| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berny28
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09 Prispevkov: 97 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Jun 12, 2008 12:12 Naslov sporočila: varovalke |
|
|
Pozdrav vsem.
Na internetu in v raznih revijah sem zasledil, da zadnje čase na veliko ljudje menjujejo običajne varovalke v komponentah za srebrne. Baje da so razlike ogromne. A ima kdo izkušnje s tem in če, kakšne so? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Jun 12, 2008 14:56 Naslov sporočila: Re: varovalke |
|
|
| berny28 je napisal/a: | Pozdrav vsem.
Na internetu in v raznih revijah sem zasledil, da zadnje čase na veliko ljudje menjujejo običajne varovalke v komponentah za srebrne. Baje da so razlike ogromne. A ima kdo izkušnje s tem in če, kakšne so? |
Imam srebrne s pozlačenimi kontakti in rodijeve. Rodijeve so mi bolj všeč-srebrne imajo podoben efekt kot srebrni interkonekti. Nekaterim bo to celo bolj všeč. Cena pri nas (Breskvar-Nel avdio) je okoli 20 Evrov. V Nemčiji dobiš za isti denar rodijeve(Furutech) . Seveda pa je potrebno dodati PTT stroške.
Ogromne razlike? Razlike seveda so in to je na srečo eden od cenejših tvikov. Spet pa smo na stari temi, da bodo razlike slišne šele na .....
Priporočam! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berny28
Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09 Prispevkov: 97 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Jun 12, 2008 23:42 Naslov sporočila: |
|
|
Ja upam,da je moj zadosti .Kaj praviš?
Bom moral probat kaj ob priliki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Jun 13, 2008 14:09 Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor prizkusiti. Toplo priporočam tudi tistim,ki bi radi izboljšali
sliko svojega LCD/plazme. Sam sem prizkusil Furutech in Hifi Tuning ter
nekaj DIY variant. Ne pozabit tudi na zamenjavo varovalk v aparaturah.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj zvečer me je v nabiralniku čakal zavojček 4 varovalk Furutech za Magneplanarje.
Osnovni namen mi je bil "popraviti" visokotonsko območje. To naj bi bilo malce lahkotnejše, ribonski tweeter namreč zna zaigrati zelo, zelo resnično. Za trenutno nekoliko trši zgornji spekter (činele) krivim predvsem gluho sobo, tovarniške varovalke in pa digitalno končno stopnjo.
Pred "quick testom" sem sistem ogrel za dobre pol ure, na žalost pa sem bil časovno precej omejen, ura je bila že zelo pozna. Nekaj mojih referenčnih posnetkov je hitro dalo vedeti, da so visoki precej bolj transparentni in dejansko bolj naravni. Razlika pa ni tako zelo očitna, moraš precej poznati sistem, da jo opaziš.
Menjava varovalk v zvočnikih me je prišla dobrih 100€. Če pomislim, kakšno veliko razliko (v pozitivnem smislu) je v sistem prinesla napravica Acoustic Revive Ground Conditioner (priklopljena na CDP), ki stane cca. 350€, pa lahko rečem, da dam prednost Ground Conditionerju pred varovalkami.
Varovalke naredijo pravilnejšo zvočno sliko, vendar zelo subtilno. Razočarani bodo tisti, ki pričakujejo drastične spremembe na sistemu. Prej bi rekel, da je to majhen korak, ampak pomemben za ultimativno performanso sistema.
Sicer pa bo za dokončno oceno potrebno varovalke še ustrezno uigrati. Zaenkrat sem zadovoljen z nakupom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 14:24 Naslov sporočila: |
|
|
Vili, kakšne pa imaš ostale varovalke? Si menjal samo v zvočnikih? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Sep 04, 2008 21:24 Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek sem varovalke zamenjal samo v zvočnikih (zaradi mojega suma o majčkeno "ostrih" visokih, ki se je izkazal kot upravičen). Bo pa treba še ostalo zapedenati, vem.
Ne upam si prebrikati varovalk na Magneplanarjih. Na USA forumih berem, da ljudje to množično počnejo. Se razume, da so američani zmešani, ampak vseeno jim rad verjamem, da lahko prebrikani zvokovno dosežejo boljšo performanso. Po drugi strani pa lahko skurim ribone, takrat pa bo performansa na nuli .
Mimogrede: odkar imam BAT predojačevalec, sem skuril že 2 para varovalk, pa to čisto po nesreči: prvič sem pucal prah in sem obrnil gumb za 90 stopinj in "klenk", drugič sem se pa na daljinca naslonil. V tretje gre rado in skuril sem še varovalko na levem kanalu ojačevalca, ko sem pretikal kable. Brrr, antitalentirana neroda.
Iztok, ti imaš kompletno zamenjane varovalke po celem sistemu? Kaj pa naprave, pri katerih varovalke niso dostopne iz zunanje strani in je potrebno odpreti ohišje. Garancija!? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pet Sep 05, 2008 07:01 Naslov sporočila: |
|
|
| hi_musica je napisal/a: |
Iztok, ti imaš kompletno zamenjane varovalke po celem sistemu? Kaj pa naprave, pri katerih varovalke niso dostopne iz zunanje strani in je potrebno odpreti ohišje. Garancija!? |
Ja, zamenjal sem vse varovalke in vse so na srečo dostopne brez odpiranja. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 16:16 Naslov sporočila: |
|
|
Varovalke na poti zvočniškega signala so nelinearen element, ki lahko povroči popačenje tja do 4% (Douglas Self). Še vedno ne razumem, da jih nekateri prestižni proizvajalci še vedno veselo tlačijo na pot signala, ko pa obstajajo boljši načini z skoraj nemerljivim posegom v signal.
Načeloma se jih da prebrikat, vprašanje je le, ali ojačevalnik ob morebitni okvari lahko "vrže" na izhod DC napetost ali ne...?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|