Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nadgraditev Hi-Fi sistema
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 21:26    Naslov sporočila: Nadgraditev Hi-Fi sistema Odgovori s citatom

V teh dneh sem si vzel malo več časa in poslušal glasbe preko obstoječega sistema:

Receiver NAD T 763
Zvočniki B&W dm 602 s2
Izvor zvoka WD TV live - glasba se predvaja preko usb diska
Kabel med WD in receiverjem - optika
Zvočniski kabli Neotech KB 1224

V planu je poiskati tudi kakšen rabljen Squeezzbox classic in ga dodati kot vir zvoka (predvsem inerentni radio).

z zvokom pri domačem kinu nimam pripomb, pri audiu pa nisem preveč zadovoljen. Kaj mi je storiti?
1.Kupiti dac?
2.Kupiti mrežni predvajalnik (recimo ala blu ray) in ga dati predelati na elektronke
3. Drugo?

Prosim za kakšne predloge (z ne preveč visokim finančnim vložkom).

Hvala in lep pozdrav

Nazadnje urejal/a snifix Tor Dec 27, 2011 21:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 21:41    Naslov sporočila: Re: Nadgraditev Hi-Fi sistema Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
.....
Zvočniki B&W dm 602 s2
.....
z zvokom pri domačem kinu nimam pripomb, pri audiu pa nisem preveč zadovoljen. Kaj mi je storiti?
1.Kupiti dac?
2.Kupiti mrežni predvajalnik (recimo alu ray) in ga dati predelati na elektronke
3. Drugo?

Pravilni odgovor je pod št. 3.
Omenjeni B&W zvočniki imajo veliko luknjo med mid-basom in visokotoncem. Slišal sem že, da so fantje modificirali kretnico in je bila zadeva popolnoma druga pesem.
Kako naprej pa je na tebi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odvisno kaj pričakuješ oz. kaj bi rad spremenil.
snifix

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 27, 2011 21:54    Naslov sporočila: Re: Nadgraditev Hi-Fi sistema Odgovori s citatom

Senca je napisal/a:
snifix je napisal/a:
.....
Zvočniki B&W dm 602 s2
.....
1.Kupiti dac?
2.Kupiti mrežni predvajalnik (recimo alu ray) in ga dati predelati na elektronke
3. Drugo?

Omenjeni B&W zvočniki imajo veliko luknjo med mid-basom in visokotoncem. Slišal sem že, da so fantje modificirali kretnico in je bila zadeva popolnoma druga pesem.

pred časom sem imel na te zvočnike priklopleno kombinacijo rotel 980 končna in 970 preamap ter dvd player za 40 eur, činče za 5 eur in zvočniške kable za 10 eur. Zadeve je za igrala fenomenalno, skoraj so mi solze tekle....no malo pretiravam amapak je bil zvok res dober. Dvomin, da je Nad, ki stane 1,5k eur tudi tako slab.
Glasba enostavno nima telesa, ni neke dinamike, detajlov, na čase se mi zdi tudi temačno.... ne vem kako naj to opišem.
Še kakšna ideja?

Lp, Matej
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 11:09    Naslov sporočila: Re: Nadgraditev Hi-Fi sistema Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
Senca je napisal/a:
snifix je napisal/a:
.....
Zvočniki B&W dm 602 s2
.....
1.Kupiti dac?
3. Drugo?

pred časom sem imel na te zvočnike priklopleno kombinacijo rotel 980 končna in 970 preamap ter dvd player za 40 eur, činče za 5 eur in zvočniške kable za 10 eur. Zadeve je za igrala fenomenalno, skoraj so mi solze tekle....no malo pretiravam amapak je bil zvok res dober. Dvomin, da je Nad, ki stane 1,5k eur tudi tako slab.
Glasba enostavno nima telesa, ni neke dinamike, detajlov, na čase se mi zdi tudi temačno.... ne vem kako naj to opišem.
Še kakšna ideja?

Lp, Matej

Po tem opisu sodeč je največja spremenljivka/krivec žal ravno receiver... Dvomim, da je poceni dvd player naredil tako razliko.

Vseeno - najlažje se boš prepričal o glavnem "krivcu", če se greš preprosto izločanje. Sposodi si drug izvor zvoka in probaj, sposodi si drug ojačevalec in probaj,...

Poizkusi tudi WD povezati "klasično" (bohsigavedi kakšen D/A pretvornik ima NAD vgrajen). Zna biti vseeno bolje ali pa vsaj drugače.
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 17:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ima kdo tudi kakšen predlog glede drugega stereo ojačevalca v rangu cca 500 eur (lahko tudi rabljen), ki bi se dobro uječ z B&W-ji? Rotel bi bil verjetno primeren, še kakšen predlog?

lp, Matej
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 18:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še NAD. Jaz sem bil z B&W 685 in malim NADom zelo zadovoljen.

Pa še veliko je takih uporabnikov..
kaljetko

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 18:46    Naslov sporočila: nad 747 Odgovori s citatom

..Hi, imam NAD Receiver 747 - 7x60W na 8 ohm - in zvočnike Qacoustics 1050 in Qed anniversary silver kable..odlična kombinacija !- Preverjeno, pa se B&W- slabo ˝ujame˝z NAD ojačevalci/reciverji !
lp Matjaž
kaljetko

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 18:51    Naslov sporočila: nad 763 Odgovori s citatom

..zamenjaj zvočnike obdrži NAD ...
lp M.
snifix

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 19:11    Naslov sporočila: Re: nad 763 Odgovori s citatom

kaljetko je napisal/a:
..zamenjaj zvočnike obdrži NAD ...
lp M.

predlog za zvočnike?

lp, Matej
Nazaj na vrh
kaljetko

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

- jaz sem z Qacoustics 1050 zadovoljen , kupil sem jih
l. 2008v v studio - VKLOP- Ubiq ...

Odločitev je tvoja..mal poglej na netu ..kaj se še ujema z NAD 763.
lp.M.
kaljetko

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 19:34    Naslov sporočila: nad 763 Odgovori s citatom

evo ...mal preglej - mogoče tud KEF -i

http://playroom.si/Q_Acoustics_produkti
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 21:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NAD-a v roke pa v trgovino poslušat !!!! Nakup na slepo ????
Enako Embarassed
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preprosto zamenjaj Nad receiver z Rotelovim ali pa z Denonovim sam uporabljm Denona,ki se odlično ujema z B&W 602 s3.
Tako boš ubil dve muhi na en mah.
Domači kino bo najboljši kar je možno,in tudi v stereo načinu bosta pustila Rotel in Denon Nada z zvokom daleč za seboj.
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 28, 2011 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

longplay je napisal/a:
Preprosto zamenjaj Nad receiver z Rotelovim ali pa z Denonovim sam uporabljm Denona,ki se odlično ujema z B&W 602 s3.
Tako boš ubil dve muhi na en mah.
Domači kino bo najboljši kar je možno,in tudi v stereo načinu bosta pustila Rotel in Denon Nada z zvokom daleč za seboj.

Katerega Rotela in Denona pa si primeral z NAD-om T763 da lahko to trdiš?

Lp, Matej
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu