Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vpliv antivibracijskih nogic, podlog na zvok
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 01, 2008 21:50    Naslov sporočila: Vpliv antivibracijskih nogic, podlog na zvok Odgovori s citatom

Torej kot vidimo, se že povsod dobijo nekakšne nogice in antivibracijske podloge za HI-FI komponente. Kakšne so razlike med njimi, bi se dalo opazit razliko kot med kabli? Sam imam Nordost Pulsar Points, ker sem jih dobil poceni in sem jih potreboval za boljše hlajenje ojačevalca (da je malo dvignjen od tal), kako pa razliko med podlogami občutite vi, sploh je razlika? Je že dovolj, da je polica na kateri je komponenta na konicah?

Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2008 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekako nisem navdušenec tovtstne hi-fi opreme ampak bi bilo morda zelo uporabno za kako drugo šaro katero se ponavadi boljša polovica ne strinja da bi jo umaknili saj pri glasnejši reprodukciji zvoka začne vibrirati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 04, 2008 04:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo ena odlična firma, ki se ukvarja ravno s takšnimi rečmi.

http://www.solid-tech.net/

Gre za inženiring pod taktirko velikega audio entuzijasta Bjorna, oziroma po svoje že kar za umetnost. Tekom razvoja vse izdelke testirajo v neodvisnem laboratoriju kjer testirajo renomirani proizvajalci, kot sta recimo Volvo in Saab avionics, rezultati neodvisnih meritev pa so na voljo vsakomur. Malo je takšnih proizvajalcev antivibracijskih zadevščn na audio sceni, ki si sploh lahko privoščijo takšna testiranja, kaj šele da bi imeli j***a javno razkriti rezultate.

Zanimiv tech talk z njihove strani: http://www.solid-tech.net/talk.htm

Če koga zanima kako funkcionirajo njihove nogice Disc of silence, mu jih posodim. Trenutno so na posoji, ko se vrnejo pa ni problema.

Gre za ful zanimiv izdelek. V kompletu pridejo tri nogice (lahko se naroči tudi štiri), ki se morajo pod komponento - recimo cd player postaviti tako, da tvorijo enakostranični trikotnik, pri čemer mora biti ena točno pod centrom cd plošče v playerju. Potem pa se človek lahko še špila z različnimi obtežitvami cd playerja na različnih mestih, pri čemer se spreminjajo lastnosti in s tem tudi efekt nogic na zvok.

lp
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 04, 2008 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Evo ena odlična firma, ki se ukvarja ravno s takšnimi rečmi.

Kje pa si kupil in kakšna je cena?
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 05:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

3 nogice (črne ali srebrne) pridejo 164 EUR
4 nogice (črne ali srebrne) pridejo 211 EUR

Več tukaj: http://www.svalanderaudio.com/solidtech/doseng.php

lp
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 06, 2008 13:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za nogice lahko pogledate tudi na:
www.intertechnik.de
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 07, 2008 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je kdo že primerjal različne nogice in scekiral kaksne so zvokovne razlike med njimi? Ker ce ni nekih zvokovnih razlik, potem je vseeno če se vzame najcenejše. Je kdo že delal DIY nogice, podloge?
Have a nice Day

Matt
berny28

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 11:09
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 07, 2008 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem pa pod komponente postavil eno zelo poceni in učinkovito stvar. V vrečko za vlaganje dam industrijski puder, nato izvlečem zrak in vrečko zvarim.

Zelo poceni in blazno učinkovito.

Tudi kremenčev pesek je v redu samo puder je dosti bolj učinkovit.

Preizkusite pa javite rezultate primerjav s kakimi nogicami pa podlogami.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 07, 2008 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK, učinkovit, kaj to pomeni zate, na kakšen način se to pri tebi pozna na zvoku. Eno je da govorimo, ja to je fajn, drugo je super, bodimo konkretni in napisimo za kaj konkretno mislimo, da je nekaj bolje,učinkovito, se pravi kako se določeni "tweaki" odražajo na zvoku.
Have a nice Day

Matt
berny28

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 07, 2008 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvok sistema se dvigne za stopnico ali dve.

Vse Skupaj je bolje fokusirano. Zvočna slika se jasneje "izriše", ni več tako meglena. Bas je bolje definiran, z boljšo atako. Okoli inštrumentov je več zraka,...Pa še kak detalj več zvleče iz posnetka. Vse to je bolj opazno pri CD-ju. Skratka je DOSTI manj plavanja. Vse je bolj mirno.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa se pozna to tudi pri komponentah brez premikajočih se delov?
Na CD-ju, gramofonu verjamem da se pozna.. kaj pa na ojačevalcu?

lp, matej
Nazaj na vrh
berny28

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 09, 2008 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se pozna tudi tam, samo v manjši meri, kar se mi zdi tudi normalno.
Ojačevalci, sploh moj, pa imajo kar velike trafote, pa je tam tudi velik vir vibracij, ki jih uspešno kroti.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma, jaz ne slišim nič. Sem se danes malo igral. Je pa res da nimam nobenih vrtečih se delov kjerkoli.

Zvočniki + Stojala, to mi je čisto drug zvok.
Komponente + Stojala ali brez stojal, meni je vse isto.
Nazaj na vrh
Orpheus999

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolje da nabijem moj mp3 player na eno takole Disk of silence nogico in se grem audiofila L o L.

Pod floorstanderji imam najprej antivibracijsko podlogo, pod njo pa 3cm debelo ploščo marmorja na nogicah.
Moti me samo kretnica, ki bi jo rad spravil ven iz boxa, na nogice.

Pri ojačevalcu ne zaznam slišne razlike, nogice gor ali dol.

Verjetno bi uporabljal nogice tudi za playerje, če bi jih imel zložene v omarico, ampak trenutno jih ne potrebujem(razlike ni).
Nazaj na vrh
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 13, 2008 07:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se je najbolj poznalo, ko sem zamenjal polico pod gramofonom. Namesto 0,5cm debelega stekla sem vtaknil 3cm debelo marmorno ploščo. Predvsem pri večjih glasnostih in pri glasbi z več tranzienti se pozna lepši zvok...lahko bi ga morda opisal kot bolj gladkega, medtem, ko je na stekleni plošči imela zvočna slika malce "nažagan" rob...z marmorjem se je zvok nekako umiril, začeli pa so malo bolj izstopati detajli, ki so bili prej nekje zamazani v ozadnju. Saj si jih slišal, samo nerazločno.

OK, priznam, da nisem ravno vrhunski opisovalec zvokovnih karakteristih, pa upam, da razumete, kaj mislim.

Ko sem pod močnostni ojačevalec, ki je sicer stal na tleh, dal marmor (to sem moral narediti malo zaradi estetike in malo zaradi dolžine kablovja), pa nisem opazil neke resne razlike. Vsaj toliko ne, da bi bila opazna na prvi posluh...reseje pa tudi nisem vlekel na ušesa.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu