| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
sergejom
Pridružen/-a: Pet Avg 2011 10:34 Prispevkov: 6 Kraj: Gornji grad
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
kaj pa ostali sistem !? ali CD / DVD player ..., PC, DAC, ... !?  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Žal ti moram povedat da na ta resiver se ne bo dobro slišalo nič ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sergejom
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
Gor je priklapljam "vse". Največ pa poslušam original CDje iz CD playerja. Včasih priklopim laptopa in prek njega spuščam mp3-je ampak to samo kadar je muzika dopolnilo dogajanja (žur, druženje). Včasih priklopim tudi TV za kao kino efekt ali pa zato da je fuzbal ful naglas ) Čeprav nisem več najstnik me včasih še primejo take otročarije
Rad bi izkoristil 5.1 če že ima.
Še malo splošno, če pomaga...
Zadeva je v dnevni sobi cca 5 x 4 m iz katere je velik prehod v jedilnico. Kvaliteta pred obliko.
Koliko sem pripravljen odšteti? Iskreno povedano še ne vem, moram slišat potem se bo duša odločila ali je razlika vredna npr. +200€.
Včasih sem samo delal in delal (kuča poso, poso kuča), sedaj pa dom imam in si bom tudi vzel čas, da v njem uživam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sergejom
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 11:19 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | | Žal ti moram povedat da na ta resiver se ne bo dobro slišalo nič ! |
LOL Nekaj takega sem si mislil
A hočeš reči naj kupim zvočnike iz Neckermana in ne težim več vam, ki živite za HiFi.
recima potem takole, kakšne zvočnike kupiti, da bodo dobri tudi ko/če se kasneje odločim za zamenjavo feršterkerja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiourbis
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 20:34 Prispevkov: 122 Kraj: OBALA
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
Ne se ozirat na take odgovore... Tu je en par clanov ki radi pljuvajo po opremi ki si jo lastijo drugi... Ignoriraj jih in pocakaj na kak bolj resen odgovor... Kot vidim ti rad poslusas glasbo in ne isces nekih extremnih performans je najboljse da si vzames nekaj kar se ti dopade vizuelno da se jih ne bos hitro navelical, pa itak so do 200 eu vsi nekako enako zveneci... In verjetno bos bil bolj zadovoljen kot tisti ki iscejo sveti gral in vsake tri mesce menjavajo del opreme... Saj to bolezen imam tud jaz vsako tolko poglej ce je kaj rabljenga na netu ki bi te utegnilo zanimat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 11:57 Naslov sporočila: |
|
|
Malo si tule poglej, če je kaj zate !?
http://www.corrado.si/?page_id=57 _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sergejom
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 12:03 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala audiourbis! Nekdo z zdravo pametjo
Vendar me pri
| audiourbis je napisal/a: | | poglej ce je kaj rabljenga na netu ki bi te utegnilo zanimat. |
muči to ker nimam pojma kaj je kaj. Verjetno bo čez kak teden lažje, ko bom že več vedel.
Če pa kdo kaj takega najde pa naj prosil prlima link, al pa pošlje ZS.
Vnaprej hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
14 dni nazaj je recimo nekdo od mene odkupil samostoječe Jamo, s katerimi se muzika kot jo navajaš sliši bogovsko, pa so bili kot novi, dal pa mi je 190€, potem ko sem jih vsaj leto dni zaman ponujal in ceno s 300€ znižal na 200€(novi pa preko 500€).Teh stvari se dobi mnogo!
Glasba, ki jo navajaš, je za reprodukcijo relativno nezahtevna in se res ne rabi neka vesoljska oprema za tisoče €€€!
Pazi, da so zvočniki energijsko nepotratni(vsaj 90dB/W) in da impedanca ne pade pod 4 Ohme.Potem bo tudi tvoj receiver kar zadostoval. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | 14 dni nazaj je recimo nekdo od mene odkupil samostoječe Jamo, s katerimi se muzika kot jo navajaš sliši bogovsko, pa so bili kot novi, dal pa mi je 190€, potem ko sem jih vsaj leto dni zaman ponujal in ceno s 300€ znižal na 200€(novi pa preko 500€).Teh stvari se dobi mnogo!
Glasba, ki jo navajaš, je za reprodukcijo relativno nezahtevna in se res ne rabi neka vesoljska oprema za tisoče €€€!
Pazi, da so zvočniki energijsko nepotratni(vsaj 90dB/W) in da impedanca ne pade pod 4 Ohme.Potem bo tudi tvoj receiver kar zadostoval. |
katere jamote? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 17:26 Naslov sporočila: |
|
|
| sergejom je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | | Žal ti moram povedat da na ta resiver se ne bo dobro slišalo nič ! |
LOL Nekaj takega sem si mislil
A hočeš reči naj kupim zvočnike iz Neckermana in ne težim več vam, ki živite za HiFi.
recima potem takole, kakšne zvočnike kupiti, da bodo dobri tudi ko/če se kasneje odločim za zamenjavo feršterkerja? | Ne ne poglej ne nabijam brez veze ! Sam sem imel identični resiver kot ti samo da je bil 150 wx7 nato sem si kupil Heco victa 700 zvočnike in nekako nisem bil zadovoljen,če sem gledal film in priklopil zadevo na DD pol je še kar blo po zaslugi dobrega wuferja ! Ko pa sem poslušal glasbo je blo pa bolj švoh,recimo membrane so se začele premikat šele na nekje 70 % glasnosti tko da je bil sistem brez pravih nizkih tonov ! Nato sem nabavil resiver Onkyo nr-609 ja pol je pa zadeva postalo bistveno drugačna.Zato točno vem kaj zmore tvoj resiver 8)Za zvočnike pa kar tole nabavi http://playroom.si/Jamo_S606_hcs_3 pa še en wufer obvezno od jamota,resiver pa recimo ga pač imej za kino bo dober,če pa ne boš zadovoljen z glasbo pa potem pojdi na Onkyo ! Evo sem se potrudu,kakšne tople vode ne bomo odkrili tko da če greš v to varijanto ne boš falil! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 18:21 Naslov sporočila: |
|
|
Mja, samo različni ljudje so različno zahtevni poslušalci.
Za tako glasbo pa poglej za kakšnim večjim, lahko tudi samostoječim zvočnikom, drugače boš v tem cenovnem rangu zelo razočaran. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | | krokar je napisal/a: | 14 dni nazaj je recimo nekdo od mene odkupil samostoječe Jamo, s katerimi se muzika kot jo navajaš sliši bogovsko, pa so bili kot novi, dal pa mi je 190€, potem ko sem jih vsaj leto dni zaman ponujal in ceno s 300€ znižal na 200€(novi pa preko 500€).Teh stvari se dobi mnogo!
katere jamote? | http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=2425 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antun
Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52 Prispevkov: 192 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pet Avg 26, 2011 18:55 Naslov sporočila: Katere zvočnike? |
|
|
Pri tem receiverju osebno nebi pretiraval z zvočniki in bi iskal zvočnike za cca. 150 EUR verjetno kakšen komplet sub + sateliti. Receiver služi svojemu namenu in to je najbolj pomembno. Za kaj več bo pa treba zamenjati zadevo.
LP _________________ Audiatur et altera pars!
De gustibus non est dispuntandum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sergejom
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2011 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda, da sem našel kar dobro klapo na temle forumu
Hvala za odgovore.
Glede cenovnega ranga pa mislim da se nismo razumeli.
Zgoraj omenjenih +200 sem mislil kot npr. odločitev med zvočniki za 300 ali za 500€ (če bi res slišal razliko, pol dam za dušo še +200). No, ampak smo že ugotovili, da na moji "škrpilnci" boljši zvočniki itak ne pridejo do izraza.
Samostoječi zvočniki - ali smejo stati pod kotom 90 stopinj drug na drugega? Zaradi pohištva v L, namreč ne morem postaviti drugače.
Še kdo misli da bi zgoran omenjeni Jamo-ti res dobro igrali? Cena je že kar čedna, se mi zdi Bo rekla punca naj za tak denar raje kupim pomivalca pa mi bo ona pela  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|