Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Univerzalni predvajalniki - zakaj zapostavljeni?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jolbe

Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 12:08    Naslov sporočila: Univerzalni predvajalniki - zakaj zapostavljeni? Odgovori s citatom

Na forumu sem nov in nisem uspel nikjer zaslediti obsežnejše razprave o umiverzalnih (dvd) predvajalnikih. Po mojem mnenju so nekateri (Denon dvd 3910/3930, Yamaha dvd-s2300, Oppo...) prav hude mašine, ki se zlahka kosajo z namenskimi cd-plejerji. Velika prednost je podpora Dvd-A in Sacd. Kakšna so vaša mnenja?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Univerzalci so zapostavljeni, ker se v praksi slabše obnesejo kot specialci za isti denar.

Kot bi rekel: aha, ta športni avto gre 350 na uro, F1 tudi - torej se lahko kosata. Napaka. F1 bi ga na pisti nascal ko prasca.

Že zdavnaj so pogruntali, da dobiš več če kupiš 2 palyerja - vsakega za svoj namen.

Seveda to še ne pomeni, da ne obstajajo odlični univerzalni playerji. Samo ti (in mi) nimaš dovolj denarja zanje. Pa tudi tu so specialci boljši.
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2011 18:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odlična zadeva Cambridge Audio Azur 751BD, osvojil je 5 zvezdic na What HiFi... Cena 1.190,00 eur

http://www.whathifi.com/review/cambridge-audio-azur-751bd

Official site:
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=776

Zapostavljeni?! Kot ti je povedal že uporabnik @ambasador...
Namenski CD predvajalnik je cenejši samo 200 eur ampak je vseeno namenski ter z boljšimi DACi...

LP; Aleš

Pridružen/-a: Sre Maj 2011 9:34
Kraj: ZAGREB

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 07:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobri Univerzalci koštaju. Pitanje se postavlja koliko si spreman potrošiti novaca za univerzalca.
http://www.dacco.hr/shop/item/parasound_d200_2454/
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imel sem Denon dvd 3910, sacd-odlično, dvd audio-dobro, cd-slabo, zato sem ga prodal. Potem sem kupil cdp.

LP.
Nazaj na vrh
jolbe

Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2011 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole se denimo dobi za cca 250 eur rabljeno:

http://denon.de/DE/Product/Pages/Product-Detail.aspx?Catid=HomeTheatre&SubId=BlurayUniversalPlayer&ProductId=DVD3930

Po specifikacijah verjetno podobno CA?

Prednost univerzalcev je gotovo v podpori DVD-A, ki je edini uporaben za peko visokoresolucijskega materiala doma (vključno z upsamplanjem cd-jev).
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu