Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nov stereo sistem - Zvočniki, ojačevalnik, CD predvajalnik
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
OrangePower

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 20:21
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 24, 2011 22:44    Naslov sporočila: Nov stereo sistem - Zvočniki, ojačevalnik, CD predvajalnik Odgovori s citatom

Ojla

Sem nov na forumu, nekaj časa ga prebiram, tudi malo po tujih straneh gledam, sedaj pa imam vprašanje za vas.
Po dolgih letih brez sistema v hiši (prej Jamo samostoječi, nazadnje B&w majhni jajčki) bi si rad umislil stereo sistem. Mogoče me zanima tudi 5.1 za ogled kakšnega filma, samo prednost ima glasba.
Rad bi si omislil stereo sistem z samostoječima zvočnikoma, ojačevalcem ter cd playerjem.
Nekako so mi v oko padli Klipsch RF 82 II. Zanima me vaše mnenje (pa upam da ne rata taka tema kot je par let nazaj Very Happy ) glede teh zvočnikov, predvsem pa kaj bi gor priklopil.
Prebral sem že nekaj in vidim da s temi zvočniki priporočajo Harman&Kardon oj.
Bral sem tudi da je veliko odvisno od CDPja in kablov. Moram rečt da zaenkrat nimam nekih velikih zahtev, približno pa vem kaj mi je všeč, da hočem slišat kitaro in sax v vsaj koliko realni sliki ne nekaj "zamazanega - razvlečenega", rad pa imam tudi kaj bolj udarnega včasih sede kaj z povdarkom na basu. Mošnjiček bi razvezal tja do 1k€ za zvočnike+nekaj takega za oj in cdp.
Mogoče s časom kaj dodam...

Rad bi slišal še kakšno mnenje, mogoče kakšen sistem preden grem v nakup. Se mi ne mudi, bi pa rad ob nakupu pustil stvar dihat vsaj 15 let.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 24, 2011 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej se je potrebno odločit, če si pripravljen pogledati tudi za rabljenimi komponentami, ali morajo biti obvezno nove. V tem cenovnem rangu so namreč (po mojih izkušnjah) razlike med rabljenim in novim ogromne. Drugače so pa tile Klipschi za svoj denar super. (Že vidim komentar krokarja, kako je bil s strani nekaterih soforumašev napaden... Smile)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2011 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

upam, da ne bom smetil teme

kolikor mi je znano se ti klipschi odlično obnesejo za hišni kino, za stereo pa bi morda izbral kakšne bolj primerne zvočnike
npr

Opera mezza grand
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=1075

Monitor Audio Silver RX6
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=841
Nazaj na vrh
kumer

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 25, 2011 10:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne smemo pozabit na priznano nemško firmo
heco audio

npr serija celan xt

xt501

http://www.mimovrste.com/artikel/1210051313/par-zvocnikov-heco-celan-xt-501-cesnja

xt701

http://www.mimovrste.com/artikel/1210050918/par-zvocnikov-heco-celan-xt-701-srebrn

Nazaj na vrh
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 27, 2011 09:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Indiana line.

Lp
Nazaj na vrh
OrangePower

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stari klipschi so bili bolj za hišni kino medtem ko novi naj bi bili bolj za stereo (tip II).

Mi ni nujno da je zadeva nova, glavno je da lepo igra, tako da tudi ohranjene rabljene zadeve pridejo v igro.
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 21:56    Naslov sporočila: Re: Nov stereo sistem - Zvočniki, ojačevalnik, CD predvajaln Odgovori s citatom

OrangePower je napisal/a:
Ojla

Sem nov na forumu, nekaj časa ga prebiram, tudi malo po tujih straneh gledam, sedaj pa imam vprašanje za vas.
... Nekako so mi v oko padli Klipsch RF 82 II. Zanima me vaše mnenje (pa upam da ne rata taka tema kot je par let nazaj Very Happy ) glede teh zvočnikov, predvsem pa kaj bi gor priklopil. ...
Rad bi slišal še kakšno mnenje, mogoče kakšen sistem preden grem v nakup. Se mi ne mudi, bi pa rad ob nakupu pustil stvar dihat vsaj 15 let.

Predvsem zaradi obeh stavkov v krepkem tekstu bi bilo bolje, da ti zvočniki padejo v uho, ne v oko predvsem, če misliš z njimi živeti vsaj 15 let !!! Wink
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa da ne bom samo nekaj kar tako modroval ... vsekakor poslušaj pred nakupom, če bo le možnost tudi PSB zvočnike, recimo Image T5 ali T6, Imagine so, žal, izven cene ! Sad
Mislim, da jih imajo nekaj pri Digitaliji, pa tudi menda pri Video PC Centru jih imajo v ponudbi !? Cool

Skratka, ne kupuj z očmi ampak, če se le da z ušesi ! Exclamation

Če se pa še oboje poklopi, pa sploh fino ! Wink
OrangePower

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2011 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo si rekel ja, zato pa tudi ne hitim z nakupom, pa ker sem nov v teh krogih moram najprej dobiti info, kje se da kaj dobiti, kje kaj poslušati itd...
Nazaj na vrh
audiomaniac

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo si rekel ja, zato pa tudi ne hitim z nakupom, pa ker sem nov v teh krogih moram najprej dobiti info, kje se da kaj dobiti, kje kaj poslušati itd...

Potem pa le preglej malo ponudbo levo, v glavi in med oglasi. Se kar nekaj najde ! Very Happy
Nikakor pa ne pojdi mimo XTZ produktov, ki za svojo ceno nudijo res veliko (99.36 sem imel celo doma na pokušini)! Cool
Boris je prijazen možakar in rad pomaga. Ime pa tudi nekaj pove (ecstasy; fonetično seveda) ! Laughing
kumer

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Njegoš je napisal/a:
Indiana line.

Lp

http://www.indianaline.it/en/musa-505/1881

http://www.ebay.it/itm/Indiana-Line-MUSA-505-R-Diffusori-3-vie-da-pavimento-/120613905333?pt=Casse_e_diffusori&hash=item1c152623b5

škoda da se jih ne da slišat v slo, bi lahko kakšen prodajalec prevzel zastopanje te znamke, italija ni tako daleč....

Nazaj na vrh
OrangePower

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 13:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

XTZ zgledajo kot da rabijo kar nekaj moči za poganjat.
Kakšne so pa kaj cene pri nas za 99.36?

Drugač pa ste dali na kup kar nekaj modelov.

Če začnem pri sebi je bil najprej

Klipsch rf82 II
nato pa
Opera mezza grand
Monitor Audio Silver RX6
Heco audio celan xt 501
Heco audio celan xt 701
PSB T5
PSB T6
Indiana line Musa 505
XTZ 99.36

Kateri od teh so zahtevni za poganjat? Vidim da se podatki o občutljivosti kar razlikujejo.

Je že kdo slišal večino teh modelov?

Kako bi zgledalo če bi katerega od teh poganjal z hibridom, recimo Hibrid DC-222T
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

XTZ zgledajo kot da rabijo kar nekaj moči za poganjat.
Kakšne so pa kaj cene pri nas za 99.36?

Drugač pa ste dali na kup kar nekaj modelov.

Če začnem pri sebi je bil najprej

Klipsch rf82 II
nato pa
Opera mezza grand
Monitor Audio Silver RX6
Heco audio celan xt 501
Heco audio celan xt 701
PSB T5
PSB T6
Indiana line Musa 505
XTZ 99.36

Kateri od teh so zahtevni za poganjat? Vidim da se podatki o občutljivosti kar razlikujejo.

Je že kdo slišal večino teh modelov?

Kako bi zgledalo če bi katerega od teh poganjal z hibridom, recimo Hibrid DC-222T

Omenjeni XTZ so cca 950.- € in niso zahtevni za poganjat !

http://www.xtz.se/uk/products/speakers/99.36-matt-black

slišal XTZ, Opero in PSB, za ostale ne vem !

Predno pa se karkoli lotiš si preberi tole:

http://www.corrado.si/?page_id=67

in še druge nasvete in morda bodo pa System Fidelity zadovoljili tvoje želje !? Wink
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2011 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je ta hip po mojem mnenju edini "resen zvočnik" za majhen denar:
Cene kit kompletov so sploh dosegljive. Daj več v ojačevalnik in glasbo.

http://www.pispeakers.com/contents.html

http://www.pispeakers.com/catalog/product_info.php/products_id/112

Pa tole definitivno;
http://www.humblehomemadehifi.com/01_concept.html

Od štacunskih pa XTZ.
Nazaj na vrh
OrangePower

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2011 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo berem reviewe pa vidim da imajo teli XTZ twit in mid bas soliden, katera se tudi uporabljata v precej dražjih omaricah.
Kje se jih bi dalo pa slišat?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu