| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
stash.rudolf
Pridružen/-a: Pon Dec 2011 17:15 Prispevkov: 6 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2011 17:22 Naslov sporočila: Stereo ali AV receiver za Klipsch RB-81 II |
|
|
Prosil bi za nasvet.
Situacija je sledeča: kupil sem Klipsch RB-81 II. Zaenkrat jih imam priklopljene na stari Technics-ov Hi-Fi sistem. Rad bi kupil nekaj kar bi poganjalo moje Klipsche kot se spodobi. Večja prioriteta kot prostorski zvok, mi je dober stereo. Ob tem pa so mi drobtinice pri AV receiverjih, kot so DLNA, Airplay,....) zelo všeč in uporabne.
Cenovni rang naj bo do 800 evrov.
Ima kdo doma te zvočnike? Kaj svetujete?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kidhoward
Pridružen/-a: Tor Feb 2011 11:09 Prispevkov: 35 Kraj: Lesično
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2011 19:44 Naslov sporočila: |
|
|
Ti zvočniki so zelo primerni za hišni kino in za tudi manj zmogljive ojačevalnike.Priporočilo je sila odvisno od tega katero glasbo poslušaš.Vedi, da prvi audiofili(ne pozerji!) praviloma poslušajo zahtevnejšo in kompleksnejšo glasbo, ker tam pridejo do izraza razne zvokovne finese.
Če si "povprečen" poslušalec, so zvočniki OK in če jih boš priključil na kakega od novejših receiverjev Onkyo, Marantz, Denon, HK ali Yamaha, boš povsem zadovoljen in boš sistem lahko tudi nadgrajeval.
Seveda mojega nasveta vsakdo ne bo delil!Odločitev bo na koncu tudi pri tebi! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stash.rudolf
|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2011 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vama za nasvet.
Krokar, jaz bi sebe vsekakor posadil med povprečne poslušalce, poslušam pa ecimo bolj trdo glasbo. Vmes se najde seveda tudi kaj bolj na easy. Za nasvet sem vprašal, ker po branju na tem forumu vidim, da se nekateri kar spoznate na te zadeve in si tudi lastite podobne in tudi krepko boljše zadeve. Zanima me predvsem ali obstaja kakšna znamka, ki z Klipschi bolje deluje kot katera druga. In pa, ali je za povprečnega poslušalca razlika med stereo ojačevalcem/receiverjem in A/V home theatre receiverjem pri poslušanju stereo glasbe občutna razlika ali ne. Vemda je na to težko odgovoriti, pa vseeno me animajo vaše izkušnje. Krokar, ti pa imaš doma tudi Klipsche, če se ne motim? Kaj bi ti kupil v mojem primeru?
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2011 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
Današnji AV receiverji znajo tudi povsem dobro funkcionirati v stereo načinu.Slab glas se jih drži bolj zaradi nekdanjih resnično slabših karakteristik, a je tega minilo že kar precej let.
Če si povprečen poslušalec, boš razlike bolj težko opazil.Zvok je v tej kategoriji predvsem determiniran z zvočniki, ki imajo v tvojem primeru izvrstno dinamiko, niso pa povsem nevtralni.A ob "trši" glasbi boš cenil predvsem njihovo dobro lastnost, t.j. dinamiko(ki je tudi nadvse važna pri hišnem kinu).
Moj nasvet bi šel v smer AV receiverja, ki razpolaga z mrežnim priključkom in je v stanju sprejemat internetne radijske postaje.To ti utegne predstavljat večji užitek od prisluškuvanja zadnjim zvočnim podrobnostim. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stash.rudolf
|
Objavljeno: Pon Dec 19, 2011 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Krokar potrjuješ moje domneve.
Potem imam še naslednje vprašanje: oko sem vrgel na Denon-a. A je v mojem primeru dovolj model 1912 ali naj posežem po kakšnem višjem modelu?
Krokar hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stash.rudolf
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
Še enkrat hvala krokar za nasvet in hvala za link. Mislim, da bo božiček letos moral malo globlje seči v žep  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
Da bo mir v hiši, bo moral božicek linearno še za partnerico poskrbeti.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stash.rudolf
|
Objavljeno: Tor Dec 20, 2011 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
@Edvard: v tem primeru bom vlogo božička prevzel jaz  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|