| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mito11
Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06 Prispevkov: 152 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 20:15 Naslov sporočila: Katere samostoječe zvočnike do cca 600€ |
|
|
Pozdravljeni HI-FI ljubitelji. Po približno petnajstih letih sem se odločil ponovno zgraditi povprečno poslušljiv sistem. Ker sem popolnoma padel ven iz HI-Fi scene vas prosim za nekaj nasvetov.
Najprej naj določim max. ceno, ki sem jo pripravljen dati za izvor zvoka in zvočnike. Ta naj bi bila 1000€.
Po hitrem preletu spletnih best buy nasvetov sem izbral za izvor zvoka Mrantz CD6003. Ojačevalec že imam in je Nakamichi SR 4E, za občutek dajem link http://www.nrpavs.co.nz/archive09/Sold09_htm/NakamichiSR-4.htm
In sedaj milion dolar question, katere samostoječe zvočnike? Poslušal bom jazz, klasiko in Val 202
Hvala mito |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041955456 |
|
 |
Original-One
Pridružen/-a: Pet Nov 2010 10:23 Prispevkov: 70 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 20:40 Naslov sporočila: Re: Katere samostoječe zvočnike do cca 600€ |
|
|
| mito11 je napisal/a: | Pozdravljeni HI-FI ljubitelji. Po približno petnajstih letih sem se odločil ponovno zgraditi povprečno poslušljiv sistem. Ker sem popolnoma padel ven iz HI-Fi scene vas prosim za nekaj nasvetov.
Najprej naj določim max. ceno, ki sem jo pripravljen dati za izvor zvoka in zvočnike. Ta naj bi bila 1000€.
Po hitrem preletu spletnih best buy nasvetov sem izbral za izvor zvoka Mrantz CD6003. Ojačevalec že imam in je Nakamichi SR 4E, za občutek dajem link http://www.nrpavs.co.nz/archive09/Sold09_htm/NakamichiSR-4.htm
In sedaj milion dolar question, katere samostoječe zvočnike? Poslušal bom jazz, klasiko in Val 202
Hvala mito |
Najbrž boš dobil veliko različnih odgovorov. Sam imam Monitor Audio RX6 in sem precej zadvoljen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 20:48 Naslov sporočila: Re: Katere samostoječe zvočnike do cca 600€ |
|
|
| mito11 je napisal/a: | Pozdravljeni HI-FI ljubitelji. Po približno petnajstih letih sem se odločil ponovno zgraditi povprečno poslušljiv sistem. Ker sem popolnoma padel ven iz HI-Fi scene vas prosim za nekaj nasvetov.
Hvala mito |
Odgovor: pojma nimam ! Kot tudi drugi verjetno ne !
Najprej si nabavil cd player čeprav verjetno niti ne veš kako gresta skupaj z 'vintage' receiverjem oz. kako bo to sploh zvenelo v najvažnejši komponenti t.j. prostoru kjer boš glasbo poslušal !?
Preglej najprej ponudbo med oglasi se skušaj dogovoriti za poslušanje pri sebi itd.!  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong !
Nazadnje urejal/a audiomaniac Sre Avg 10, 2011 21:45; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Avg 10, 2011 21:10 Naslov sporočila: |
|
|
Predlogov je lahko zelo veliko, celo ogromno!Verjetno ti bo marsikdo (pametno!) svetoval, naj odloči tvoje uho, a v praksi to ni tako enostavno, posebej še ne, če v izbiranje ne misliš vložit kup časa in truda.
Sam ti ne mislim nič konkretnega svetovati, ker bi to bil verjetno samo uvod v kake neproduktivne diskusije.Bi ti pa namignil, da se včasih zelo izplača pogledati na internet v oglase za rabljene(a ne prestare) reči.Nekaj se najde tu med oglasi, nekaj na Bolhi, prav posebej pa se lahko izplača obiskat www.ebay.at .Meni je denimo uspelo dobiti praktično nove res čudovite (vizuelno in zvokovno) zvočnike Swans za četrtino cene novih.Pasali bi tako tudi v tvoj budget, pa čeravno je njihova normalna cena preko 2000€.
Evo, dajem samo en primer, ki točno paše v tvoj budget:
http://cgi.ebay.at/1-Paar-JM-lab-Chorus-725-highend-Standlautsprecher-/130556719673?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item1e65c97239
Te zvočnike denimo poznam in lahko rečem, da s vsako glasbo zvenijo zelo lepo.Je pa bil par teh zvočnikov 3 mesece nazaj zlicitiran na 321€, kar je res bagatela.
Ampak kot rečeno je možnosti res veliko! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 07:46 Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi najprej doma. Če ne bo nič po tvojem okusu, pa na tuje !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 07:56 Naslov sporočila: |
|
|
Preglej starejše teme, tam boš našel veliko nasvetov.
Pošlji povpraševanje trgovcem, ki jih najdeš na seznamu in boš videl, kaj ti svetujejo/ponujajo. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mito11
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
Uf, kot izgleda ne obstajajo bližnjice in instant rešitve Bom pač moral okoli hodit in poslušat. Sej to mi je bilo že na začetku jasno.
Kar se tiče starega Nakamichija in novega CD predvajalnika ali lahko pride do kakšnih "medgeneracijskih" nesoglasij? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 08:41 Naslov sporočila: |
|
|
Upajmo, da ima vsaj vhod v katerega ga boš priključil !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 08:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Boš kmalu imel vse na enem mestu hi fi sejem v LJ. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mito11
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 08:54 Naslov sporočila: |
|
|
Yeah !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jolbe
Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37 Prispevkov: 46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 13:37 Naslov sporočila: |
|
|
Če te slučajno zanimajo Dali ikon 6 jih prodam za ta denar.
Minimalno rabljeni (enkrat na mesec jih priklopim za en večer), stari par let, mislim da še v tovarniški garanciji. Lahko tudi privlečeš svoj ojačevalec in jih testiraš (imam nekaj izvorov zvoka na voljo). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 15:18 Naslov sporočila: |
|
|
No pa smo pri reklamah ! Še ena:
Če te slučajno zanimajo JMLab Opal 615 jih prodam za manj denarja.
Rabljeni (enkrat na dan), stari 10 let, nič več v tovarniški garanciji. Lahko tudi privlečeš svoj ojačevalec in jih testiraš (imam nekaj izvorov zvoka na voljo).  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 15:54 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, ko smo ravno pri JMLab:
Jaz prodajam par za 5€/kg in sicer model Antea.Sem jih prestavil iz pritličja v prvo nadstropje in s kolegom sva prvi kos kar še nekako prenesla, pri drugem pa sva imela že oči na pecljih.Nisem vagal, a šment mora imeti najmanj 50kg/kom.Kar je preko 100kg torej dam za povrh, saj sem ceno fiksiral pri 500€/par!
Pa ne mislim v sklopu te teme čisto resno(oglas res egzistira, a teme načeloma nočem koristit za reklamo tako kot nisem nikoli do sedaj), a se res izplača pogledat za takimi in podobnimi primerki(pozabimo sedaj na moje!), ki lahko stanejo le delček tistega, kar so stali kot novi.Posebej za floorstande velja, da skozi leta nekih strašnih razvojnih revolucij ni bilo, lahko pa v primernem okolju brezhibno delujejo desetletja.
To seveda ni veljalo za tiste, ki jih je pred leti moja mama v moji daljši odsotnosti koristila kot stojala za rože, ki jih je nekoliko preveč zalivala!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 17:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Pa misliš da je tvoj Nakamichi vreden zvočnikov za 1000 evrov? |
|