Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

prenosni PA sistemi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zokna

Pridružen/-a: Ned Jun 2011 17:04
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 17:50    Naslov sporočila: prenosni PA sistemi Odgovori s citatom

Pozdravljeni vsi audiofili

sem ognjeni performer in za to sezono načrtujem predstave na ulici, kar pomeni da potrebujem prenosno audio napravo z vgrajeno baterijo.
trenutno je moj budget omejen na 350 evrov in za ta denar ne pričakujem čudežev. Nekako povprečno-najbolj vidna izdelka iz tega cenovnega razreda sta sledeča:
http://www.amazon.co.uk/Alesis-TransActive-Mobile-Portable-Speaker/dp/B00114LCKG/ref=sr_1_2?s=musical-instruments&ie=UTF8&qid=1309091932&sr=1-2
http://www.amazon.co.uk/ION-Block-Rocker-Portable-System/dp/B000I51FF6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=musical-instruments&qid=1309092502&sr=8-1

luštne zadevice ampak dokaj švoh: 15W RMS, 22W Peak

tko da sem v iskanju našel dva resnejša kandidata:

http://www.amazon.co.uk/IBIZA-Active-Mobile-System-Player/dp/B001SFTV24/ref=pd_sxp_f_pt

http://www.amazon.co.uk/Skytec-Mobile-Active-Speaker-System/dp/B004QCJ6MQ/ref=sr_1_61?s=electronics&ie=UTF8&qid=1309102244&sr=1-61

ki sta vsekakor močnejša in bi na krajši rok zadostila, dokler se ne zbere cekinov za kakšno dražjo različico.
in zdej sledijo vprašanja:
1. zakaj so ("poceni")izdelki namenjeni butl-uporabnikom tako skopi s podatki, da moraš obrnit splet, da (če sploh) dobiš podatke o njihovi moči.
Namesto o wattih mi pišejo hvalnice o jakosti in kvaliteti zvoka(yeah right). Da o drugih tehnikalijah sploh ne govorimo. Obstaja kakšna spletna stran, ki bi se dalo dobit vse podatke na kupu in jih primerjat s sabo? Mi do zdej ni ratalo saj se vsi povečini copypaste-ajo.

2. pri izdelku iz serije ibiza me je zmedlo da kljub nizki ceni njegova jakost presega prva dva izdelka. Na kaj moram pazit?

3. poleg audio-pro in hartman trgovine je v sloveniji še kakšna, ki bi imela
mobilne PA sisteme?

4.izdeluje kdo doma mobilne PA sisteme?

5. kaj menite o mojih kandidatih (Ibiza, Skytec)?

zoki
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mobilni pa sistem.....na baterije.....eeee....nebi vedel kako bi to izgledalo... Rolling Eyes
pa sistemi niso na baterije.
na baterije so igrače.sorry .....ampak brat ima pa ozvočenje res velike moči ,pa mi verjemi ,da vem kako to izgleda in se sliši.

raje kupi kaj boljšega in si izposodi malce elektrike ......razlika v zvoku bo ogromna. Wink
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
mobilni pa sistem.....na baterije.....eeee....nebi vedel kako bi to izgledalo... Rolling Eyes
na baterije so igrače.sorry .....ampak brat ima pa ozvočenje res velike moči ,pa mi verjemi ,da vem kako to izgleda in se sliši.

raje kupi kaj boljšega in si izposodi malce elektrike ......razlika v zvoku bo ogromna. Wink
Poglej zokna hoče na baterije (beri akumolator !)
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CRV je napisal/a:
drago67 je napisal/a:

Poglej zokna hoče na baterije (beri akumolator !)

vem da hoče. a ni bolje ,da mu povemo ,da je za to škoda denarja.pa še pravi ,da rabi malo večjo moč.akumulator.... malo večja moč ...men to ne gre skupaj. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
zokna

Pridružen/-a: Ned Jun 2011 17:04
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glede na to da mislim nastopati na ulici, ne vidim opcije, da bi moral vsakič iskati najbližji kafič za si priklopit elektriko. Če bi sploh bil v bližini. Sploh pa mislim da bi neka jakost 40, 50W zadostila da pokrije slušni radij na trgu za 50 ljudi (?)
Nazaj na vrh
Mac

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 15:19
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super se tole obnese, ampak bi moral budget precej pojačati, pa še mik. sistem ti manjka: http://www.sennheiser-kh-line.com/sennheiser-kh/home_en.nsf/root/installed-sound_mobile-powered-pa-speaker_PAS100

Pri tovrstnih nakupih se je vedno treba vprašati koliko je garancije, kje je servis, kake so izkušnje... Mogoče najceneje ni vedno na koncu enako poceni.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu