Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Povezava komponent

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2011 13:36    Naslov sporočila: Povezava komponent Odgovori s citatom

Imam Sonyev CD player kateri ima dva izhoda, fixnega in variabilnega. Nekaj časa poslušam glasbo v kombinaciji predvajalnik in ojačevalc nato v kombinaciji predvajalnik s končno stopnjo - vse je Sony.

Sedaj preklapljam interkonekt iz ojačevalca na končno in obratno; v predvajalniku pa uporabljam skoz variabilni izhod. Ker mi ni več za prekljapljat interkonekta vas sprašujem sledeče:

Lahko imam istočasno v CD predvajalniku priklopljena 2 interkonekta - da imam pokrito povezavo cd - ojačevalec in cd - končna stopnja? Torej ko sem mi zahoče poslušat preko ojačevalca imam vlopljenega tega, drugi dan pa vklopim končno in poslušam preko nje?.

Upam, da nisme preveč zakomplicirat in razumete bistvo.
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2011 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako pa imaš rešeno z zvočniki? Preklapljaš kablovje, ali imaš hkrati povezane na ojačevalec in končno?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2011 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda lahko. Izhodna stopnja Sonyevega CD predvajalnika je zasnovana tako, da ima dovolj moči za hkratno poganjanje dveh ojačevalnikov. Seveda mi ni treba posebej poudarjati, da na variabilni izhod priključi končno stopnjo, na integrirca pa fiksni izhod. Je pa kvaliteta signala kvalitetnejša preko fiksnega izhoda!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2011 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda, kot opozarja Slinch, povezava zvočnikov in ojačevalca je druga zgodba. Če imaš iste zvočnike za obe kombinaciji, ti ne msmejo biti hkrati povezani na izhoe obeh ojačevalnikov!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2011 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočnike imam ene in na teh seveda preklopim kabla - enostavna rešitev "banana" oz cinch - to mi vzame max 30 sec. Preklapljanja med komponentami pa sem se sčasoma naveličal.

Hvala vama za odgovor.
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2011 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj stari Sony 511 ima tudi dva izhoda.
Na CDPju sta lahko naekrat na različne vhode ojačevalca ali pa na dva ojačevalca vklopljena oba izhoda (fiksni in variabilni).
Istočasno lahko daješ audio signal dvema ojačevalcema. Preverjeno in uporabljeno.

Druga stvar pa je povezovnje dveh ojačevalcev na ene zvočnike.
Tukaj se ne hecaj.
Naenkrat naj bo povezan samo izhod iz ENEGA ojačevalca povezan na zvočnik.
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 24, 2011 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočnika nista v nevarnosti - ker ne omogočata dvojnega ožičenja. Tako so zvočniški kabli drugega sistema vedno za zvočniki.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu