Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ugoden nakup zvočnikov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 26, 2008 20:07    Naslov sporočila: Ugoden nakup zvočnikov Odgovori s citatom

Trenutno se vrši razprodaja starejše generacije ameriških zvočnikov Klipsch:verjetno firmo pozna vsakdo, ki se količkaj razume na hi-fi.
Tudi pri nas so neki ponudniki, a so cene za 20-30% višje kot iz Nemčije s poštnino vred.
Tako sem prišel do izvrstnega modela RF-82 za vsega 855€ dostavljeno v SLO.Če koga zanima, si naj pogleda www.hifi-alt.de .
Sam bom zvočnike uporabljal v hišnem kinu, zato nisem šel na absolutno špico.Plus tega mi je bila skoraj nuja črna barva.
Kdo pa ima resnejše hi-fi ambicije in ga ne moti rjava barva, pa naj poseže po sijajnih RF-7.Še par mesecev nazaj so stali dvojno!
Da ne bo nesporazumov:za nikogar ne delam reklamo(si denar drugače služim), gre zgolj za en prijateljski nasvet! Idea
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Goran_82

Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35
Kraj: štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo poročaj kako kaj igrajo tile Klipschi, ki si jih nabavil. Mene matra, da bi nabavil JBL ES 100, ki stanejo podoben denar - ampak tile tvoji so videt dobra alternativa...
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2008 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V primerjalnem testu nemške revije Audijo so bili ocenjeni bolje od JBL.
Kar je za Klipsche značilno je izjemen izkoristek, saj jim je za sobno jakost dovolj že par wattov.Niso prva izbira za poslušalce klasike ali kake zborovske glasbe, za vse drugo pa so odlični!In dosegajo rekordne jakosti(komur je to važno) brez kakršnihkoli popačenj.
Material seveda ni kak visokokakovosten furnir, to je treba iskati drugje.A isto velja tudi za kak JBL.
Kot to običajno je slučaj, tale starejša generacija ni kaj opazno slabša od najnovejše, cena pa je več kot razpolovljena.Ponudnik, ki sem ga navedel, pa je trenutno najugodnejši v Evropi, kolikor vem.Mislim, da se pri nas za takšno ceno niti rabljenih boxov ne dobi v tem kakovostnem razredu.
No ja!Kdor zagrabi sedajle Heco Celan 800 pri Mimovrste, bo tudi res dobro kupil!Stvar okusa!
Se je pa pri Klipschu treba izogibat serije Synergy, ki kakovostno bistveno zaostaja!
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S temi ugodnimi ponudbami je pravzaprav en križ in pokora!Si kupiš tudi stvari, ki ti objektivno niso potrebne.
Do sedaj so mi kod prednji zvočniki odlično služili eni iz samogradnje, ampak sestavljeni iz špic komponent in tudi drugače zelo "konkretni"(preko 40kg!).Z nakupom Klipschovih so se preselili nazaj, kjer seveda niti približno več ne pridejo do polnega izraza.
Pa s tem še ni konec!Zasledil sem naravnost senzacionalno ponudbo za Onkyo TX-SR875.Ob ceni 770€ se mu preprosto nisem mogel odreči! Embarassed No, in sedaj je zamenjal Harman Kardona 645, ki je vse prej, le slab receiver ne!In bo čakal v kotu, da zanj najdem novega lastnika. Sad
Ko takole razmišljam kaj se je pri moji audio opremi v zadnjih treh letih resnično kakovostno spremenilo, moram rači, da ne veliko!Takrat sem imel receiver HK AVR 130 in mi je špilal 1a, potem pa sem zamenjal 5 ali 6 različnih, pa pri vsakem izgubil nekaj denarja, pri slišni kakovosti pa sem tu približno nekje! Confused
Laže je svetovati drugim kot biti pameten zase:tudi ugodne ponudbe je smiselno zagrabit le, ko nekaj resnično potrebuješ! Idea
Nazaj na vrh
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krokar,

glede na to, da si zamenjal kar nekaj resiverjev, me zanima, kako si zadovoljen z novim Onkyjem glede na prejšnje?
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 16:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot sem rekel, sem bil s HK AVR 130 čisto zadovoljen.Vedeti je treba, da je HK pri navajanju moči sila konzervativen in kar je pri njih 5x55W, je pri večini drugih 5x100W!
Ne vem kaj mi je padlo v glavo, da sem ga prodal in kupil enega Pioneerja, ki je bil totalno razočaranje.Agresiven zvok, brez prave globine!
Potem se je našel nekdo, ki je bil pripravljen za menjavo za Denona.Ta je bil bistveno boljši, a zvok je bil vseeno manj voluminozen kot od HK.
Potem se je pojavil Yamahin model v srednji klasi, ki je dobil super ocene v časopisju(modela se ne spomnim iz glave) in sem Denona prodal.S to Yamahico sem bil zadovoljen in sem se zato odločil tudi pri naslednjem nakupu ostati pri njej in sem nabavil model RX-V 1600.Res dober aparat!
Potem pa so pri Big Bangu imeli naprodaj eno serijo HK AVR 645 po res ugodni ceni, mislim da po okoli 990€, ko je bila sicer najnižja cena v Nemčiji cca 1200€.In sem ga kupil še preden sem Yamaho prodal(podobna situacija kot jo imam sedajle).
Ko sem neposredno sešteval pluse in minuse obeh receiverjev, je bil rezultat neodločen in sem dal oglas za oba.In ker sem Yamaho hitreje prodal, sem ostal na HK.
Pravzaprav receiverjem HK zamerim le to, da so precej nerodni in nepregledni za upravljanje.Tako npr. napisov na samem aparatu sploh ni videt, daljinec pa je na pogled res atraktiven, a ne ravno pregleden.Tudi slaba navodila so tradicija HK, ki stvari le še otežujejo.Si pa poplačan z mehkim, globokim zvokom.Tu je HK med AV receiverji res čista špica.
Seveda je tale Onkyo odličen aparat, tu ni kaj.Za navedeno ceno je izvrsten nakup.Raje bi sicer imel model NR 905, a ta ceno še drži in stane okoli 1450€.Je pa določena razlika le v napajanju in mrežnem priključku in le za to plačati še dodatnih 680€ je le (pre)huda.
Odlični alternativi Onkyu sta gotovo Yamaha RX-V 2700 in Denon AVR-4308(tudi temu je cena močno padla).SR 875 ima seveda minus, da nima networka, a je cena seveda vse primerjave postavila na glavo!
Zanimivo je, da cena velja le za srebrno barvo, črna je za 300€ višja!!!??? Shocked
Nazaj na vrh
doberman

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 17:19
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krokar,

Si mogoče probal z Marantzom - glede nato, da si imel doma kar različne firme...SR7002, SR8002 ali SR 9600. Sicer sem pristaš integriranih ojačevalcev, ker me domači kino ne zanima...Vendar zato smo si različni !!!
Nazaj na vrh
navi

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krokar, glede na to, da nameravam nabaviti onkyo 875, me zanima predsvsem tvoje mnenje o stereo zvoku. Za "video" funkije sem prepričan, da je zadeva OK, glede "audia" pa sem razmišljal o nakupu samostojnega ojačevalca (amp), vendar je tudi mene prepričala nova cena modela 875, ki naj bi imel OK tudi stero zvok.

Glede priključka na net pa imam naslednje mnenje: glede na razvoj tako video kot audio zapisov, kodekov oz. formatov (blu ray, mkv, flac, ape, ...) bo verjetno bolj smiselno kupiti samostojno napravo, ki po povezana na NET in PC, in nato priključena na resiver (npr. popcorn 100). Vem, da ta tema ne sodi sem, a vendarle ... ima kdo napravo, s katero je mogoče poganjati "računalniške formate" (npr. mkv) iz PC-ja ali diska in iz interneta, in da je ta enota naprej povezana na resiver oz. TV?
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri meni je tudi zvok v hišnem kinu šele na drugem mestu in Onkyo je v stereu tudi resnično dober in ne zaostaja za večino klasičnih 2-kanalnih integrircev!Ni zastonj trenutno popolni favorit pri ocenah strokovnih revij v svoji klasi!
Kar se Marantza tiče, je to seveda eden mojih res starih favoritov!Z nostalgijo se spominjam njihovih receiverjev iz 70-tih let!A mislim, da pri AV receiverjih trenutno pri konkurenci dobiš za ODTENEK več!
Meni sicer network tudi ni pomemben, ker mi za bazo služi Dreambox, ta pa je itak priključen na digitalni priklop receiverja!Funkcionira bogovsko! Razz
Nazaj na vrh
navi

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krokar,

ali z Dreamboxa poslušaš samo glasbo ali lahko poreko njega "gledaš" video datotete npr iz PC-ja. Kolikor vem, je Dreambox priklučen na net in/ali PC. Kateri model "dreama" imaš?
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2008 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda mi Dreambox(imam pa model 7020 in 7000) v prvi vrsti služi za TV sprejem.Verjetno pa sem bil pri nas prvi, ki je uporabljal powerline hišno omrežje(t.j. po elektro žicah).Internetni priključek imam v kabinetu, preko routerja imam potem povezavo direktno na PC, poleg tega pa preko powerline adapterjev na Dreambox, ki je seveda sestavni del hišnega kina v dnevni sobi.Ta je seveda dalje povezan na AV receiver preko optičnega kabla.
Na Dreambox se da namestiti program NetCast, s katerim se da potem sprejemat par 1000 internetnih postaj in to celo sortiranih po žanrih in bitratu.To se seveda sprejema mimo PC-ja(v bistvu je itak Dreambox ene vrste PC).
Se pa da seveda s PC-ja tudi streamat vsebine na trdem disku.Torej na PC-ju odpreš datoteko in jo s pomočjo recimo VLC payerja streamaš na Dreambox in s tem na TV in AV receiver.
Ampak sedajle smo pa res že daleč od onih Klipschov, a ne?! Embarassed
Nazaj na vrh
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 02, 2008 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam tudi nekaj takega dm 7000s imam preko optičega izhoda povezan na reciver. Nekateri sat programi odajajo v 5.1 načinu. Velika večina pa v stereo. Glede internet radia pa imam drugače poštimano. Na pcju imam nameščen winamp s katerim poženem internet radio nato pa imam na zvočni kartici razdelilec eden gre v 2.1 zvočnike altec lansing mx 5021 ter drugi na reciver.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 02, 2008 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi to je varianta, a če imaš Dreambox direktno povezan na internet(oz. preko routerja), je NetCast bistveno boljša varianta.
Stvar imaš prednaloženo pri določenih imidžih.Odlično je speljano na Demonesat, ki bazira na Gemini 4.30.Poizkusi, če imaš možnost, in ne bo ti žal.
Sicer ti pa na PC za internetni radio priporočam Screamer! Idea
No, ampak sedaj res nehajmo s temi zadevami pri tejle temi! Arrow
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 13, 2011 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si bom sposodil tole temo, če koga zanima: zelo, zelo ugodno. Že samo enote so vredne več, kje je še kretnica, škatla, delo (in tega je veliko, verjemite),.... Ožičenje se mi pa zdi, da je srebrno. Če bi jih že ne imel.... Wink Občutljivost je nekje okrog 92db in jih z lahkoto poganja lampaš. Kdor pogreša bas, si lahko naredi še aktivne sube. Obnesejo pa se v večjih sobah. Vsekakor vredni poslušanja.

http://www.bolha.com/avdio-ostali-zvocniki/zvocniki-ariel-oglas1690212#
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 14, 2011 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa kaj čakaš, kupi
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu