Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prenovitev sistema
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
330i

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 20:12
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 17, 2011 21:45    Naslov sporočila: Prenovitev sistema Odgovori s citatom

Najprej naj povem, da sem zadnje modifikacije svojega sistema naredil pred več kot 10 leti - od takrat naprej sem samo poslušal in bil zadovoljen.
Sedaj pa mislim, da je prišel čas, da bi kaj spremenil - posebej na področju Blue-ray, DVD, CD predvajalnika in DAC-ja.
Sistem je sestavljen tako:
1) CD predvajalnik Rotel RCD 945AX
2) gramofon Thorens TD 160 MkII s Shure glavo
3) kot predojačevalec uporabljam sicer integrirani ojačevalec Revox B250 (v načinu delovanja ločenim predojačevalcem in končno stopnjo)
4) aktivna kretnica by Miro Krajnc (Soulsonic)
5) končna stopnja za visoke in srednje je spet Revox B250
6) končna stopnja za base pa Rotel RB 1070
7) dipolni doma izdelani zvočniki by Miro Krajnc (Soulsonic)

Rad bi imel predvajalnik, ki bo sposoben predvajati Blue Ray, DVD in CD. Na obstoječi sistem bi priključil tudi TV, ki ima samo digitalni izhod. Mogoče bi dodal tudi predojačevalec in bi potem Revoxa uporabljal samo kot končno stopnjo.

Mogoče bi lahko Rotelov CD predvajalnik uporabil kot transport in na začetku sistemu dodal le DAC (Cambridge Audio?) potem pa šel naprej. Ali se splača zadeve lotiti na kak drug način?

Pojavlja se mi tudi dilema ali ne bi kupil cenenega DAC za TV in Blu ray/DVD/CD predvajalnik, ki bi ga direktno priklopil na predojačevalec.

Ali pa mogoče obstaja predojačevalec, ki ima vgrajen DAC?

V zadnjih letih praktično nisem spremljal razvoja dogodkov na podorčju Hi-Fi-ja in sem popolnoma "zarjavel", sorry...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
330i

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 23:29    Naslov sporočila: Prenova Odgovori s citatom

Glede na to, da še ni nobene ideje/odgovora bom pa jaz napisal v katero smer razmišljam:
1) Za vir bi uporabil combo enoto Marantz UD 7006 ali Denon DBP 2012UD ali Cambidge Audio Azur 751BD
Ima kdo izkušnje s katero izmed njih ali pa s kakšnim konkurenčnim izdelkom? Najbolj me zanima kvaliteta zvoka.
2) Za D/A pretvorbo zvoka iz TV bi uporabil kakšen nižje cenovni DAC pretvornik. Nimam še pojma kaj naj uporabim. Ima kdo kakšno idejo, da mi nakaže pot?
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2011 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koliko denarja si pripravljen vložiti?
Mogoče bi vzel kak dac, ki ima tudi funkcijo predojačevalca, in z parimi vhodi. Tako ne rabiš poseben dac za tv, obenem pa ga uporabiš za hifi. Npr: http://www.m2tech.biz/young.html.
Sam uporabljam npr Nuforce dac-9.
Izvor: si kaj razmislil da bi se vrgel v Squeezebox, in krmilil to preko iPada?
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 00:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če prav razumem, bi rad samo nov predvajalnik? Tega enostavno preko stereo izhodov povežeš na predojačevalnik (predvidevam, da ima še prost vhod). Od predvajalnikov je zanimiv tudi Oppo.

TV bi skoraj gotovo moral imeti tudi scart, kamor lahko priklopiš scart-RCA adapter in ga povežeš s predojačevalnikom - oziroma z B250.

To je to, če nimaš želje po večih kanalih.
P.S.: vidim, da moram res priti mimo. Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 08:58    Naslov sporočila: Re: Prenovitev sistema Odgovori s citatom

330i je napisal/a:

Rad bi imel predvajalnik, ki bo sposoben predvajati Blue Ray, DVD in CD. Na obstoječi sistem bi priključil tudi TV, ki ima samo digitalni izhod. Mogoče bi dodal tudi predojačevalec in bi potem Revoxa uporabljal samo kot končno stopnjo.
voja dogodkov na podorčju Hi-Fi-ja in sem popolnoma "zarjavel", sorry...

tole sem spregledal. Tukaj bi tudi sam svetoval OPPO, mogoče Nuforce verzijo.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na vrh seznama potencialnih tovrstnih predvajalnikov, bi vsekakor moral uvrstiti OPPO BDP-93 - osnovni model (ne NuForce edition - ta je precej drag), saj tudi v absolutnem smislu predstavlja zelo močan predvajalnik, če pa upoštevamo še ugodno ceno, pa itak nima konkurence.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ma_coule

Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27
Kraj: south of the border

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 18:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Na vrh seznama potencialnih tovrstnih predvajalnikov, bi vsekakor moral uvrstiti OPPO BDP-93 - osnovni model (ne NuForce edition - ta je precej drag), saj tudi v absolutnem smislu predstavlja zelo močan predvajalnik, če pa upoštevamo še ugodno ceno, pa itak nima konkurence.

Exclamation
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 18:21    Naslov sporočila: Re: Prenova Odgovori s citatom

330i je napisal/a:
Glede na to, da še ni nobene ideje/odgovora bom pa jaz napisal v katero smer razmišljam:
1) Za vir bi uporabil combo enoto Marantz UD 7006 ali Denon DBP 2012UD ali Cambidge Audio Azur 751BD
Ima kdo izkušnje s katero izmed njih ali pa s kakšnim konkurenčnim izdelkom? Najbolj me zanima kvaliteta zvoka.
2) Za D/A pretvorbo zvoka iz TV bi uporabil kakšen nižje cenovni DAC pretvornik. Nimam še pojma kaj naj uporabim. Ima kdo kakšno idejo, da mi nakaže pot?

LP

Če je kvaliteta zvoka to, da se hočemo "pribižati" "naravnemu" zvoku instrumentov je nujna popolna prenova sistema Rolling Eyes .
"Mineštro",ki jo imaš iz zelo različnih komponent ne prinese tega, še prav posebaj ne iz "mešanice" "aktivnega" sistema Shocked Rolling Eyes Wink
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ma_coule je napisal/a:
Exclamation

Samo to?! Kaj pa ZZ&FF? Laughing
Seveda je BDP-93NE ali BDP-95 boljši, ampak za tisto malo več skoraj ni racionalno plačati veliko več. Razen seveda, če denar ni noben faktor v računici.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 18:31    Naslov sporočila: Re: Prenova Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Če je kvaliteta zvoka to, da se hočemo "pribižati" "naravnemu" zvoku instrumentov je nujna popolna prenova sistema Rolling Eyes

Si morda pomislil, da je zadovoljen s trenutnim sistemom?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
330i

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 20:17    Naslov sporočila: Prenovitev sistema Odgovori s citatom

No ja ajka s sistemom, ki ga ti imenuješ "mineštra", sem čisto zadovoljen.
Če se že že greš pikolovca, sem s tem, da me pri predvajalniku "zanima kvaliteta zvoka" mislil le to, da mi ni toliko pomembna kvaliteta slike.
V tej smeri debate ni smiselno nadaljevati in prosim te, da se vzdržiš podobnih bodočih komentarjev.

Mislim, da je večina uporabnikov ugotovila kam pes taco moli in se mi zdi, da gremo v pravi smeri.
Firma OPPO mi je popolnoma neznana, zato je nisem uvrstil v ožji izbor, sem pa videl, da so na testiranjih zelo dobro ocenjeni predvajalniki.

Skoraj najbližje mi je ideja dr. sah-a, da bi zamenjal/kupil predojačevalec, ki ima vgrajen DAC. Primerne komponente še nisem našel. Morala bi imeti tudi MM phono vhod, ki ga Nuforce nima. Me zanima, če pozna še kdo kakšno alternativo.

Ta opcija bi mi dajala možnost kasnejše nadgradnje v smeri nakupa kvalitetnega CD transporta.
Cenenih blue-ray playerjev pa je na trgu kolikor hočeš (glede kvalitete slike bodo po vsej verjetnosti zadoščali, ker mi to ni prioriteta).
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 21:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp

Ja,"oprostite" potem se je pa treba odločit sprememba na "bolje" ali "ne", ali samo malo "spremembe" v zvoku, oziroma zakaj nasov "prenovitev sistema" Shocked Wink
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

koliko $$$$$$ pa imaš v budgetu?
Nazaj na vrh
330i

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 23:16    Naslov sporočila: Prenovitev sistema Odgovori s citatom

G. Ajka še enkrat vljudno prosim za umik iz te teme. Hvala!

Dr. Sah - glede budgeta ne skrbi. Saj ne, da bi sedaj imel namen v sistem vtakniti nekaj enormno dragega. Načelno pa se ne rabim obremenjevati z budgetom Embarassed
Nazaj na vrh
330i

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2011 23:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Koliko denarja si pripravljen vložiti?
Mogoče bi vzel kak dac, ki ima tudi funkcijo predojačevalca, in z parimi vhodi. Tako ne rabiš poseben dac za tv, obenem pa ga uporabiš za hifi. Npr: http://www.m2tech.biz/young.html.
Sam uporabljam npr Nuforce dac-9.
Izvor: si kaj razmislil da bi se vrgel v Squeezebox, in krmilil to preko iPada?

Sorry link http://www.m2tech.biz/young.html mene ne pripelje nikamor...

Je že vse OK - v linku je bila zraven tudi . (pika), ki je vse pokvarila. Vse OK, berem...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu