pa da od sebe toliko, da samo strmiš. Zavedaj se, da +/- 150 EUR na dolgi rok ne igra posebne vloge.

Je pa smešno... sam sem plačal za svoje 240 EUR, vidim pa, da so zdaj naviti že na 315 EUR. Pomojem prva cena bolj ustreza dejanskim performansam.
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,

za primerjavo si podal zvočnike vsaj 2x višjega razreda, cenovno gledano pa marsikateri od njih stanejo tudi 3x več kot BX2 (Dynaudio npr).

BX2 zvočniki igrajo odlično, seveda pa je pomemben tudi pogon (ojačevalnik) in zvrst glasbe, ki se jo posluša.

Kar zadeva kable prav tako, že nekoliko boljši kabli v cenovnem rangu 7-8 eur na m lahko podajo ogromno razliko. Je pa vedno težko primerjati oz. za mnenja spraševati uporabnike foruma saj marsikdo živi za glasbo, oz. je slišal že marsikateri nekajkrat boljši sistem.

Zadeva je podobna kot da bi nekdo na forumu, kjer ima večina BMW-je oz. se je vozila v njih, povpraševal po nakupu Cliota... Ja seveda je lahko best price/performance ampak jasno pa da ne more zadovoljiti apetitov po M3-ki...

@Smonito: kupil si dobre zvočnike, za gledanje filmov ti bo koristil kakšen sub, za poslušanje glasbe pa ti bodo zadostovali toliko časa dokler ne boš slišal istih zvočnikov priklopljenih na kakšen stereo ojačevalec. Seveda pa za izboljšanje reprodukcije zvoka vedno za seboj potegne še dodatne stroške v višini vsaj tretjine če ne polovice cene zvočnikov z dodatki kot so kabli in stojala... zadeva se itak nikoli ne konča.

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 02:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Surfer je napisal/a:

za primerjavo si podal zvočnike vsaj 2x višjega razreda, cenovno gledano pa marsikateri od njih stanejo tudi 3x več kot BX2 (Dynaudio npr).

Oprosti, mislim, da se glede razredov motiš - če so BX2 315 EUR in recimo B&W 686 400 EUR, potlej to ni 2x višji razred. Tudi če jih primerjaš s 685 (500 EUR) še vedno nismo na dvakratniku. Če ocenjuješ, da gre za dvakratnik kakovosti (in ne cene), potem je morda to še boljši best-buy kot BX2, drži? Sam jih nisem slišal, sem pa lepe stvari o njih prebral tu v drugih temah.

Sem si pa pred tem lastil Tannoy Mercury, katerih modernejša različica ima tudi dobre ocene in so še cenejši od BX2. Za Dynaudio sem preletel cene in priznam, da sem se zmotil. Druga kategorija. Samo so mi bili pa silno silno všeč Smile

Tannoyi so z Rotelom igrali zelo spodobno. BX2 so bolj punchy, separacija in bas sta pa približno na isti ravni, občasno so bili Tannoyi celo boljši, predvsem pri akustiki in vokalih. Zato menim, da 315 EUR danes za BX2 ne bi dal, raje še malo prišparam in pogledam razred više. Dolgoročno boljša investicija kot menjavat zvočnike potem ko si že zastrupljen Smile

Glede zvočniških kablov se ne morem strinjat, da v takem budžet sistemu igrajo nevemkakšno vlogo. Na začetku sem iz firbca potestiral par variant (omenjeni AQ, zvočniški štacunski 2 mm2, CAT5 iz dveh ali štirih paric) in... zaključek je bil nekonkluziven. V najboljšem primeru lahko rečem, da je razlika bila, vendar ne nujno na boljše/slabše. Morda če bi si vzel še več časa in si zadeve zapisal v kakšno lepo tabelico, ampak ker ni bilo vau efekta sem izgubil voljo. Razen v primeru biwiringa: tu so se zadeve zelo očitno in drastično poslabšale, kot sem že napisal. Ampak debata o kablih je za drugo temo.

Zato je moj nasvet: v štacuno in poslušat. In raje v začetku več keša in razred više, kot pa kasneje ko apetiti narastejo menjat. Izguba vrednosti pri feršterkeriji je taka kot pri avtih Smile
Nazaj na vrh
Surfer

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po prebranem prvem stavku sem se ze ustrašil da se bo začel kreg Smile

Sam bi B&W 686 približal rangu seriji Silver npr RX1 pri MA.
Tannoyev nisem slišal, Dynaudio pa že in so vrhunski.

Se strinjam, marsikaj je za preizkusiti

LP; Aleš

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 21, 2012 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Surfer je napisal/a:
Po prebranem prvem stavku sem se ze ustrašil da se bo začel kreg Smile

Kako se lahko začne kreg, če začnem stavek z 'oprosti' in 'mislim'? Smile Resno, kreg je zadnje, kar želim.

Citiram:
Sam bi B&W 686 približal rangu seriji Silver npr RX1 pri MA.

Po volumnu vsekakor, se strinjam. So pa RX1 konkretno dražji. In lepši Smile Če si imel priliko slišat oboje bi bilo dobrodošlo, da napišeš kratko primerjavo. Kar sem površno pregledoval, kaj posebnega o Monitor Audio na tem forumu ni bilo napisanega, o B&W pa že.
Nazaj na vrh
Surfer

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2012 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dejansko sem slišal že vse Smile ampak v različnih okoljih, tako da je s tega razloga težko primerjat...

Trenutno ti za poslušanje lahko ponudim RX2, mogoče dobim še RX1... če bi te zanimalo me kontaktiraj pa se bova dogovorila za termin.

Pisanje kaj in kako zna biti zelo nehvaležno saj nekateri poslušajo eno zvrst glasbe drugi drugo. Potem vpliva na zvok še postavitev kar sem že omenil, kabli, ojačevalnik, če pa lahko oboje poslušaš v istem prostoru je primerjava samo še toliko bolj relavantna...

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 23, 2012 12:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ah ne, hvala.

Včeraj sem na BX2 priklopil Nuforce Dia in sem spet za en čas zelo zadovoljen Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu