Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Katere zvočnike
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pito

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 7:52
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 08:03    Naslov sporočila: Katere zvočnike Odgovori s citatom

Najprej pozdrav vsem skupaj. Bratranec je kupil rabljen ojačevalec Yamaha DSP -A1000. Sedaj je pripravljen dati nekje do 2.000 EUR za sprednja zvočnika. Od nekje mu fiksna ideja da naj bi to bili zvočniki focal chours 836v Question . Ker 2000 ni glih mal denarja, vas prosim za nasvet, kateri zvočniki bi pasali na omenjeni ojačevalec. Soba ima 5,5m x 3,6 m = cca. 20 m2. Izvor zvoka bo pretežno CD player - CDji in USB - mp3.
Hvala za pomoč in lp,
Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to je že kar lep denar za zvočnike, v vsakem primeru bo treba poslušat in se potem odločit

na misel mi pride heco the statement (malo dražji)

http://www.mimovrste.com/artikel/1210050716/q=HECO%20CELAN%20XT/par-zvocnikov-heco-the-statement-srebrn

http://www.heco-audio.de/index.php?id=heco_thestatement
http://www.heco-audio.de/fileadmin/template/main/image/heco/Heco_2011.pdf

testi so pozitivni

LP

Nazadnje urejal/a kumer Sre Jun 22, 2011 09:34; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj predlog je pa tole z oglasov. Opera Quinta. Vredno poslusanja, sploh ce ma clovek rad neutrudljiv zvok.

lp, d.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 09:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni pa nekaj ni jasno. Dal bo 2k evrov za zvočnike, kupil je res dober ojačevalec, muziko pa bo šibal iz mp3. ne razumem

Za zvočnike pa moj nasvet firma Davis. Začnejo se pri 1k evrov ali morda manj.
Nazaj na vrh
pito

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gash, sej večinoma bojo kr CDji laufal, sem pa tja pa še kakšen mp3 Embarassed . A s Focali chours 836v bi potem tud šlo - tud same pohvale? Smo se bal, da je ojač. preslab za take zvočnike. Hvala za predloge in mnenja.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teh focalov nisem slišal zato jih ne morem sodit. So pa za to kar se mi lahko zdi po pregledu na netu, kar dragi. Lahko pa da fenomenalno igrajo, ne vem.
Vse pa je odvisno od tega kar mu paše na njegovo uho Smile.
za ta denar pa se po mojem splača vse prej poslušat. Davise lahko posluša v sloveniji v Ljubljani.
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gash je napisal/a:
Teh focalov nisem slišal zato jih ne morem sodit. So pa za to kar se mi lahko zdi po pregledu na netu, kar dragi. Lahko pa da fenomenalno igrajo, ne vem.
za ta denar pa se po mojem splača vse prej poslušat. Davise lahko posluša v sloveniji v Ljubljani.

V Vklopu prodajajo rabljene Davis Nikita za 2000 maximum, to je od Davisa najboljši model, razen tistih za 15000eur. Pravi zvočnik za ta denar.
Nazaj na vrh
pito

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super, kar nekaj predlogov! Absolutno bo potrebno it poslušat, se strinjam. A bi lahko še kdo predlagal CD player za okoli 500 EUR, rabljen -nov, ni pomembno? Hvala še enkrat.
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam viška Bada hd23 , ki je modificiran z Mundorf supreme silver/oil in različnimi 12au7 elektronkami, cenovnega razreda 10-150eur(Telefunken ecc802s, Siemens silver plate, Brimar,Philips po izbiri), ker ga ne uporabljam več oz. imam vso glasbo na streamerju Olive 4hd.
Cena 400eur + izbrana elektronka, možnost preizkušnje. Wink
Live and let live.
Nazaj na vrh
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 14:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojcb je napisal/a:
gash je napisal/a:

V Vklopu prodajajo rabljene Davis Nikita za 2000 maximum, to je od Davisa najboljši model, razen tistih za 15000eur. Pravi zvočnik za ta denar.

Pozdrav

Nikita je v primerjavi z Quinto igračka. Morda Nikita in Opera Prima, seveda Prima za bistveno manj denarja Laughing.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 17:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj se obremenjujete s tem kaj je najboljše. Zakaj se ne vprašate - kaj mi bolj ustreza. Saj kupujete zase.

Ali je boljša Naomi Campbell ali Claudia Schiffer ? Zame je lahko Mojca iz soseske prav fina punca. Da sem to ugotovil, sem večkrat šel naokoli...
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal

Zakaj se obremenjujete s tem kaj je najboljše. Zakaj se ne vprašate - kaj mi bolj ustreza. Saj kupujete zase.

Ce je temu tako so potemtakem vsi posti ki se zacenjajo ... kateri zvocniki, kateri reciever, kateri ojacevalec, kateri sub, kateri cd player ..........
nepotrebni , ker vsak mora vedet zase kaj mu ustreza
mi ( ki smo ze nasli kaj nam ustreza ) jih lahko samo napotimo v trgovino na poslusanje. Smile
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz si ne upam dati nasveta @pito-tu, ki bo povedal bratrancu, ki bo potem vprašal soseda, ki bo vprašanje spet sprožil na forumu...

Poleg tega da je pristop bratranca od @pito-ta v mojih očeh popolnoma zgrešen.

Najprej se odločiš za zvočnike glede na akustiko prostora, glasbo ki jo poslušaš, svoj okus in lastne finance. Potem iščeš ustrezen ojačevalec za ta zvočnik.
Zdaj, lahko si vsak misli kar hoče - a tak nasvet bo dobil od vsakega izkušenega avdiofila ali revije.

Tako kot je zastavljeno mora poleg zgornjih zahtev, ki so že same po sebi velike, upoštevati še omejitve ojačevalca. In vedet da se zvočniki res ujemajo z njim !

Lahko pa tudi rečeš: forum je itak neresno in neodgovorno brbljanje - in...dajmo ga - lupat po dolgem in počez.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 11:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nekaj...

mogoče pa le ni tak problem. Glede na to, da je za ne majhen del avdiofilov hifi samo nova igrača, predlagam, da se novopečenec najprej vpraša ali mu bo hifi nadomestil miniaturne vlakce (ali kaj podobnega).
Če je odgovor pritrdilen, je najlepše kupavat po slikicah in prospektih. Pazit na obliko, velikost, število vgrajenih zvočnikov,barve ohišja - in če se rad imponira drugim na glavo, pazit na ceno in renome izbrane znamke, hahaha
pito

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador, to zadnje sigurno ne drži. Bomo probal zadeve sprobat na omenjenem ojačevalcu, če bo le mogoče. Drugače se z marsičem strinjam, sam pr bratrancu ne gre za avdiofilijo al kej tazga, pač uživa v poslušanju glasbe in to je to. Ne pozna oz. poznamo pa zakonitosti, katere si omenil in pač poskušamo dobit nekaj kar bo všečno za njegova ušesa s pomočjo foruma.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu