| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jejsus
Pridružen/-a: Sre Jul 2011 15:00 Prispevkov: 16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2011 08:11 Naslov sporočila: Philips X70 set pokanje v zvočniku |
|
|
Pozdravljeni,
Že približno 3 mesece trpim grozno pokanje z občasnim šumenjem in prasketanjem pretežno na desnem kanalu. Moj sistem poganja Philipsov predojačevalec in končna stopnja iz Philips X70 seta ki je bil v izdelavi 1979-1981.
Predojačevalec - Philips 270 Pre Amplifier
Končna - Philips 370 DC Power Amplifier
(za oboje že iščem originalne uporabniške priročnike tudi na tem forumu)
V glavnem, kar sem do sedaj sam ugotovil je, da je kriv predojačevalec, ker ko sem poslušal direktno na končno je stvar delovala brezhibno. Nekajkrat sem rešil zadevo z premikom glasnosti in equalizerja, vendar to ne vžge vedno. Povezovalni kabli tudi niso, to sem tudi preveril. Mogoče kdo ve kakšna okvara ponavadi povzroči take motnje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2011 17:55 Naslov sporočila: |
|
|
Skoraj gotovo je kriv potenciometer za glasnost! Lahko tudi kateri drugi (balance ali tonske kontrole), ali preklopnik vhodov. Ampak, kot sem rekel, skoraj gotovo potenciometer za regulacijo glasnosti. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jejsus
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2011 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za hiter odziv hkrati pa se opravičujem za moj pozen odziv. Sem odprl pokrov in takoj našel sledi pregrevanja elementov na spodnjem delu pokrova. Najbolj se pregrevata dva upora iste vrednosti na plošči kjer so preklopniki Stereo/Mono, Monitor, Low Filter, Mute, namreč barva je že čisto popokana. Sicer sem izmeril vrednost in je točna 1.8kOhm +/-5%, me pa zanima ali se ta vrednost podre ko se element pregreje?
Opazil se tudi sledove pregrevanja na Volume in na Treble potenciometru, vendar veliko manjše. Drugače sem že v iskanju potenciometrov, me pa zanima ali je možno da sta kriva samo ta dva upora?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jejsus
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2011 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Evo, zamenjal in stestiral, res sta bila omenjena upora. Pokanja in šumenja več ni, hkrati pa se je kvaliteta zvoka tudi izboljšala. Hvala za pomoč. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|