| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj bi lahko bilo to?
 _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
diy del podnožja? _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 19:53 Naslov sporočila: |
|
|
Ne, to je Diy varianta sprednje plošče(1/2) predojačevalca slovenskega proizvajalca, kateri se je med testiranjem odrezal kot daleč najboljši.
Slike nosilcev pridejo konec tedna.  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Berni, kam pa daš izrezat plošče? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
| ESE Lab? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Okt 19, 2011 07:24 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | | ESE Lab? |
 _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 203 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 19, 2011 18:54 Naslov sporočila: |
|
|
Berni, zanimivo. Tudi sam imam MG-je (1,6 QR) in prav tako sem bil med preizkusom naravnost očaran nad Rudijevo kreacijo. Do tedaj uporabljal dobri (stari) PS Audio mod.IV, si med uporabo ESE-ja izposodil še Modwrightovega lampaša... pa je bilo v primerjavi z ESE labom vse skupaj zelo žalostno. Po priklopu slednjega se je namreč zgodil takšen kvalitativni preskok, da sem kar težko verjel. Prvič sem slišal igrati cel zvočnik, panel je res pel po vsej površini, nikakršnjih lukenj v zvoku... Morda bi se komu zdela cena visoka, a sem povsem prepričan, da ESE igra neprimerno boljše, kot bistveno dražje naprave renomiranih proizvajalcev. No, kljub temu, še vedno mi cena predstavlja zadnjo oviro, ki me loči od nakupa. Je pa to gotovo komponenta, ki bi jo (zdaj) kupil brez zadržkov. Povsem za konec - za muziko nepomembno, a vseeno - kot ljubitelja minimalizma me je navdušila tudi podoba.
Kako si sistem prek ESE-ja doživel Ti? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Okt 19, 2011 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ese lab ANU predojačevalec je v vseh pogledih izvrsten in predvsem
neopazen v sistemu.
Šele ko sem imel druge predojačevalce na testu(predvsem PATHOS INcontrol) se je izkazalo ravno to kar mi je Rudi Korošec svetoval.
Da kljub temu, da se sliši naduto ne verjame, da obstaja boljši v rangu 10keur. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
|
Objavljeno: Sre Okt 19, 2011 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
| In v kakšnem cenovnem rangu je ANU? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Okt 19, 2011 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
To je pa najbolje kontaktirati Eselab. Je pa okrog 3.3x nižje od prej omenjenega ranga. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
|
Objavljeno: Sre Okt 19, 2011 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
Ta odgovor bode zadostoval Hvala. Ni tako grozno za "world-class" pre-amp če tako pogledaš...
Je pa zanimivo, koliko dejansko "naredi" na zvoku dober predojačevalec. Za moje pojme precej več kot pa sama končna stopnja (če predpostavljamo, da je zmožna zadovoljivo poganjati zvočnike seveda). In na tej postavki (predojačevalni del) dosti integriranih ojačevalcev žal pade...
(marsikdo se z zgoraj napisanim ne bo strinjal - kar ima vso pravico) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Okt 19, 2011 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | Ta odgovor bode zadostoval Hvala. Ni tako grozno za "world-class" pre-amp če tako pogledaš...
Je pa zanimivo, koliko dejansko "naredi" na zvoku dober predojačevalec. Za moje pojme precej več kot pa sama končna stopnja (če predpostavljamo, da je zmožna zadovoljivo poganjati zvočnike seveda). In na tej postavki (predojačevalni del) dosti integriranih ojačevalcev žal pade...
LP
Predojačevalec je samo del v sistemu... Brez končne ne gre... Zato je lahko predojačevalec samo toliko dober kot sta oba skupaj ... Če v "tandemu" nekdo zabušava sta oba na cilju "poraženca" ...
Zato je ravno obratno od zgoraj napisanega... Veliko "integrircev" zmaga "neuigrane" pred-končne kombinacije, še sploh v razmerju cena kvaliteta pa sinergija pa prišparaš kabel itd. ...
"Audiofilski samomor" je kupovati "pred", če ne veš s kom bosta v "tandemu"... Ga ni na svetu predojačevalca, ki je tako nevtralen, da se pari z "vsakomur"  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2011 06:14 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | Ta odgovor bode zadostoval Hvala. Ni tako grozno za "world-class" pre-amp če tako pogledaš...
Jaz se strinjam. Z dobrim predojačevalcem se da delat čuda. Celo d-class končne se da pretvorit v čudežno poslušljive. Je pa optimalno tako kot je rekel Ajka, potrebno je ujeti tandem...
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2011 07:41 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | gwb je napisal/a: | Ta odgovor bode zadostoval Hvala. Ni tako grozno za "world-class" pre-amp če tako pogledaš...
LP
Predojačevalec je samo del v sistemu... Brez končne ne gre... Zato je lahko predojačevalec samo toliko dober kot sta oba skupaj ... Če v "tandemu" nekdo zabušava sta oba na cilju "poraženca" ...
Zato je ravno obratno od zgoraj napisanega... Veliko "integrircev" zmaga "neuigrane" pred-končne kombinacije, še sploh v razmerju cena kvaliteta pa sinergija pa prišparaš kabel itd. ...
"Audiofilski samomor" je kupovati "pred", če ne veš s kom bosta v "tandemu"... Ga ni na svetu predojačevalca, ki je tako nevtralen, da se pari z "vsakomur"  |
Se strinjam a le delno. Za lampaške predojačevalce to v celoti velja medtem, ko za SS le delno. Velika večina lampaških predojačevalcev ni sposobna v celoti pognati ojačevaleca do vrhunca, resda pridajo lampaško začimbo k zvoku a tega ni vedno treba in si vsak med nami tega ne želi.
Če pa sta zgrešena predojačevalec in ojačevalec postane juha res čudna. Nevtralen in transparenten predojačevalec(ali ojačevalec) pa bo nasprotno vedno pokazal kako stojimo. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Čet Okt 20, 2011 13:46 Naslov sporočila: |
|
|
| epic je napisal/a: | Berni, zanimivo. Tudi sam imam MG-je (1,6 QR) in prav tako sem bil med preizkusom naravnost očaran nad Rudijevo kreacijo. Do tedaj uporabljal dobri (stari) PS Audio mod.IV, si med uporabo ESE-ja izposodil še Modwrightovega lampaša... pa je bilo v primerjavi z ESE labom vse skupaj zelo žalostno. Po priklopu slednjega se je namreč zgodil takšen kvalitativni preskok, da sem kar težko verjel. Prvič sem slišal igrati cel zvočnik, panel je res pel po vsej površini, nikakršnjih lukenj v zvoku... Morda bi se komu zdela cena visoka, a sem povsem prepričan, da ESE igra neprimerno boljše, kot bistveno dražje naprave renomiranih proizvajalcev. No, kljub temu, še vedno mi cena predstavlja zadnjo oviro, ki me loči od nakupa. Je pa to gotovo komponenta, ki bi jo (zdaj) kupil brez zadržkov. Povsem za konec - za muziko nepomembno, a vseeno - kot ljubitelja minimalizma me je navdušila tudi podoba.
Kako si sistem prek ESE-ja doživel Ti? |
Ko se tu ze pise o ESE-Lab-ovem preju, lahko povem, da sem ga poslusal in primerjal z VTL 7.5 in bi brez zadrzkov rajse imel ANU kot VTL. Zvokovno se mi je ANU zdel bolj prav zvenec in nezanemarljiv faktor pri tem je velikost. ANU je prav 'majhen' proti 'bulky' varianti VTL-ja. O razliki v ceni pa mi najbrz ni potrebno pisati.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|