| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ProStrojnik
Pridružen/-a: Pon Jul 2011 23:06 Prispevkov: 5 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Jul 18, 2011 23:29 Naslov sporočila: Priključitev globokotonca na stereo ojač., ki nima sub-outa |
|
|
Pozdrav,
moja vprašanje me bo po vsej verjetnosti stalo vašega posmeha, pa vendar. Imam ojačevalec yamaha AX-892 in dva bookshelf zvočnika (60 wat/kom). Ker ojačevalec omogoča priključitev dveh parov zvočnikov (ali dvojno ožičenje) me zanima, če bi lahko na drugi par priključkov zvezal prav tako yamahin globokotonec (ta ima vgrajen ojačevalec - 50WAT) s prilagojenim kablom, ki bi ga izdelal sam. Moji pomisleki so predvsem v smeri, ali lahko gre kar narobe. Aja, kabel bi pač levi in desni kanal združil v mono.
V kolikor je to izvedljivo, končni rezultat verjetno ne bo takšen, kot bi sicer bil, če bi nizkotonec prejemal samo sebi lastne frekvence. Bookshelfa sem kupil skupaj z ojačevalcem RX-410. Ta je izhod za sub imel in rezultat je bil odličen a je žal izdahnil procesor, ki ga, tako mi pravijo v mariborskem Konradu ni mogoče dobaviti.
p.s: imam namen kupiti boljše zvočnike, če mi je bilo pravilno rečeno so ti dosti pomembnejši od samega ojačevalca, a če sub že imam in nočem, da mi ta čas leži v kotu, bi bil zaenkrat tudi s takšno konfiguracijo zadovoljen.
Lep pozdrav in hvala za odgovore |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 00:13 Naslov sporočila: |
|
|
beri teme.vse je bilo že napisano.
ne moreš sam izdelat kabel....da bo rezal frekvence za sub....
rabljeni receiverji so zlo poceni....ne vem kaj počnejo s tem yamahami ,da jih uničijo..men to ni jasno...
drugače pa raje kupi receiver za hišni kino in teh problemov ne boš imel....
aja ...rabiš močnejše-kvalitetnejše zvočnike....pri hišnem kinu je veliko poudarka na moči,manj na kvaliteti zvoka.
yamahe se ne splača popravljat...čipi so predragi....tako mi je reklo kar nekaj poznavalcev....
conrad-yamaha.....no way....oni nimajo z yamahami nič.....vsaj kolikor je meni znano.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 07:05 Naslov sporočila: |
|
|
Razloži, opiši, poslikaj kakšen ojačevalec imaš na subu. Če je takoimenovani "plate amp", ima zelo verjetno tudi filter. V tem primeru si lahko narediš kabel in povežeš.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 07:33 Naslov sporočila: |
|
|
Glede servisa. Tam tudi meni niso znali popraviti Yamahe rxv 2700, pokvarjene od udara strele. Baje je bilo popravilo nemogoče, imeli so ga pa več kot 2 meseca!
Za mali denar so jo popravili v servisu na Koroški cesti 63 RTV servis Mitja Presker s.p.
http://www.presker.si/presker/predstavitev.html _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProStrojnik
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
Za crkot Rx-e410 ni bilo nekega konkretnega razloga oz. ga vsaj sam nisem prepoznal. Nekajkrat mi ni hotel vžgati in nato fail. Kot že rečeno je bilo v Konradu ugotovljeno, da je crknil procesor. Serviser mi je rekel,da je sam čip generičen, a, da je potrebno na njega naložiti software, kar pa bojda počnejo samo pri yamahi. Pa sem kupil že omenjen stereo ojačevalec, Model je malo starejši a precej močan, in moram reči, da že dobre tri mesece deluje BP. Zvočnike bom prav gotovo menjal a do takrat bi rad preučil tudi možnost priključitve subwooferja. Model je YST SW012. To se zavedam, da sam kabel ne more filtrirati frekvenc - po moji teoriji bi pač do subwooferja prišlo celotno frekvenčno območje nakar bi ta predvajal tisto kar najbolje zna, pač tako, laično povedano.
Lepa hvala berniju za info. Mogoče pa vendarle obstaja upanje za RX-E410
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Enak bedasti odgovor sem tudi jaz dobil pri Konradu, pa je bilo vse drugače...  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 23:27 Naslov sporočila: |
|
|
Tule so uporabniška navodila...
http://www.fullcompass.com/common/files/13793-YST-SW012_e_UB.pdf
Zgleda, da ta ojačevalec v subu vsebuje en enostaven filter (graf freqency response na strani 7)
Če ima tvoj ojačevalec "rec out", priklopi sub na en kanal in poslušaj. Ne pozabi nastavit "rec out" nivoja.
Poročaj o zvokovnem rezultatu.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProStrojnik
|
Objavljeno: Sre Jul 20, 2011 17:28 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za nasvet jernejc. Sem poskusil tako in deluje. Je pa en problem, ki pa se ga verjetno ne da zaobit. Nivo glasnosti ostaja vseskozi enak, tako da sistem deluje uglašeno samo pri določeni stopnji glasnosti oz. bi bilo potrebno globokotonec sproti prilagajati glasnosti zvočnikov.
Po drugi strani pa razmišljam, da je priključitev globokotonca s postopkom kot sem ga opisal v prvem sporočilu potencialno škodljiva za le tega, saj do njega potem prihaja ojačan signal, namenski sub-out pa verjetno ne deluje tako, glede na to, da imajo globokotonci lasten ojačevalec. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomaž
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 20:08 Prispevkov: 5 Kraj: slivnica
|
Objavljeno: Sre Jul 20, 2011 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
| LP Poskusi priključit sub preko izhoda za slušalke |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 516 558 |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Sre Jul 20, 2011 19:14 Naslov sporočila: |
|
|
Napiši oz. še bolje poslikaj priklope tvojega "globokotonca". _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProStrojnik
|
Objavljeno: Čet Jul 21, 2011 06:55 Naslov sporočila: |
|
|
Glokotonec ima na hrbtni strani en rca priključek, gumb za nastavitev nivoja basov in on/off gumb.
Ja, sem probal preko izhoda za slušalke in reč lepo deluje. Za test, Ker knisem imel drugega, sem vzel kabel s katerim imam sicer na ojačevalec povezan računalnik. Zato je globokotonec signal prejemal samo iz enega kanala, kar pa močno dvomim, da je dovolj. Bom naredil takšnega ki L/D kanal združi v mono pa bom še potem poročal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Čet Jul 21, 2011 07:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ena varianta je HI-LO adapter, ki se ponavadi uporablja v car hifi.
Audiofilsko ni, je pa zelo učinkovito. Nanj priklopiš signal iz zvočniškega izhoda ojačevalca , ven da pa signal , ki je še reguliran , le ta združiš z Y kablom in priklopiš na tvoj sub.
lp _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Pet Jul 22, 2011 03:48 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš kable med, recimo, CD plejerjem in ojačevalcem in aktiven sub, strokovnjaki priporočajo aktivno kretnico, to je low cut na stereo in mono sub out. Ena se mi valja naokoli . Če imaš koga naslednjo sredo v Lj, da jo prevzeme, lahko probaš. Mb? Šele septembra. _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProStrojnik
|
Objavljeno: Sre Jul 27, 2011 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
Glede Hi-Lo adapterjev sem gledal malo po netu in vsaj kolikor sem zasledil je pomembno kakšna je izhodna moč vira na katerega so priključeni. Tiste ki sem jih zasledil so bili nekje do 35watt, moj ojačevalec pa ima 165watt na kanal. Ali so ti adapterji kljub temu primerni?
Orc.perc, hvala za ponudbo. Žal nimam nikogar poznanega v Lj zato jo bom najverjetneje kar naročil prek ena-a:
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_5616_co379725_frekvencna_kretnica_za_subwoofer_sub-50__2-kanal
Imam pa eno vprašanje. Ali je tudi pri tej kretnici pomembno kakšna je izhodna moč zvočniškega izhoda? Če je tako jo v končni fazi lahko preprosto priključim na izhod za slušalke? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|