Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup novega zvočnega sistema
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Faky

Pridružen/-a: Tor Maj 2011 19:19
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 19:25    Naslov sporočila: Nakup novega zvočnega sistema Odgovori s citatom

Živijo,

sem pred nakupom novega sistema pa bi vas lepo prosil za pomoč.

Kaj želim:
Trenutno rabim vse kar se tiče zvoka (AV receiver?, samo ojačevalnik?, zvočniki). Na to bi priključil HTPC (kjer imam skonvertano večino kolekcije cd-jev) in pa kasneje mogoče plasma tv.

Opis prostora:
Dnevna soba je dokaj majhna (okoli 10m2) in ima 3 prehode (hodnik, kuhinja in balkon) vsak iz ene strani. Omarica, kjer je prostor za komponente je dolga 1,4m in na to sem mislil postavit kake bookshelf zvočnike. Na strani omarice je prostor za nizkotonec, če mi ga boste svetovali. Od kavča do tv-ja in zvočnikov je razdalja okoli 2m.
Stanovanje je v bloku, tako da, si želim zvočnike, ki bi lepo igrali ob nizki glasnosti.

Namen:
zaenkrat predvsem poslušanje glasbe (jazz, death metal, klasika), kasneje če bo tv pa tudi gledanje koncertov na DVD in včasih kak film. Iz povedanega se bolj nagibam k stereo sistemu + mogoče dodaten nizkotonec? Trenutno poslušam glasbo na slušalkah HD555, vendar zaradi kabla to ni najbolj praktično, čeprav je zvok čudovit.

Cena:
tam do okoli 1500€ sem še pripravljen plačat, vendar raje manj.

Kaj bi mi torej svetovali za tak denar. Če si iz opisa težko predstavljate prostor lahko kasneje naredim še kako fotko.

Hvala za pomoč in LP.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Faky pozdravljen,

tole je med Angleži priljubljena kombinacija:

Marantz MCR603 + Kef Q 300

http://www.whathifi.com/review/marantz-m-cr603

http://www.whathifi.com/review/kef-q300

LP MAre

Nazadnje urejal/a MAre007 Tor Maj 10, 2011 22:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
kidhoward

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 11:09
Kraj: Lesično

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na majhen prostor ti zelo priporočam Harbeth P3ESR. Izjemen zvočnik, če daješ prednost reprodukciji zvoka, ki je blizu živi glasbi. Za prezentacijo pokliči v Pear Audio Ljubljana. Glede na konfiguracijo prostora ti bodo celo predlagali celotno rešitev. Ne bo ti žal.

http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?section=home&page=home

Veliko sreče pri iskanju.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2011 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Poglej si tale oglas !

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=5041

Best Buy !!!! S pravimi aparaturami za vse vrste "muzike" !!!!
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajka je izbral fine zvočnike,
jaz pa bi ti predlagal tole,
še kako rečeš o ceni s prodajalci pa si "s tahudga ven".

http://www.bolha.com/akustika-ojacevalci/ojacevalci-atoll-in-100b-in-cd-100b-set-ojacevalec-in-cd-player-ugodno-prodam-oglas383143449

... ne vem kako udarno bi death metall zvenel na tej kombinaciji,
vem pa da bi ti marsikdo med nami zavidal takle sistem.

Matjaž
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 11, 2011 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor stereo. Za 1,5 k pa dobiš ogromno odličnih kombinacij. Svetoval bi ti stereo ojačevalec/receiver, cd-player (kljub HTPC, ker je max 100eur) in dobre stereo zvočnike. Po mojem se ti splača nabavit kaj iz druge roke, za ta denar pa boš tudi kaj iz trgovine z garancijo lahko prinesel.
Je pa stvar okusa kaj želiš in koliko ti je pomemben sam design in umestitev v prostor. Izbira v tem cenovnem razredu je ogromna. Zagotovo pa poslušaj ...into večkrat, šele nato pa izberi. Začni na eni strani cenovnega razreda - mogoče na kakšni vrhunsko ohranjeni rabljeni izvedbi za 500 evrov (to je po moji oceni najnižja cena za resen stereo sistem) in preizkušaj koliko pridobiš če se vzpenjaš po cenovni lestvici in se na koncu odloči sam. Morda boš ugotovil, da potrebuješ 2k evrov ali pa ti bo zvok za 500 evrov popolnoma zadoščal (stvar okusa in dejansih sposobnosti in potreb).
Razmisli tudi ali potrebuješ digitalni vhod glede na PC (kar podraži zadevo) ali pa boš uporabil DAC oziroma kar kakšno solidno zvočno kartico in se boš potem lahko razgledal po široki paleti ojačevalcev brez dac-a.
Čaka te delo haha, pa čimbolj uživaj v testiranjih, naj se ti ne mudi Smile
Nazaj na vrh
Faky

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2011 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za nasvete.

Naredil sem se eno hitro fotko omarice. Kot lahko vidite sem torej "zajebal" ker sem na levi strani naročil naj mi pusti prostor za nizkotonec. Se na stereo ojačevalec lahko tudi tega priključi ali za to rabim že 5.1 ojačevalec?

Premajhne številke :I ( 40cm do stikal, 40cm za nizkotonec, 50cm globina in 145cm dolžina)

Kje v okolici Kranja, mogoče se tudi v Ljubljano zapeljem, se nahaja kaka dobra trgovina z izbiro, da bi lahko še kak nasvet dobil in poslušal različne sisteme pred nakupom. Rabljene robe bi se vsaj za začetek rad izognil, ko pa dobim nekaj občutka bom pa še to preveril.
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 13, 2011 08:16    Naslov sporočila: Re: Nakup novega zvočnega sistema Odgovori s citatom

Faky je napisal/a:
jazz, death metal, klasika

Temu bi jaz rekel "full range" razpon Laughing
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 13, 2011 10:14    Naslov sporočila: Re: Nakup novega zvočnega sistema Odgovori s citatom

Faky je napisal/a:
Živijo,

sem pred nakupom novega sistema pa bi vas lepo prosil za pomoč.

Kaj želim:
Trenutno rabim vse kar se tiče zvoka (AV receiver?, samo ojačevalnik?, zvočniki). Na to bi priključil HTPC (kjer imam skonvertano večino kolekcije cd-jev) in pa kasneje mogoče plasma tv.

Opis prostora:
Dnevna soba je dokaj majhna (okoli 10m2) in ima 3 prehode (hodnik, kuhinja in balkon) vsak iz ene strani. Omarica, kjer je prostor za komponente je dolga 1,4m in na to sem mislil postavit kake bookshelf zvočnike. Na strani omarice je prostor za nizkotonec, če mi ga boste svetovali. Od kavča do tv-ja in zvočnikov je razdalja okoli 2m.
Stanovanje je v bloku, tako da, si želim zvočnike, ki bi lepo igrali ob nizki glasnosti.

Namen:
zaenkrat predvsem poslušanje glasbe (jazz, death metal, klasika), kasneje če bo tv pa tudi gledanje koncertov na DVD in včasih kak film. Iz povedanega se bolj nagibam k stereo sistemu + mogoče dodaten nizkotonec? Trenutno poslušam glasbo na slušalkah HD555, vendar zaradi kabla to ni najbolj praktično, čeprav je zvok čudovit.

Cena:
tam do okoli 1500€ sem še pripravljen plačat, vendar raje manj.

Kaj bi mi torej svetovali za tak denar. Če si iz opisa težko predstavljate prostor lahko kasneje naredim še kako fotko.

Hvala za pomoč in LP.

Za začetnike pa tudi za avdiofile ki potrebujejo drugi sistem (jaz sem ga kupil za sound in DVD reprodukcijo ob plazmi) priporočam kompleten sistem CD,DVD, tuner, digitalni ojačevalnik in odlični zvočniki Philips MCD 908.

Ta zadevca ima lampe v predojačevalnem delu in visokotonce na trak !
Testirali so ga tudi v avdiofilski reviji Audioreview in izjavili da nimajo pripomb in predvsem da so šokirani kako to dobro igra !

Kasneje počasi pričneš menjavati posamezne komponente - najprej recimo zvočnike. Ko boš končal, ti še vedno ostane ta komplet za A/V uporabo.

Za tiste, ki ne bi radi motili sosede s poslušanjem glasbe - je zelo dobra rešitev dipol zvočnik (tipa Magneplanar). V svoji sobi je dokaj glasno, ven se pa malo sliši ravno zaradi posebne emisije zvoka !
gash

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 15, 2011 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Kranju se oglasi pri Corrado. Če kupuješ novo za ta denar ne boš našel boljšega zvoka.
Nazaj na vrh
Faky

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 19, 2011 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo še enkrat,

ok naredil sem par krogov po trgovinah. Zaenkrat sem prišel do tele konfiguracije - gledal sem bolj stereo, vendar me zaradi spodaj napisanega malo matra tudi kak av receiver.

- NAD C356 BEE
- KEF Q300
- KUBE-1

Subwoofer sem pac izbral, ker imam sedaj tako omaro pa da ne bo prazno Smile Za kak film bo verjetno prav prišel.

Ker ojačevalcu manjkajo razni vhodi (hdmi,optika) bo lahko iz HTPC povezan le preko 3,5mm izhoda na zvočni. Bo to vredu za zvok? Potem imam še Philips DVP5990 dvd-player za priklopit. Iz HTPC in dvdja bi šla potem 2 HDMI kabla do TVja.

Je to vredu ali naj se pač enostavno odločim za kaj drugega (AV receiver in kaki drugi zvočniki?? ) pa da je vse priklopljeno na receiver in en kabel do TVja. Ali je kak avr dober tudi za stereo, torej glasbo in ali bi teli zvočniki potem sploh prišli do efekta ali bi predlagali kakšne druge.

Prosim pokomentirajte malo trenutni sistem in kakšne imam dodatne možnosti..

LP.
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 19, 2011 19:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kompliciraš si življenje Sad
go straight down the line. .in se izogni raznim šikanam ter turbolencam Cool
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 20, 2011 08:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=5041

Še enkrat razmisli, vikend se bliža vsaj poslusaj predno vse skupaj kupiš, na tem linku se, da sestavit dober sistem.
Lp Idea
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 20, 2011 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predvsem mislim, da je tvoj predlog predrag za to kar boš dobil glede samega zvoka. Za manj denarja se da dobiti vsaj podoben, če ne boljši zvok. Ampak verjetno se odločaš tudi za znamko in design.
Kar pa se HTPC ja tiče pa ne pristani na jack izhod, ampak nabavi solidno kartico iz katere boš dobil dober analogni činč izhod (s solidnim konektorjem in dac-om - imaš na forumu kar nekaj dobrih predlogov za majhen denar), ki ga priklopiš na ojačevalec.
Glede SW raje kupi solidne zvočnike in bo bas tudi za igre igrat dovolj (zelo poceni so zdaj diamond serija od wharfdale, ki ima za moj okus še preveč basa).
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 20, 2011 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi se tudi mocno strinjal z Njegosevim predlogom, kar se tice zvocnikov, tezko bi dobil kaj boljsega za ta denar. lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu